facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kjeller Aerodrome

Kjeller Aerodrome

Info

Kjeller is the world's oldest airbase. Continuous operations since 1912. A world heritage with air battalions, aircraft factory and flight schools.

Historie

I 2015 feirer vi flybataljonene på Kjeller og markerer at det er 70 år siden frigjøringen og 75 år siden krigsutbruddet i Norge. To flybataljoner på Kjeller var oppsatt med speide-, bombe- og jagervinger.

Siden de første flygningene 21.–22. september 1912 har Kjeller flyplass vært en livsnerve og lagt grunnlaget for utviklingen av teknologi-, forsknings- og innovasjonsmiljøene på Kjeller – med stor betydning for Romerike og landet forøvrig.

I løpet av de siste tiårene har teknologimiljøene på Kjeller skapt tusenvis av arbeidsplasser i selskaper, mange har etterhvert flyttet ut fra Skedsmo. Uten Forsvaret og flymiljøet på Kjeller vil hele området risikere å miste sin identitet.

Vi oppfordrer alle til å bli med i arbeidet med å videreutvikle Kjeller som verdens eldste og best bevarte flybase. Arven fra flybataljoner og flyfabrikk er ivaretatt av flyklubber, flyskoler, Kjeller Flyhistoriske Forening og en rekke miljøer som bygger og vedlikeholder historiske fly.

Kjeller er en unik luftfartshistorisk flyplass som kan videreutvikles som en levende opplevelsespark i tett samarbeid med innovasjonsklynger der nye planer, prosjekter og ideer kan ta av i årene framover!

Et klart flertall (ifølge spørreundersøkelser) blant innbyggerne i Skedsmo kommune for å bevare dagens Kjeller, en av verdens eldste flyplasser.

Vi håper politikerne i Skedsmo kommune ser de store mulighetene ved en bevaring av hele Kjeller flyplass, verdens eldste flybase, som en fortsatt kilde til innovasjon og teknologisk utvikling.

I årene framover vil elektrisk og hybrid luftfart ta over, og skape den meste miljøvennlige transportformen. Med stor økning i folketallet de neste 30–50 år, så trenger vi Kjeller flyplass også i framtiden!

http://aerodrome.no/

Adresse: Storgata 100, 2007 Kjeller
By: Kjeller
Rute: Storgata 100
Postnummer: 2007


åpningstider

Mandag: 09:00 - 17:00
Tirsdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lørdag: 09:00 - 17:00
Søndag: 09:00 - 17:00


relaterte søk: kjeller flyplass, kjeller airport, kjeller flyplass kart, kjeller flyplass webkamera, kjeller aero senter, kjeller flyplass solgt, kjeller flyklubb, kjeller flyplass historie
Anmeldelser
Fantastisk opplevelse å fly helikopter
Det går ingen fly til syden Jeg spurte flymannen om hann kune lanne her, han sa att rulebanen var får kårt, da måtte jeg gå helt fra gardemoen og jem
Supert flymiljø her. Norges største samling av småflygere. Viktig rekruttering til luftfarten.
Et minnesmerke for norsk flyhistorie!
Flott sted, med positiv aktivitet. Mange flotte småfly og veteranfly.
Hyggelig sted å være
Kjempebra
Min favoritt flyplass! Kjeller flyplass er stedet hvor jeg begynte å trene towards my dream!
Flyhistore ...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler