facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Jordmortjenesten i Orkdal kommune

Jordmortjenesten i Orkdal kommune

Info

Gratulerer med svangerskapet! Helsestasjonen ønsker deg og din familie velkommen til svangerskapsomsorg hos jordmor i Orkdal Kommune

Historie

Jordmortjenesten er et lovpålagt og gratis tilbud til alle kvinner i fruktbar alder.

I Orkdal ligger det kommunale jordmortilbudet til helsestasjonene, og fra 1. mai ble jordmødrene Marianne Dørdal og Linn Holberg ansatt i hver sin femti prosent stilling i kommunen. Marianne jobber på Orkanger helsestasjon, mens Linn har tilhold på helsestasjonen på Fannrem. Begge har i tillegg hver sin femti prosent stilling som jordmødre ved fødeavdelingen på St. Olavs hospital. Marianne inngår også i tjenesten for Jordmorberedskap. Det er en døgnbemannet “følgetjeneste” stasjonert i Orkdal, for fødende som har mer enn 1,5 times reisevei til sykehuset, og dekker kommunene Hitra, Frøya, Snillfjord, Hemne, Agdenes, Rindal og Surnadal.

Om svangerskapsomsorg hos jordmor:
Forskning viser at gravide som går jevnlig til kontroll hos jordmor, har bedre helse under og etter svangerskap, og med flere naturlige fødsler nær termin.

Planlegger du et svangerskap, eller har nylig oppdaget graviditeten ønsker vi at du kommer tidlig til jordmor, gjerne fra uke 5, da de største helsefremmende tiltakene gjøres tidlig i svangerskapet.

Det er viktig for oss at du som er gravid vet at vi er med deg hele veien, og at dette er et gratis tilbud. Som gravid velger du selv hvor ofte og hvor du vil gå til kontroll, hos oss, hos lege, eller i en kombinasjon. Vi legger opp til en individuell tilpasset oppfølging i svangerskapet, med minimum 8 kontroller, i tillegg til fødselsforberedende og foreldreforberedende kurs.

Svangerskapet er en spennende tid, og vi som jordmødre ønsker å vektlegge følgende i svangerskapsomsorgen:
- Tiltak som bidrar til god helse og fremmer svangerskapets naturlige utvikling
- At dere som foreldre får en god start sammen med barnet
- At du som mor tar vare på deg selv og forholdet til det nye barnet
- At dere føler dere, så langt det er mulig, trygge i forhold til den forestående fødsel
- At du er godt forberedt til barseltiden og ammingen
- At du har kjennskap til dine rettigheter som gravid, fødende og barselkvinne
- Hjemmebesøk av jordmor 1-3 dager etter hjemkomst fra barselavdelingen
- Vi tilbyr også etterkontroll og prevensjonsveiledning etter fødselen

Om seksualitet og prevensjon:
Jordmortjenesten er mer enn bare oppfølging av den gravide og hennes familie. I tillegg til svangerskapsomsorg tilbyr jordmødrene i Orkdal informasjon og veiledning om pubertet, prevensjon og seksuell helse, og de kan skrive ut resepter på alle typer prevensjonsmidler til alle friske kvinner over 16 år. Jordmødrene ønsker å tilby kvinnene i kommunen celleprøvetaking fra livmorhalsen og innsetting av spiral.

Du kan også komme til jordmor hvis du har spørsmål om overgangsalder, eller har erfaringer eller spørsmål om vold og seksuelle overgrep.

Retningslinjer for facebooksiden:
1. Det er ønskelig med innlegg med begrunnelser, argumenter eller spørsmål.
2. Kommentarer på innlegg skal være saksrelaterte. Vi ønsker ikke debatt om personer eller grupper av personer, og alle innlegg som kan oppfattes som mobbing, være støtende, diskriminerende eller rasistiske slettes raskt og uten begrunnelse.
3. Det er ikke tillatt for kommersielle aktører å dele lenker på siden med den hensikt å reklamere for sin bedrift eller sitt budskap på noen som helst måte.
4. Det foretas ingen privat rådgiving/ saksbehandling på Facebook. Spørsmål om egen helse/ svangerskap skal tas over telefon eller i tildelt time.

Ved brudd på retningslinjene kan innlegg slettes umiddelbart og uten forvarsel.

Adresse: Alfarveien 1, 7300 Orkanger
Telefonnummer: 72483132
By: Orkanger
Rute: Alfarveien 1
Postnummer: 7300



relaterte søk: helsestasjon orkanger, orkdal kommune ansatte, helsesøster orkdal kommune
Nærliggende lignende selskaper
Orkdal kommune Orkdal kommune 146 meter Velkommen til Orkdal kommune på FB! Bruk oss gjerne til å få informasjon eller komme ...
Psykisk helse- og rusarbeid i Orkdal kommune Psykisk helse- og rusarbeid i Orkdal kommune 148 meter Avdelingen skal ha et tilrettelagt og forsvarlig tjenestetilbud til mennesker med psy...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler