facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kleiva, Naturbruk

Kleiva, Naturbruk

Info

På den tradisjonsrike skolen på Kleiva tilbyr vi naturbruksutdanning innenfor landbruk, skogbruk og akvakultur i tillegg til Vg1 Helse og oppvekst.

Historie

VGS SORTLAND - NATURBRUK

Sortland vgs tilbyr Naturbruk på Kleiva. Kleiva har lang tradisjon som landbruksskole, og tilbyr Naturbruk med "grønn" profil. Vi tilbyr også "blå profil"; Vg2 Akvakultur i tillegg til Vg1 Helse og oppvekst.

På den tradisjonsrike landbruksskolen på Kleiva tilbyr vi grunnleggende naturbruksutdanning innenfor landbruk, hestehold, skogbruk, fiske/fangst og akvakultur. Fordyping foregår gjennom agronomutdanninga, VG2 Hest og hovslagerfag. Vi samarbeider med Nordlaks og Akvakultur i Vesterålen for etablering av VG2 Akvakultur.

Har du interesse for naturen? Har du praktisk håndlag? Liker du å samarbeide med andre? Synes du det er viktig å vise omsorg for mennesker, dyr og miljø? Liker du å arbeide ute under varierende natur- og klimaforhold?

Yrkesutøvere innen naturbruk kan arbeide i store og små foretak eller være selvstendig næringsdrivende. Arbeidsplassene er fordelt over hele Norge, og naturbrukskompetanse er også etterspurt i internasjonal sammenheng. Naturbruk er en bærebjelke og grunnlag for bosetting, sysselsetting og verdiskapning. Kunnskap om naturbruk er helt sentralt for å løse de globale miljøutfordringer verden står overfor i framtida.

Utdanning innen naturbruk kvalifiserer deg til et vidt spekter av yrker og jobber. Du finner flere opplysninger her: http://www.naturbruksskolene.no/


VG1 Naturbruk
Med naturbruk menes praktisk bruk av naturen i næring og livsutfoldelse på en bærekraftig måte. Naturbruk omfatter stell av levende dyr og planter, høsting og fangst, produksjon av mat og andre varer, bearbeiding av råvarer, produksjon av tjenester og opplevelse knyttet til natur, og forvaltning av naturressurser.

Yrkesutøvelse innen naturbruksnæringene krever en helhetlig forståelse av bruk av natur og en integrert samhandling mellom praksis og teori. Opplæringen skal legge til rette for opplevelse og det å kunne mestre arbeidsoppgaver under varierende natur- og klimaforhold, og bidra til utvikling av samarbeidsevne og omsorg for mennesker, dyr og miljø.

Grunnlaget for profesjonell yrkesutøvelse og framtidsrettet kompetanse blir lagt ved at den enkelte skal få mulighet til å arbeide med konkrete aktiviteter, der produksjonsprosess, teknikk og kvalitet henger sammen og er like viktige


VG2 Landbruk og gartneri
gir opplæring i stell av dyr og planter, maskinbruk, naturbasert næringsdrift og friluftsliv. Vg2 Landbruk & gartneri lar deg delta i grunnleggende arbeidsoppgaver i landbruk og gartnernæring knyttet til både konvensjonell og økologisk drift. Programfagene dreier seg om yrkes- og næringsdrift i varierende naturtyper og under varierende forhold. Videre handler det om sammenhenger mellom næringsdrift og konsekvenser for natur og miljø. Programfagene omfatter jord, planter, dyr og teknologi i tradisjonelle eller nye produksjoner og aktiviteter.

Du får et grunnlag for å velge om du vil bli agronom, gartner eller om du vil oppnå studiekompetanse.

VG2 Hest og hovslager
er et tilbud til deg som ønsker å lære mer om hest og hestefag etter VG1 Naturbruk. Det fokuseres på ulike aktiviteter med hest, ridning og sprang, samt at det er fokus på stallarbeid og drift av stall. Du kan etter å ha fullført VG2 Hest og Hovslagerfag ta fagbrev i hestefag eller hovslagerfag etter å ha vært lærling i to år.

VG2 Hest og Hovslagerfag er imidlertid også en fin mulighet for deg som ønsker videre utdanning i universitet eller høgskole. Det krever i så fall at du siste året i vgs tar det som kalles Studieforberedende Naturbruk eller Studieforberedende påbygning.

VG2 Akvakultur
er tilbudet til deg som ønsker å jobbe med fiskeoppdrett. Det er en stor og viktig næring i Vesterålen, og kan gi flere arbeidsmuligheter og gode utviklingsmuligheter. God biologisk og naturfaglig kompetanse er viktig i denne næringa. I dag finnes dette tilbudet bare i Meløy i Nordland, men nå kan vi tilby dette også i Vesterålen.

VG3 Landbruk
gir deg kompetanse som agronom. Her lærer du om kvalitetssystemer, plantevern, økonomi og ledelse, og du får anledning til å gå dypere i ulike landbruksemner. Valgfrie emner er økologi, traktor og maskiner samt driftsplanlegging. Du vil som elev her få ansvar for å drive skolegårdsbruket i perioder.

Elever som ønsker å få generell studiekompetanse innen naturbruk kan søke opptak ved Studieforberedende påbygging, 3P. Her kan du oppnå generell studiekompetanse slik at du kan studere ved universiteter og høgskoler.


Profiler i utdanninga
Skolen tilbyr muligheter til at elevene kan legge sitt eget løp i den videregående udanninga. Ved å bruke Prosjekt til fordypning og dessuten de muligheter som læreplanen gir til variasjon, ønsker vi å legge til rette for spesialisering i opplæringa slik:

Arktisk landbruk der fokus er melkeproduksjon og sau
Traktor og maskiner
Skogbruk
Kultur og naturbasert næringsutvikling.

Vi tilbyr også mulighet for hospitering slik at du kan bli nærmere kjent med våre tilbud. Informasjon kan du få ved å kontakte skolen, [email protected]

Vår oppgave

Å øke interessen for naturbruk og rekruttere flere unge inn i næringene.

Adresse: Kleiva, 8404 Sortland, Norway
Telefonnummer: 75655755
on.kfn.sgv@jkslin
By: Sortland
Rute: Kleiva
Postnummer: 8404



relaterte søk: kleiva landbruksskole, naturbruk sortland
Nærliggende lignende selskaper
Siv Ninas Trafikkskole AS. Siv Ninas Trafikkskole AS. 8 km Siv Ninas Trafikkskole AS drives av Siv Nina Lind. For mer info. se: www.sivninas.no
Gründerakademiet Gründerakademiet 8 km Norge trenger flere gründere i møte med fremtiden. Vi brenner for at de som ønsker å ...
Etablererkurs i Lofoten og Vesterålen Etablererkurs i Lofoten og Vesterålen 8 km Etablererkurs i Lofoten og Vesterålen
Newtonrommet i Vesterålen Newtonrommet i Vesterålen 8 km Newtonrommet i Vesterålen; Newton Engia åpnet i 2013. Realfagsundervisning holdes for...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler