facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Lonevåg Sportsfiskarlag

Lonevåg Sportsfiskarlag

Info

Lonevåg Sportsfiskarlag disponerer 1,6 km av Loneelva på Osterøy i Hordaland. Laget jobber med kultivering, organiserer salg av fiskekort, holder kurs o.l.

Historie

Lonevåg Sportsfiskarlag ble dannet i 1961. Da overtok lokale krefter drift av elvens nederste del, som i mange år hadde blitt disponert av Bergen sportsfiskere. Kultivering og klekkeridrift har det vært praktisk talt siden starten av Lonevåg Sportsfiskarlag. Det ble imidlertid bedre forhold for klekkeridrift da klekkeriet ble bygget i 1974. Dagens klekkeri med klubblokale ble ferdig i 1994, og bygget rommer i 1. etasje stamfiskmottak og klekkeri. I 2. etasje har vi klubblokale, som i første rekke brukes til årsmøte og annen møtevirksomhet, samt aktiviteter som fluebinding mv.

Strekningen som Lonevåg Sportsfiskarlag disponerer er omkring 1,6 km lang. Det er mulig å fiske fra begge sider langs mesteparten av strekningen.
Det er mulig å fiske med flue på nesten hele strekningen. Fra Revheimsfossen til Orfallet er elven stilleflytende. Noen dype kulper, noen grunne "res", samt et relativt langt strekk med dyp og rolig elv preger dette strekket. Av den grunn og det at elven ikke er særlig bred noen steder gjør den til en perfekt elv dersom en er nybegynner.

Strekket fra Orfallet til Oppsamlingshølen er mer kupert, med noen naturlige kulper, samt en del meneskeskapte terskler. Litt villere, men absolutt morsomt å fiske her. Det er dog ikke villere enn at også de som er relativt ferske i fiskingens edle kunst også her ganske snart vil bli fortrolig med elven.

Loneelven er en typisk tert/smålaks elv, og det har jevnt over vært en god bestand av sjøørret i elven. Fangsttallene varierer selvsagt for denne elven som for de aller fleste andre elver, men tar en størrelsen og det faktum at det er relativt kort elv i betraktning, vil mange hevde at dette er en av de bedre smålakselvene i Norge.

Laksestammen i elven særpreges av at fiskens kroppsform er forholdsvis lang og smal. Fiskere som er kjent med de lokale forhold har vanligvis ikke vansker med å kunne stadfeste om det dreier seg om en ekte "lonevåger" eller ikke. Laksestammen anses som verneverdig og står på Direktoratet for Naturforvaltning (DN) sin liste over verneverdige laksestammer.

Elven har brukbar reproduksjon, og det sammen med utsetting av yngel har nok bidratt til at vi har en relativt bærekraftig stamme i elven. At den i tillegg har svært liten innblanding av oppdrettsfisk ser vi også på som positivt.

For fiskeregler, fiskekort og annen informasjon, se våre nettsider på www.loneelva.net

Andre spørsmål eller henvendelser rettes til:

Stig Åge Engstrøm
Styreleder
Tlf: 90583821
Epost: [email protected]

Edvard Mikkelsen
Leder Elveutvalg
Tlf: 908 22 357
Epost: [email protected]

Etikett

Lonevåg Sportsfiskarlag

Adresse: Loneelva, 5282 Lonevåg, Hordaland, Norway
Telefonnummer: 90583821
moc.liamg@ortsgnegits
By: Lonevåg
Rute: Loneelva
Postnummer: 5282



relaterte søk: oselva, arna sportsfiskarlag
Nærliggende lignende selskaper
Mx Sport Osterøy Mx Sport Osterøy 2 km Sportsbutikk som har det meste innen sportsartikler og hverdagligse sko/finsko.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler