facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kråkstadkurset

Kråkstadkurset

Info

Symfoniorkesterkurs for ungdom.

Historie

En uke, ett orkester, fire dirigenter, inntil 100 deltakere.

Hovedvekten ligger på spill i fullt symfoniorkester. De fleste av øvingstimene vil gå med til å lære det repertoaret som skal fremføres på avslutningskonserten i Lindemansalen på Norges Musikkhøyskole i Oslo.
Vi øver mange timer hver dag, så her går spilleformen kraftig opp! Noen dager gis det, ved siden av fellesprøver, også gruppeprøver for hvert instrument eller seksjonsprøver for henoldsvis treblås, messing/slagverk og strykere.

Du som deltar kan være fra 12 år og oppover. Gjennomsnittsalderen pleier å ligge mellom 15 og 16 år - de eldste er litt over 20. Det er en fordel om du har noen års korps- eller orkestererfaring fra før.

Det sosiale miljøet på kurset er kjent for å være meget godt. Kanskje skyldes det vårt motto:
“Alle spiller i samme orkester – Alle er på samme kurs!”
Eller kaskje det skyldes at alle deltakerne sover på (medbragte) feltsenger eller madrasser, i klasserom, hvor det forsåvidt ofte er trangt om plassen, men også umulig ikke å bli godt kjent med med hverandre. Om du ikke kjenner noen når du kommer, så har du fått mange nye venner før du reiser hjem.

Vi er opptatt av at du skal trives også utenom spillingen.
Vi organiserer kveldsaktiviteter som bading, quiz, bingo, bordtennis, slåball mm. Fotball-, håndball- og basketbane ligger i umiddelbar nærhet. Vi har også mye kort- og brettspill og har egen kiosk (Kubakiosk) tilgjengelig for deltakerne.
Kråkstad skoles svømmebasseng er ikke stort, men gjør godt nytte for seg! Det er deilig å hoppe uti etter mange timers øving! Husk å ta med badetøy!
Utover den årlige Kråkstadquizen, arrangeres det også en bordtennisturnering og en slåballkamp som alle kan være med på. Det spilles også en prestisjefull fotballkamp (etter huskonserten) mellom elevene og instruktørene/personalet på kurset.

Repertoaret henter vi fra noen av de sentrale verkene i den klassiske, fortrinnsvis romantiske orkesterlitteraturen.
Vi spiller vanligvis verkene i originalversjon. Det betyr at vanskelighetsgraden noen ganger er større enn de fleste er vant med. Samtidig er det en flott opplevelse å spille verkene slik de er ment å skulle være fra komponistens hånd.

Vi tilbyr dessuten kurs i irsk folkemusikk for fiolinister, hvis mange nok er interessert,.

Vi oppfordrer gjerne våre deltakere til å være solister med orkesteret, enten på huskonserten (med ad hoc-orkester) eller på avslutningskonserten. Har du lyst til å prøve deg, og mener du har forutsetninger for en slik oppgave, så ta gjerne kontakt med kursleder, så raskt som mulig. Vi må bl.a. finne ut om notemateriell er tilgjengelig.

Instruktørene kommer fra noen av Norges mest profesjonelle orkestre, eller er erfarne lærere på musikkskoler og musikklinjer.

På torsdagen i kurset inviterer vi til HUSKONSERT kl 18:00 i Kråkstad Samfunnshus like ved skolen. Der fremføres både kammermusikk og soloinnslag av deltakere og lærere.
Slekt og venner er velkomne som tilhørere.
Fri entré!
Etter konserten serveres kaffe, kjeks og kaker til de fremmøtte.

Du finner søknad på http://www.kraakstadkurset.no/Sknadsskjema.html og denne kan sendes til:

Niklas Djurle
Lilleborggata 1
0480 OSLO
Mobil: 92 45 36 95
E-post: [email protected]

Nettside: www.kraakstadkurset.no

Alle spørsmål kan rettes til kursleder - når som helst!

VI ØNSKER DEG HJERTELIG VELKOMMEN TIL KRÅKSTADKURSET!

Adresse: Kråkstadveien 134, 1408 Ski, Norway
Telefonnummer: 92453695
By: Ski
Rute: Kråkstadveien 134
Postnummer: 1408


Nærliggende lignende selskaper
Oculas As Oculas As 4 km 25 års erfaring innen Audio Visuelle tjenester og hjelpemidler. [email protected]
Bryllupmusikk.no Bryllupmusikk.no 4 km Vi leverer mobile discotek og har spesialisert oss på bryllupsoppdrag i Oslo, Akershu...
STED SØKER KUNST STED SØKER KUNST 5 km Sted søker kunst er en kunstfestival med vekt på kunst laget på og til stedet, samt e...
Pløyd Mark Coverband Pløyd Mark Coverband 6 km Pløyd Mark Coverband spiller variert pop og rock og fra et bredt repertoar kan vi sam...
SkiLøpet SkiLøpet 7 km SkiLøpet er Follos store mosjonsløp. Kontrollmålte løyper, tidtaking med chip, premie...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler