facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Løvolds Kafeteria

Løvolds Kafeteria

Info

Kafé med sjel!
Velkommen til vår tradisjonsrike kafé i 2. etasje i Løvoldbygget. Her får du servert tradisjonsrik god mat – servert på gammelmåten.

God atmosfære får du på kjøpet. Velkommen!

Historie

Serveringssteder kommer og går, men Løvolds Kafeteria består. Johan og Ågot Løvold skjønte raskt at sultne mager var dårlige kunder. Kafeteriaen fulgte derfor året etter at butikken var etablert. 30. august 1938 åpnet de dørene. Og har ikke vært lukket siden.

Kafeen har hatt samme målsetning siden starten: at alle skulle være mette og at maten skulle være av god kvalitet. Vertskapet høster mye anerkjennelse for sine retter av lam, laks, sei og torsk, samt bakevarer fra eget bakeri.
Løvold er stedet for den som vil velge fra en meny med forståelige ord, spise norsk husmannskost og bli mett på hjemmelaget mat.

Med unntak av et lite populært forsøk med pizza på 90-tallet, har det handlet om solid, norsk husmannskost på Løvold. For det er det alle sier om Saltens eldste kafeteria – Løvold. En er da på fornavn med sine venner. Og for mange er Løvold en venn. I alle fall et sted der du garantert treffer venner.

Eierskapet er fortsatt hos Beate og John Løvold. - Kafeen har fortsatt sin positive trend. Folk vil ha hjemmelaget mat. Det gir vi dem. Der firer vi ikke, fastslår Løvold.

De gyldne årene var 50- og 60-tallet. Da lå Hurtigruten ved Løvold-kaia, og tusenvis reiste med lokalbåtene til og fra Bodø. For de fleste bygdefolk var byturen det samme som en tur innom Løvold. Den gangen var det ikke sjeldent
med over 1000 middager på en dag. I dag serveres det stort sett 350 til 400 middager per dag. - Men på en feittirsdag går det lett 550 porsjoner saltkjøtt.

Tro ikke at tradisjonell kost betyr at kafeen ikke følger med i tiden. Hvem andre enn Løvold var det som i 1951 kunne friste med Bodøs første kakedisk? I 1955 forsvant all bordservering, og kundene måtte bestille ved disken.

Hvorfor overlever Løvold alle andre? - Vi holder oss til et konsept som aldri går av mote. Et konsept vi kan – husmannskost som følger årstidene. De siste årene har catering blitt en stadig viktigere del for vår omsetning. Gammelsalta sei er fabelaktig selskapsmat. En konfirmant bestilte saltkjøtt til sin store dag.

Løvolds Kafeteria er med i samarbeidet Arktisk Meny som prioriterer lokale råvarer.

Adresse: Tollbugata 9 , Bodø 8006, NO
Telefonnummer: 75 52 02 61
on.airetefaksdlovol@tsop
By: Bodø
Rute: Tollbugata 9
Postnummer: 8006



relaterte søk: kafe bodø, løvold båt
Nærliggende lignende selskaper
Melkebaren Melkebaren 188 meter Lys å trivelig butikk. Koselig betjening.
Babel Barista & Hjemmebakst Babel Barista & Hjemmebakst 218 meter Flott atmosfære og god grøt
Anmeldelser
Nydelig møssbrømlefse. Ei av de beste!Mat: 5/5
Nydelig husmannskost, her serverer de tradisjonelle matretter, gode porsjoner som man blir mett av. Anbefales.
Mest som Bodøs svar på Bondeheimen i Oslo, men hyggelegare lokale. Reint og ryddig. Ikkje noko fjas. Fint å sitte med utsyn over havna og havet. Brukbare kjøttkaker. Ellers berre kjøtsuppe som kan kallast tradisjonsmat. Å kalle ein einaste rett frå menyen for husmannskost – slik mange gjer — er jo historielaust. Husmannskost var vel vassgraut, vassgraut og vassgraut. Sjølv-odla rotgrønnsaker og salt sild til stas? I alle fall i øvre Telemark. Fiskarbøndene langs kysten hadde nok heller ikkje oksesteik som kvardagsmat, som er det siste eg har sett omtala som husmannskost. Me bestilte øl til maten, tok det som sjølvsagt at det vart servert 0,5 l, men fekk to små "dameglass". Vår feil, kanskje?
Var der for 50 år siden. Noe av menyen har blitt beholdt
Hva har skjedd med Løvold Kafe? Røkte pølser som de hadde før er borte. De som ble servert er ikke nærheten av det de hadde før. Smakløst. De andre spiste stekt Sei file med løk. Konklusjon er at det kjentes ut som det var kokt. Terningkast 2 Ikke rart at det var god plass i lokalet, Tidligere var det ventetid rundt kl 16.
God og rimelig mat,store porsjoner ble mer enn mett.
Fikk både feil måltid og ikke fått en av de to tingene jeg bestilte! Dårlig opplevelse.
Veldig god hjemmelaga matMat: 4/5
En av få steder igjen med norsk husmannskost. Fantastisk mat til en rimelig pris Det er synd det ikke finnes flere kafeteriaer av denne standarden.
Dette var en skikkelig nedtur. Fritt for ribbe. Pinnekjøttet bestod mest av fett og bein. Fikk til slutt et lite stykke kjøtt. Dette besøket frister ikke til gjentakelse . Bestandig man skal spise her så er det fritt for det man har lyst på
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler