facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kulturrådet

Kulturrådet

Info

Kulturrådet gir tilskudd til kunst og kultur over hele landet, driver prosjekt- og utviklingsarbeid og er rådgiver for staten i kulturspørsmål.

Historie

Kulturrådet støtter kunst- og kulturprosjekter over hele landet, driver utviklingsarbeid og er rådgiver for staten i kulturspørsmål

Gjennom støtte til profesjonelle kunstnere, arrangører, utgivere og ulike kulturvirksomheter bidrar Kulturrådet til at kunst og kultur skapes, dokumenteres, bevares og gjøres tilgjengelig for flest mulig. Målet er at Norge skal ha et levende og mangfoldig kunst- og kulturliv.

I dag omfatter virksomheten Norsk kulturfond, Statens kunstnerstipend, Fond for lyd og bilde og flere statlige støtteordninger. Årlig mottar vi 20 000 søknader om støtte. I 2017 forvalter Kulturrådet til sammen 1,3 milliarder kroner i statlige midler til kunst og kultur - om lag 10% av statens kulturbudsjett.

I tillegg til de oppgavene som er direkte knyttet til de tre styrende organers ansvarsområder, har fagadministrasjonen en selvstendig faglig rolle. Denne er først og fremst knyttet til utvikling, forvaltning og rådgiving på museumsfeltet. Viktige deler av dette arbeidet er å vurdere museenes budsjett- og investeringssøknader, museumsstatistikk, utviklingen av felles faglige standarder og kompetanseheving for feltet. Kulturrådet jobber også for at flere skal ha tilgang til mer av museenes samlinger gjennom digitale plattformer som Digitalt Museum.

Kulturrådet er kontakt for EUs kulturprogram Kreativt Europa, og ansvarlig som programpartner for flere land i tilknytning til EØS kulturutvekslingsfond.



"Kulturdirektoratet gir tilskudd til kunst og kultur over hele landet, er en pådriver for nye kunst- og kulturprosjekter, driver utviklingsarbeid og er rådgiver for staten i kulturspørsmål."
Adresse:
Telefonnummer: 21 04 58 00
By: Oslo



relaterte søk: kulturrådet ansatte, kulturrådet prosjektstøtte, kulturrådet tildelinger 2018, kulturrådet trondheim, kulturrådet stipend, kulturrådet tildelinger 2019, kulturrådet innkjøpsordningen, kulturrådet logo
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Kulturrådet. Kulturrådet adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Kulturrådet. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Kulturrådet med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler