facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Lista Ungdomsskole

Lista Ungdomsskole

Info

Tingvollen 19, 4560 Vanse TLF: 38383030

Historie

Grunnleggende tanker omkring driften av Lista ungdomsskole.

Vår oppgave er å utdanne unge mennesker på Lista. Elever er det viktigste vi har ved skolen vår, og derfor skal den enkelte elevs behov alltid komme først i alle saker hvor elever er involvert.

· Ansvarsforhold
Opplæringsloven fordeler ansvaret mellom foreldrene og skolen helt tydelig: Foreldrene er hovedansvarlig for sine barn.
Foreldreretten er sterk, og foreldrene har hovedansvaret for både faglig og sosial utvikling. Skolen har et samfunnsansvar med å hjelpe foreldrene ved å gi elevene et godt faglig skoletilbud og bidra til en god sosial utvikling. Denne fordelingen av oppgaver mellom foreldre og skole betinger at det må være et tett samarbeid mellom hjem og skole til elevenes beste.

· ”Den gode skole”
Nyere tids forskning har gitt en del svar på hva som må til for at en skole skal lykkes i arbeidet for at elevene skal ha faglig utbytte av undervisningen og samtidig ha et godt arbeidsmiljø i samspill med medelever og lærere/assistenter:
- Relasjonskompetanse
De ansatte må være dyktige til å bygge gode relasjoner til alle elever de har i klassen. De skal ha ubetinget respekt for elevene i alle situasjoner og aldri utsette dem for overtramp. Det er de voksne som til enhver tid er ansvarlig for relasjonene til elevene. Selvfølgelig forventes det at elevene har respekt for de ansatte ved skolen. Kontaktlærerne er ansvarlig for til enhver tid å ha oversikt over skolesituasjonen til sine elever mht trivsel, faglig og sosial utvikling. Kontaktlærerne har også ansvar for at det settes i verk tiltak for å bedre elevenes situasjon dersom den ikke er som forventet.

- Klasseledelse
De gode relasjonene skal brukes til å trekke elevene med i en prosess for å utvikle regler for hvordan en vil ha det i klassen: arbeidsrutiner, orden, oppførsel etc.

- Metodikk/didaktikk
Lærerne skal ha gode metodikk- og didaktikkunnskaper, og de skal ha gode faglige kunnskaper. De skal være trygge i sine fag og framstå som gode faglige veiledere.
Den samme forskningen har også vist at elevene har størst utbytte av klasseromsundervisning under forutsetning av at arbeidsøktene starter med at læreren klargjør hva som skal lærers, stoffet bearbeides på ulike måter, og at det på slutten av arbeidsøkten gjøres en oppsummering av det som gjennomgått. Dette betyr ikke at det er kun klasseromsundervisning som skal benyttes. Det må hele tiden være variasjon i undervisningsmetodene for at ikke undervisningen skal bli kjedelig for elevene. Dessuten lærer elever på ulike måter, og variasjonen i metodebruken må tilpasses de ulike behovene elevene har.

· Konflikter
Det er ikke til å unngå at det tidvis kan oppstå konflikter mellom elev og lærer. Det er derfor svært viktig at foreldre som fanger opp signaler fra sitt barn om slike saker, tar kontakt med den aktuelle læreren eller skolens ledelse før foreldrene tar stilling i saken. De aller fleste slike saker har sin opprinnelse i missforståelser, og det må lærer og elev få anledning til å rydde opp i. Den involverte læreren er ansvarlig for at eleven kommer ut av den vanskelige situasjonen. Ved alvorlige forhold skal skolens ledelse involveres.
Skolens ledelse står som garantist for at overtramp ikke skjer.

· Kontakt mellom skole og hjem.
Alle de lovpålagte konferansene og elevsamtalen skal gjennomføres. I tillegg er det viktig at lærerne holder jevnlig kontakt med foreldrene via telefon og Mobilskole (SMS). Det forventes at både negative og positive beskjeder formidles til foreldrene, og skolen setter pris på at foreldrene også tar kontakt både ved positive og negative episoder. Dette samspillet er helt avgjørende for elevenes utvikling.

· Mobbing.
Vi har null-toleranse for mobbing og vold.
Alle ansatte har pålegg om å ta tak i mobbesaker eller voldsepisoder enten ved å gå inn i dem selv eller rapportere dem videre til skolens ledelse. Foresatte til de involverte elevene skal kontaktes. Sakene forsøkes først løst mellom elevene. Dersom dette ikke går, skal alle involverte elever og foreldre kalles inn til møte på skolen hvor saken drøftes. Det må gjøres nødvendig forarbeid før et slikt møte for å sikre resultatet. Elevene skal alltid informeres om at en mobbesak på skolen også gjelder utenom skoletiden slik at en hindrer gjengjeldelsesaksjoner i ettertid.

· Uro og bråk i timene
Skolen har også null-toleranse for gjentakende bråk og uro i timene. Atferd som ødelegger undervisningen over tid, kan ha store konsekvenser for de andre elevene i klassen. I verste fall kan karakternivået bli dårligere enn det skulle, og det kan medføre at elever ikke kommer inn på det programområdet de ønsker på videregående skole.
Skolen har et stort ansvar for å hindre bråk og uro i timene, og en av de viktigste oppgavene er å avdekke årsakene til at elever forstyrrer undervisningen og i samarbeid med hjemmet hjelpe dem til endret atferd. I alvorlige tilfeller må det vurderes å involvere eksterne instanser som PPT og barnevern.

Adresse: Tingvollen 19, 4560 Vanse, Norway
Telefonnummer: 38383030
on.enummok.dnusraf@ksul
By: Vanse
Rute: Tingvollen 19
Postnummer: 4560



relaterte søk: skolerute lista ungdomsskole, borhaug skole, farsund barneskole, vanse skole nettside, farsund kommune, sfo vanse skole
Anmeldelser
Veldig fornøyd med kontakt lærerne mine og klassen min, takk Kjell.
fikk ikke lov til å bruke mer enn hundre kr i kantina.
Bjørn er snill
Fikk bare lov å kjøpe 2 sjokolademelk i kantina
Toalettpapiret smaker ikke godt
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler