facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kulturteknikk AS

Kulturteknikk AS

Info

Kulturteknikk AS driver rådgiving for etablering, bygging og drift av kulturarenaer, samt andre aktiviteter innenfor kultur- og opplevelsesnæringen.

Historie

Kulturteknikk AS driver rådgiving for etablering, bygging og drift av kulturarenaer, samt andre aktiviteter innenfor
kultur- og opplevelsesnæringen.
Kulturteknikk ble etablert som enkeltmannsforetak for 20 år siden, og selskapsformen ble endret til aksjeselskap 10.10.2012.
Jens-Henrik Andersen, grunnlegger, eier og daglig leder, har 30 års erfaring med profesjonell jobbing innenfor planlegging og prosjektering av kulturarenaer og kulturteknologiske løsninger.

Kulturteknikk AS bidrar på mange ulike måter i et prosjekt med alt fra hjelp til politisk prosess, forprosjektarbeid, gjennomføring av hovedprosjekt, beskrivelse og evaluering av anbud, prosjektoppfølging i byggefase, byggherrerådgiver, rådgiving vedr. drift etc. Kulturteknikk AS jobber ofte tett sammen med andre rådgivere i bransjen, arkitekter, rådgivende ingeniører osv.


Kulturbygg – fra idé til åpningsfest
Et kulturbygg er nærmest blitt en nødvendig del av infrastrukturen i et kommune- / regionsenter eller i ei bygd eller en bydel. Infrastruktur og planløsninger i kultursenteret legger avgjørende premisser for driftsmodell og kostnader. Kommuner (og andre tiltakshavere) har de siste åra skjønt at det er avgjørende for suksessen å lykkes med dette, og mange bruker nå langt mer ressurser på å utvikle innhold-, rom- og funksjonsprogram, samt driftskonsept før arkitekt former planløsninga. Et godt ”programdokument”, utvikla med god involvering av kulturliv og brukere er avgjørende. Gode prosesser og strategier for samspill mellom kommune, kulturliv og næringsliv lokalt er også nødvendig for å skape vilje til å realisere bygget. Det er også avgjørende å ha en god prosess for planlegging av drift og utviklingsarbeid i kultursektoren slik at det blir skapt gode rammer og et samlet ”lag” for kulturvirksomheten. Kulturteknikk AS kan bidra i slike prosesser, og vi har valgt å tilknytte oss en god samarbeidspartner i saker som dette; Kulturhusplan DA, v/Rune Håndlykken. Firmaene våre utfyller hverandres kompetanse, og sammen besitter vi en uslåelig samling av kunnskap omkring kulturhusfaglige forhold.

Kulturteknikk AS sammen med Kulturhusplan DA har spesialisert seg på å drive prosesser som bidrar til det gode «programdokumentet». Dette kan brukes som grunnlag for politisk behandling og gjennomføring av kulturbyggprosjekt. Vi kan også bidra til utvikling av kultursektoren med tanke på drift og utviklingsarbeid. Og ikke minst er vi spesialister på å gjennomføre innkjøp etter «lov om offentlige anskaffelser», med tilhørende forskrift. Vi kan gjennomføre hele eller deler av prosessen for alle typer konkurranser.
Kulturteknikk og Kulturhusplan DA har 20 års erfaring med:

• Innholdsutvikling for multiarenaer for kunst og kultur med: Bibliotek, kulturverksted, øvingslokale, kulturskole, seniorkultur, kino og andre gode framføringsarenaer for musikk og teater.
• Utviklingsplaner for eksisterende små og store kulturbygg (samfunnshus, ungdomshus, grendehus, kulturhus m.m.).
• Kulturarenaer som del av by- / tettstadutvikling og samspill med næringsliv for realisering.
• Utvikling av sambrukskonsept mellom hotell, bibliotek, kulturskole, kirkebygg og kulturinstitusjoner m.m.
• Tilskuddsordninger fra stat og fylke, aktuelle finansieringsmodeller og optimale løysinger med tanke på mva. (mulige refusjoner).
• Tverrfaglige brukerspesifikasjoner utvikla i nært samarbeid med lokale brukere som grunnlag for utarbeidelse av programdokument, videre planlegging osv
• Faglig medlem eller rådgiver for jury i plan- og designkonkurranse for kulturbygg.
• Kvalitetssikring / utviklingsarbeid i dialog med arkitekt og byggefaglege konsulenter (RIE, RIB, RIV osv).
• Byggherrerådgiver i forbindelse med prosjektering og realisering av kulturbygg
• Rådgiver på området «scene-, lyd-, lys- og bildeteknikk», samt teleskopamfi.
Spesifikasjoner og gjennomføring av offentlige anskaffelser for ovenstående.
• Utviklingsarbeid drift og alternative organisasjonsmodeller.
«Kulturenheten som kommunalt foretak som samler all kulturvirksomhet i kommunen under en ledelse med eget styre»?
• Fordragsholder på møter, kurs og konferanser



Opplevelsen av salen – funksjonalitet og kvalitet
Innredning og amfi er en vesentlig del av kulturarenaen.
Akustiske kvaliteter er viktige og helt avgjørende for om vi får et rom som fungerer etter ønsker og intensjoner. Kulturteknikk AS besitter kompetanse om hvilke løsninger om fungerer, men akustikeren er en viktig brikke som må være med i prosjekterings- og gjennomføringsfasen. Vi har samarbeid med flere anerkjente akustikkfirma.
Amfiet/tribunen er et annet vesentlig element i kulturarenaen. Selvsagt med tanke på komfort, men også en rekke andre forhold er viktige som f.eks tekniske løsninger, trapper/gelender, stoffkvalitet, seter, armlener, rygg, den akustiske påvirkningen tribunen har i rommet osv. En god og eksakt beskrivelse av kvaliteter og funksjoner er helt avgjørende for resultatet. Vi har lang og bred erfaring med faste og mobile amfi/tribuner, og vi kjenner hva som må vektlegges og avklares i en innkjøpsprosess rundt dette.
Vi kan gi gode råd om:

• Arkitektoniske forhold som
o Mulitisalens muligheter og bruk
o plassering av støtteareal,
o «trafikken» i lokalene etc
• Akustiske forhold – her bruker vi gode samarbeidspartnere
• Amfi og tribune, evt annen møblering. Vi har kompetanse og erfaring på dette området og kan stå for hele eller deler av prosessen rundt innkjøpet av amfi/tribune.


Kulturteknologi – alt vi trenger, men som ingen ser
Kulturteknologien, altså scene-, lys-, lyd- og bildeteknikken, har hatt og har en rivende utvikling. For å være helt oppdatert på det siste på området kreves det jevnlig oppdatering på hva som rører seg i markedet. Det er ikke mulig for en person å besitte nødvendig kompetanse på alle områdene innenfor kulturteknologien, og derfor har Kulturteknikk AS, i tillegg til Kulturhusplan DA tilknyttet seg særlig kompetanse på lyd- og AVutstyr; Lydmix AS v/Kyrre Fledsberg. På hver våre områder tilegner vi oss hele tiden den nyeste kunnskapen som gjør at vi kan bidra til å gjøre de riktige valgene innenfor kulturteknologi.

Viktig premiss for prosjekteringen
Den ekspertisen vi besitter blir ikke alltid tatt inn i prosjektet helt i starten. Det har uheldige konsekvenser ettersom kulturteknologien legger veldig mange premisser for øvrig prosjektering. Kulturteknologien legger klare føringer for elektro, ventilasjon og byggteknikk. Vi blir fortsatt overrasket over hvor liten kunnskap det er om dette blant anerkjente rådgiver for de ulike byggfagene, eller for den saks skyld blant arkitekter eller de som lager en beskrivelse for et forprosjekt. Dessverre opplever vi alt for ofte å bli hentet inn etter at prosjekteringen har startet og da må det som regel en god del omprosjektering/endringer til. Kostnaden ved dette er gjennomgående langt høyere enn hva det ville kostet å ha oss med fra starten. Det er uheldig ettersom det er midler som kunne vært brukt til bedre løsninger og høyere kvalitet i prosjektet.
Ved valg av kulturteknologiske løsninger er det flere forhold som er viktige.
Vi kan gi gode råd om:

• Grensesnittet mot øvrig fag - må avklares presist. Vi pleier å lage et omfattende og klart «grensesnittnotat» som beskriver de aktuelle problemstillingen i hvert enkelt prosjekt. Dette må gjøres tidlig, og før utlysning av anbud!
• Beskrivelsen av den kulturteknologiske løsningen, som skal danne grunnlaget for prosjektering og innkjøp, må være grundig og basert på brukernes behov og de muligheter som ligger i dagens løsninger. Dette gjelder infrastruktur, prinsipper for «styring»/avvikling, beskrivelse av enkeltkomponenter osv.
• Gjennomføringen av anskaffelsen. Vi har kompetanse og erfaring på dette området og kan stå for hele eller deler av prosessen rundt innkjøpet av kulturteknologi.

Fra nå og framover - produktutvikling/etablering av standarder
Kulturteknikk AS har bidratt i produktutvikling av sceneteknisk utstyr i nært samarbeid med ledende produsenter i Norge og i Europa for øvrig. Deler av kulturteknologi-industrien har skjønt at det er vi som er nærmest brukeren som kjenner «hvor skoen trykker».
Kulturteknikk har også bidratt i forbindelse med utarbeidelse av nasjonale og europeiske retningslinjer og normer som i dag gjelder for sceneteknikk.
For tiden er vi med i utarbeidelsen av en ny europeisk standard: SIS CWA 15902-1 Lifting And Load-Bearing Equipment For Stages And Other Production Areas Within The Entertainment Industry gjennom deltagelse i den skandinaviske faggruppen under ledelse av Svensk Standardisering (tilsvarer Norsk Standard) Denne standarden vil bli gjeldende også for Norge.

Adresse: Brurberget 13, N-8310 Kabelvåg
Telefonnummer: +47 90 16 49 16
on.kkinketrutluk@tsop
By: Kabelvåg
Rute: Brurberget 13
Postnummer: N-8310


Nærliggende lignende selskaper
Arvid Iversen As Arvid Iversen As 937 meter Renovering av bygg, bad og bolig -50-60% på veiledende priser: Norgesvinduet, Drutex ...
Lofotkvalitet Lofotkvalitet 4 km Fisk og sjømat. Ren mat fra rent hav
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler