facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Lillestrøm menighet

Lillestrøm menighet

Info

Lillestrøm menighet hører til Den norske kirke.


Historie

HISTORIE om kirken:

Lillestrøm kirke ble bygget i årene 1933-1935. Arkitekter var Dagfinn Morseth og Mads Wiel Gedde. De tegnet også Notodden kirke (ferdig 1938), som ligner mye på Lillestrøm kirke, og Jar kirke i Bærum (ferdig 1961), også i teglstein, men i en annen stil.
Lillestrøm kirke ble ferdigbygget i 1935 og innviet 22. september samme år. Den har 550 sitteplasser i midtskipet og 50 på galleriet.

Kirken er bygget i en stilart som kalles basilika. Denne stilarten stammer fra oldtiden, hvor en basilika var en stor bygning der det ble holdt rettsforhandlinger og salgsmarked. I den første kristne tid ble noen av de gamle basilikaer brukt som kirker, og det ble også bygd nye kirker i den gamle basilikastil. Det som særpreget basilikaen var den avlange, rette romformen og oppdelingen av rommet med søyler. Typisk for den kristne basilikaen, den som ble bygget til bruk som kirke, er det halvrunde nisjeformede utbygg, apsis. Dette lå den gang, som nå, mot øst, for enden av kirkens midtskip. I apsis var kirkens kor med alter plassert. Kirkens klokketårn var frittstående. Lillestrøm kirke har en arkitektur som i hovedtrekkene følger denne beskrivelse.

Fastbygget til kirkens hovedbygg ligger et utbygg som rommer en menighetssal. Denne var opprinnelig tenkt å skulle være for konfirmantundervisning.
For enden av utbygget er kirketårnet oppført. Tårnet har en høyde på 35 m opp til en kule i overgangen mellom tårntaket og korset på toppen. De to klokkene i tårnet kommer fra det tidligere bedehuset.

Bedehuset i Kirkegata ble bygget i 1876. Da det var lang vei til Skedsmo kirke, og man ønsket en kirke i Lillestrøm, ble det i første omgang bygget tårn på bedehuset (i 1897), og dette ble benyttet som interimskirke, til gudstjenester og andre kirkelige handlinger, fram til den nye kirken stod ferdig i 1935. Denne bruken av bedehuset ga opphav til navnet Kirkegata lenge før nåværende kirke ble bygget ved Storgata.

På den ene klokken står det skrevet: "Vær frimodig, staa op! Herren kalder på dig. Mark 10,49". Den andre klokken har inskripsjonen: "Den Almægtige Gud Herren, taler og kalder på Jorden fra Solens Opgang til dens Nedgang. Sal 50,1" Bokstavene L.D. & H. som finnes på begge klokkene, står for: Lillestrøm Dampsag og Høvleri, som var giver av klokkene.

Adresse: Storgata 30, 2000 Lillestrøm, Norway
Telefonnummer: +4766938950
By: Lillestrøm
Rute: Storgata 30
Postnummer: 2000


åpningstider

Mandag: 09:00 - 15:00
Tirsdag: 09:00 - 15:00
Onsdag: 09:00 - 15:00
Torsdag: 09:00 - 15:00
Fredag: 09:00 - 15:00


relaterte søk: Lillestrøm kirke program, Lillestrøm kirke Facebook, Lillestrøm kirke kommende aktiviteter, Konsert Lillestrøm kirke, Lillestrøm kirkelige fellesråd, Skedsmo kirke, Strømmen kirke, Dåp Lillestrøm kommune
Nærliggende lignende selskaper
Lillestrøm kirkelige fellesråd Lillestrøm kirkelige fellesråd 50 meter Flott sted med hyggelige folk og god service.
Filadelfiakirken Lillestrøm Filadelfiakirken Lillestrøm 414 meter Frelsesarmeens midlertidige lokaler.
Åpen Barnehage, Normisjon Lillestrøm Åpen Barnehage, Normisjon Lillestrøm 444 meter Jeg var veldig fornøyd fantastisk sted! Venter for neste gang
Normisjon Lillestrøm Normisjon Lillestrøm 449 meter Normisjon Lillestrøm feiret 150 år i 2015 og er med det Lillestrøms eldste organisasj...
Lillestrøm Metodistkirke Lillestrøm Metodistkirke 518 meter Jeg var én av flere som underholdt, og det er alltid hygge.
Peshwa Masjid - Lillestrøm Moské Peshwa Masjid - Lillestrøm Moské 839 meter Søker du kunnskap og spiritualisme så er dette rett sted å komme til.
Seierskirken Seierskirken 894 meter Seierskirken var en lokal menighet i Lillestrøm 1990-2000. (English: Seierskirken was...
Anmeldelser
En fredelig arkitektonisk perle i et flott parkanlegg midt i Lillestrøm!
Langt fra favoritt kirken.
Dette er en kirke !Jeg var på konsert! Ikke mer å si om det
Har ikke noe å forklare, jeg kun spilte der.
Anbefaler andakt på tirsdagsmorgener kl. 9.
Fin konsert opplevelse med Skjetten Dur & Moll.
Nydelig rom og hyggelig
Fin kirke med plass til mange.
Fantastisk opplevelse.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler