Lille Varden, elevbedrift - her når vi ut til alle dere
Lille-Varden startet opp i 1986 i vedtak av Sandefjord skolestyre 19.08.86, og er medlem av FAS (Fellesorganisasjonen for alternative skoler). #Lille-Varden var den første alternative skolen i Sandefjord og profilerte seg som motorsenter. I årene som fulgte fikk hver av de andre ungdomsskolene sine lilleskoler. De var stort sett like, men den praktiske delen skiftet. Lille Bugården satset på friluftsliv og småindustri, Lille Breidablikk; gårdsdrift og snekring og Lille Ranvik; maritime aktiviteter.# Som enhet er skolen faglig og administrativt knyttet til "moderskolen" Varden Ungdomsskole.
Lille-Varden har tilholdssted på Framnes i lokaler med utsikt mot Sandefjordsfjorden. Her på Framnes har vi eget verksted hvor vi har egen elevbedrift. Lille-Vardenverkstedet består av et lite sveisested. Vi reparerer sykler, snøfresere, plenklippere, motorsager, setter opp motorsagkjeder, og utfører mange andre småreparasjoner. Vi finner flotte steiner i naturen som vi lager telysholdere av, og vi selger fuglekasser og ved i 60 liters sekker. I tillegg tar vi gjerne oppdrag hjemme hos deg. Du kan sende oss noen ord ved å bruke vårt elektroniske skjema, eller bruke telefonen.
Pengene vi tjener bruker vi på å dra på turer hvor vi legger opp pedagogiske opplegg for elevene i tillegg til at det blir en sosial opplevelse. Et eksempel på tur kan være Rjukan hvor naturfag kan være tema (naturopplevelse, fisking hvor disseksjon av fisk er med, fiskeslag, treslag, osv), og samfunnsfag med 2. verdenskrig som tema (få tungtvannshistorien fortalt av mennesker som kjente "gutta", oppleve slitet "gutta" gjennomgikk, osv). I tillegg har Rjukan mange aktivitetsmuligheter. Vi bruker også vårt eget nærområde til uteaktiviteter. Vi forsøker å tilrettelegge så mye av undervisningstiden som mulig utendørs slik at elevene får en følelse med at alt de lærer ikke bare skal/kan brukes til en eventuell eksamen. Mat & Helse er integrert som fag ved at elevene har kjøkkentjeneste på omgang. Da lages det bl.a. havregrøt på morgenen, og grove rundstykker til lunsj, samt en varmrett i uka.
Vi har eget elevrom hvor elevene kan drive forskjellige aktiviteter.
Elevgruppen består som regel av 8 - 10 elever (fortrinnsvis fra 9. trinn). Lille-Varden består i dag av to lærere (90% og 80%) og en assistent som alle bidrar både i teoretiske fag og på verkstedet.
#Hentet fra "Undersøkelse vedr. alternative skoler i Sandefjord", Sandefjord kommune, skole- og barnehageetaten 19.05.05.#
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler