facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Kvitsund misjonsprosjekt

Kvitsund misjonsprosjekt

Info

Årets misjonsprosjekt på Kvitsund går til NLMs arbeid i Bolivia og Peru

Historie

Hva er Misjonsprosjektet?

Hvert år har Kvitsund Gymnas et prosjekt der de samler inn penger til et av NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband) sine misjonsland. Dette er et elevstyrt prosjekt som ikke bare er til for å samle inn penger, men å informere om misjon og engasjere mennesker til å ta misjonsbefalingen på alvor.

Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»
Luk. 28, 18-20

Årets misjonsprosjekt går til NLMs arbeid i Kenya. Her har vi valgt ut to prosjekter som vi ønsker å støtte: Vann- og helsearbeid i Bangale og mediearbeidet på Voi.

Vann og helse:
I det tørre landskapet i Øst-Kenya er mangelen på rent vann prekær. Ved å lage gode systemer for å samle opp rent vann i regntidene, kan folk og dyr i området få tilstrekkelig og rent drikkevann i tørkeperiodene.

NLM driver et vann-, helse- og hygieneprosjekt i Tana River. Prosjektbasen ligger i Bangale, med prosjektsteder i hele distriktet, i en radius på 60 kilometer.
NLM bidrar til bygging av forutsigbare dammer som blir drikkevannskilder for folk og husdyr, og helse- og hygieneundervisning som en del av vannprosjektet. Enkel undervisning innen helse og hygiene forbedrer hverdagen for både barn og voksne.

NLM er opptatt av at lokalsamfunnet bidrar så mye som mulig selv, og dette gjenspeiles tydelig i prosjektet.
Ved hjelp av sterk lokal deltagelse er den første sisternen helt ferdig og sikrer allerede vann til menneskene rundt, og flere sisterner er under utgraving i 2017. Hoveddammen i Bangale er under utbedring.

For mer info, se https://www.facebook.com/TnWSP

Mediearbeid:

NLM ønsker å bidra til å bryte ned fordommer mellom kristne og muslimer. Mange konflikter oppstår fordi man har en feilaktig forståelse av hverandre.
Gjennom mediearbeid og interkulturelle aktiviteter ønsker vi å bidra til å senke konfliktnivået mellom forskjellige folkegrupper i Kenya.

Fra Voi driver NLM nå med webcasting og moderne media for å nå ut til mennesker i det østlige Afrika med budskapet om å elske sin neste. Mange kristne er redde for å omgås mennesker med en annen religion.
Meningsfull kommunikasjon mellom folkegrupper, eller mellom kristne og muslimer, kan ikke finne sted før fordommene er fjernet. Det er noe av dette NLM ønsker å bidra til gjennom mediestasjonen i Voi.

Vi arrangerer også seminarer i menigheter og lokalsamfunn i områder der kristne og muslimer bor side om side.
Dette arbeidet gjøres i samarbeid med Norea Mediemisjon.

KILDE: nlm.no

Vi håper elever, foresatte og lærere på skolen har et ønske om å gjøre sitt beste for å hjelpe så mye vi kan med disse prosjektene!

Adresse: Jacob Naadlandsveg 2, 3850 Kviteseid
By: Kviteseid
Rute: Jacob Naadlandsveg 2
Postnummer: 3850



relaterte søk: kvitsund misjonsløp, kvitsund gymnas, drus misjonsløp
Nærliggende lignende selskaper
CampKvitsund CampKvitsund 0 meter Ein av landets beste videregående skular.
Kviteseid pinsemenighet, Fredheim Kviteseid pinsemenighet, Fredheim 3 km God atmosfære, vennlige folk og god forkynnelse om det å leve som kristen
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler