facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Juliannes småbruk

Juliannes småbruk

Info

Vi, Julianne og Torfinn, er småbrukere som vil produsere mat og ull/skinn på naturens permisser. Vi lager også såpe, lys og garn.

Historie

Vi som driver bruket i dag, Julianne og Torfinn, er småbrukere som vil produsere mat på naturens premisser. Begge har erfaring med naturalhusholdning, Julianne er vokst opp på et småbruk i Lofoten og Torfinn har bakgrunn fra sauehold og reindrift i fjellbygder i Jotunheimen. I 1999 startet vi opp på småbruket «Torshaugen», og har siden da hatt stor glede av å ta vare på en flokk med sauer. Alle våre sauer har navn.

Grunnstammen i vår besetning er Norsk Kvit sau, men vi har krysset inn ulike fargevarianter fordi vi produserer ull til husflid. Dessuten tar vi vare på noen utryddingstrua raser, som norsk blæsa sau og grå trøndersau, og har nettopp begynt å avle fram eksemplarer av den hardføre skotske svartfjessauene. Til alt arbeide med drifta, får vi hjelp fra mange gode venner, ikke minst fra våre trofaste gjeterhunder; Frøya, Mary og Ruby.

Etikett

Vi har også planer om å holde et kurs i spinning og farging av garn. Farging skal forgå på høsten, da dette skal gjøres med sopp som vi skal ut å sanka. Planene er at vi skal holde kurset på Jøssåsen Landsby. Skal legge ut mer info når detaljene er på plass.

Adresse: Nilsdalsvegen 124, 7550 Hommelvik, Sor-Trondelag, Norway
Telefonnummer: 9 111 4239
moc.liamg@ntaviluj
By: Hommelvik
Rute: Nilsdalsvegen 124
Postnummer: 7550


Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler