facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kirkerud Andelsgård

Kirkerud Andelsgård

Info

Andelsgård med selvhøsting av grønnsaker, bær, frukt og egg. I tillegg kan det bestilles honning og eplesaft fra bonden. 60 andeler selges i 2019.

Historie

Vi har startet opp en økologisk andelsgård på Kirkerud!
Gården ligger i Slemmestad i Røyken kommune rett ved kyststien. Den består av ca 10 mål innmark og 50 mål skog/fjell. Tidligere har vi dyrket blomster og frukt på gården, nå dyrkes frukt, i all hovedsak epler. I tillegg driver gårdeier Lars med birøkt.
Vi dyrker i år ca. 30 ulike grønnsaker, foruten urter, jordbær og bringebær. Vi har også epler og noe plommer og pærer inkludert i andelen. Vi har et drivhus på ca. 150 m2 der vi dyrker varmekjære vekster. I år har vi skaffet oss 26 hvite høner. Man kan kjøpe eggandel og få ca 3 egg i uken pr andel.

Så hvordan fungerer denne andelsgården? Andelshaverne kjøper seg inn i avlingen ved å betale en fast sum i året, som et abonnement. Man forplikter seg bare for ett år av gangen. En andel tilsvarer det en tenker at en voksen person kan forbruke av de ulike artene. En familie kan kjøpe flere andeler. Avlingen vil variere utover i sesongen, men vi vil søke å spre den utover en så stor del av året som mulig. Andelshaverne er med på å bestemme hva som skal dyrkes. Det vil være et årsmøte en gang i året der budsjettet blir lagt frem og ulike avtaler blir gjort. Noe dugnad må påregnes. Litt i såfasen, en del luking og litt når en tar opp mye før vinteren. En høster egen mat etter en oversikt som sendes ut ukentlig. I år er det 8 timer dugnad som obligatorisk, resten frivillig. Vi som driver gården til daglig vil passe på avlinga. Noe av budsjettet går til lønn til oss, noe til frø, gjødsel osv. og noe til leie av drivhus, areal, redskaper m.m. I første omgang vil Lars Kirkerud og Kirsti Kirkerud stå for den daglige driften og dyrkingen.

Så hvor mye vil det koste? Vi har satt prisen andre år til 2300 kr. Eggandel koster i år 200 kr. Dette kan bli noe dyrere neste år.

Vi har i år 51 andeler og regner med å fortsette med det. Vi er fulltegnet for i år, men tar gjerne imot henvendelser med tanke på å stå på venteliste. Vær oppmerksom på at det krever litt å høste og gjøre dugnad, så man bør ikke bo for særlig langt unna!

Adresse: Kirkerudveien 17, 3470 Slemmestad, Buskerud, Norway
Telefonnummer: 47271842
By: Slemmestad
Rute: Kirkerudveien 17
Postnummer: 3470


Anmeldelser
Fantastisk godt konsept. Anbefaler alle å sjekke ut disse. Bor du i leilighet er dette en super måte å få litt jord under fingrene.
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Kirkerud Andelsgård.

Slemmestad landbrukskooperativ

åpningstider, plassering. Kirkerudveien 17 kart bykart, satellitt visning. Kirkerud Andelsgård adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Kirkerud Andelsgård. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Kirkerud Andelsgård med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler