facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kleivhytta

Info

Vårt paradis

Historie

Litt historie:

Kleivhytta ble laftet opp i 1936-1937 av blant annet Hans Gåserud. Hytta ble planlagt oppført av Harald Røed og Jens Kingenberg, og det var etter hvert Harald Røed og hans bror Emil som overtok hytta i 1940, sammen med deres far Andreas Røed.

Under 2 verdenskrig ble hytta flittig brukt. Først av noen unge okkupanter, og deretter som skjulested for Oddvar Røed som lå der over lengre tid og så vidt unnslapp kuleregnet, da Whermacht dukket opp med 17 mann. Disse overtok hytta og bodde der i over ett år.

I 1988 ble hytta overført til Tore Andreas Røed og Morten Thorgersen, som i dag eier en halvpart av hytta hver.

Tore har hatt egen Kleivsamling på Kleiva siden 1975, med Terje, Dagfinn, Petter, Runar, Steinar, Ragnar og Roger, og har fortsatt Kleivsamlinger, snart 40 år etter.

I de senere år har Morten innført egne samlinger, i form av hytteturer både vinter og sommer, Ake-festivaler, og 40 års lag.


Oppussing og utbygging:

I 1973-1975 ble noen av veggene i hytta skiftet ut og kledd med gran fra Sveits, som Emil fikk tak i gjennom Drammen Slip. Kjøkkenet ble flyttet, og det gamle kjøkkenet ble til soverom. Den gamle ovnen på kjøkkenet ble skiftet ut med propan.

Tidligere var det kun ett ovnsrør gjennom taket, men en liten brann medførte at en skorstein ble murt opp.

Takket være Petter Vøien ( Kleivagjengen) ble det båret inn takstein fra Kopérn på Åskollen, og etter hvert lagt profilert aluminiumstak.

I 1998 ble det bygget på to ekstra soverom på hovedhytta mot nord, kjøkkenet ble forlenget og det ble lagt inn innedo. I tillegg ble det satt inn komfyr med steikeovn, dusjkabinett og Jøtulovn. Samtidig ble uthuset ( Sydfløien) omgjort til et soverom og en skikkelig utedo ( med verdens beste utsikt).

I 2002 ble Sydfløien ytterligere bygget på, med stue, soverom, gang og verksted.

I 2009 ble det bygget en skikkelig verkstedsbod (Hammerbui), samt et uthus til aggregatet.

I 2011 ble det bygget ny terrasse på Sydfløien, samt utedusj.

I dag har Kleivhytta sengeplasser til 8-10 personer☺

Adresse: Breiliveien, 3370 Vikersund
Telefonnummer: 93053499
By: Vikersund
Rute: Breiliveien
Postnummer: 3370


Nærliggende lignende selskaper
Fjordbyen Vikersund Fjordbyen Vikersund 5 km Modum kommune og ROM Eiendom AS utvikler og bygger ut Fjordbyen gjennom selskapet Vik...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler