facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Islamic Cultural Centre Norway

Islamic Cultural Centre Norway

Info

Islamic Cultural Centre ble etablert i 1974 som Norges første islamske trossamfunn.
Kunnskap og dialog fører til et samfunn med gjensidig forståelse.

Historie

Islams historie i Norge
Islam er den nest største religionen i Norge. I 2003 bodde det ca. 115 000 mennesker med muslimsk bakgrunn i Norge. I 2004 var om lag 2 % av befolkningen, ca. 80 000 personer, medlemmer i 92 muslimske trossamfunn. Mellom 60 000 og 80 000 av disse bor i Oslo og Akershus. De fleste muslimer i Norge har innvandrerbakgrunn, dvs. begge foreldrene er født utenfor.

I Islandske annaler står det at det kom sendebud fra den muslimske sultanen i Tunis til Norge på 1260-talet, etter at kong Håkon Håkonsson tidligere hadde sendt sine sendebud til sultanen med rike gaver. Det er ikke urimelig å tro at det har kommet muslimer til Norge før dette òg, men det var ikke et merkbart antall muslimer i Norge før europeiske land startet innvandringen fra muslimske land. I Norge kom de første innvandrerne mot slutten av 1960-tallet og mange av de var muslimer fra Pakistan.

ICC etableres
Planleggingen for det som skulle vise seg å bli Norges første muslimske organisasjon startet med en gang de første muslimene ankom Norge. Det var et behov for et felles bønne- og samlingssted og de fleste som var med fra starten av ønsket en sterk og gjennomgående demokratisk organisasjon for muslimene i Norge. Derfor startet arbeidet med organisasjonen og dens statutter allerede i begynnelsen av 1970-tallet. Etableringen av Islamic Cultural Centre var i gang.

”Vi var en 20-30 mann som inn for å etablere en Moske i Oslo. Vi begynte å samles i 1972, det praktiske arbeidet skjøt fart året etter, og i 1974 ble moskeen høytidelig åpnet.” [Vogt., Kari ”Kommet for å bli” 2000]

Å skaffe lokale var imidlertid et problem. I begynnelsen hadde ICC et lite rom i Bjølsengata på Sagene, her startet også de faste møtene på søndager med prekener og forelesninger i Koran og Sunnah. Gruppen på noen få vokste seg relativt raskt til en gruppe på 30-40 menn, noe som førte til at ICC måtte skaffe seg nye lokaler i kjelleren i Folkets Hus. Først i 1974 fikk ICC endelig faste lokaler i Karl Johans gate.

Den Afghanske Imamen Sabghatullah Mujaddadi ledet den første fredagsbønnen i de nye moskelokalene i Oslo, mange mener at dette er den første offisielle fredagsbønnen i Norges historie.

ICC har også æren av å ha første Taraweeh i Norge.

Vår oppgave

Hva er ICC?
ICC's hovedmålsetting er å leve etter islamsk lære for å få Guds velsignelse og suksess både i dette livet og etter døden. Les mer om dette under vedtekter.

ICC ønsker også å utvikle grunnleggende forståelse av islam blant muslimer. ICC har fra første dag vært åpen for dialog ikke bare med ikke-muslimer, men også blant muslimer fra forskjellige etnisitet og skoleretninger. Helt frem til begynnelsen av 1980-tallet samlet de fleste muslimene seg i lokalene til Islamic Cultural Centre. Også i dag er Islamic Cultural Centre et symbol for åpenhet og ønsker å være en multietnisk organisasjon med takhøyde for alle nasjonaliteter, lovskoler, retninger og språk også i fremtiden. ICC er i dag en uavhengig norsk-muslimsk organisasjon med fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

Vi mener at økt kunnskap vil føre til bedre forståelse og dermed åpne for dialog og vennskap.

I tillegg til de daglige bønnene, fredagsbønnen og to årlige Id-bønnene, har også ICC utført dars-e-Koran og dars-e-Hadith regelmessig siden 1974. Les mer om ICC aktiviteter.

ICC har i dag om lag 3500 medlemmer og driver sin aktivitet også på Bjørndal

Produkter

Moskee, Hajj, Umrah, Koranen på norsk, litteraturarbeid, vigsel



"Islamic Cultural Centre ble opprettet i 1974 som den første islamske organisasjon og moské i Norge.Den grunnleggende idéen var å etablere et muslimsk samfunnshus for å bevare den islamske identiteten og for å gjøre dawah.De aller første muslimske innvandrerne som kom til Norge på 70-tallet, førte denne idéen ut i praksis.I 1999 ble en tomt på 1.260 kvadratmeter kjøpt i Oslo, Norge.Det nåværende bygget ble ferdigstilt i februar 2009, med en total kostnad på ca. 75 millioner kroner, som hovedsaklig ble finansiert av muslimer i Norge."
Adresse: Tøyenbekken 24 , Oslo 0188, NO
Telefonnummer: 21 38 00 00
on.cimalsi@ofni
By: Oslo
Rute: Tøyenbekken 24
Postnummer: 0188



relaterte søk: bønnetider oslo 2018, moske oslo, bønnetider i oslo, icc, rabita bønnetider, world islamic mission, moske grønland oslo, bønnetider 2018
Anmeldelser
Maasha allah Moské bra sted for be alxduallah
Fineste moskeen vi har i Norge mashallah anbefaller en tur inn også. Er du ikke muslim så spør noen som ser hyggelige ute om å få bli med inn. De gaider osv for vi går ikke med sko inne blant annet. Ikke vær redd fog gamle menn med skjegg og rar lue. Ofte de som er pensjonerte og har tid til og ta med folk på omvisning :
Et rent og pent moské å be. De kontrollerer at mennesker holder avstand og bruker munnbind om det trengs.
Jeg har gått på Quran skole på ICC i 1980 tallet. Fortsatt gode minner fra den tiden.
Al Hamdu lil Allah rabi alamin. Det er sentralt. Vel plassert og vel planer for handikappede.
Veldig finn og nyttig islamic center
En av de beste moskeene i Oslo. Inkluderende og flott
Får slappet av her.
Veldig fint mosken
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til Islamic Cultural Centre Norway med offentlig transport


Oslo bussterminal 30 meter
37
5N
60
Tøyengata 140 meter
37
Oslo bussterminal 160 meter
2N
34
37
3N
4N
5N
70
70N
Grønland 170 meter
1
1E
2
3
4
5
Oslo (Busterminalen Galleriet) 170 meter
600
613
N132
N600
N613

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Islamic Cultural Centre Norway.

Oslo religiøse organisasjoner

åpningstider, plassering. Tøyenbekken 24 kart bykart, satellitt visning. Islamic Cultural Centre Norway adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Islamic Cultural Centre Norway. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Islamic Cultural Centre Norway med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Maritakafeen Maritakafeen 882 meter Herlig plass, med et veldig godt konsept om å kunne komme på kveldstid - noe de flest...
Frelsesarmeen Frelsesarmeen 1 km Frelsesarmeen tilbyr omsorg for hele mennesket gjennom suppe, såpe og frelse. www.fre...
Frimurerlosjen Frimurerlosjen 1 km Et flott sted å komme til, oppleve god atmosfære og historie på alle plan.
Menigheten i Filadelfia Menigheten i Filadelfia 2 km Imøtekommende, inkluderende, herlig lovsang og inspirerende tale. Fint lokale og tilb...
Pilegrimssenter Oslo Pilegrimssenter Oslo 2 km Særegen, godt bevart fasade som beriker nabolaget. Ikke vært på innsiden. Ennå!
Den Evangelisk Lutherske Frikirke Kraftverket Menighet Den Evangelisk Lutherske Frikirke Kraftverke... 2 km Sentralt på Bislett. Flott sted
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler