facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Møglestu Hovedgård

Møglestu Hovedgård

Info

Informasjonsside for bevaring og utvikling av Møglestu Hovedgård, parken og området rundt, til et attraktivt kulturhistorisk ressurssenter.

Historie

Møglestu Hovedgård har røtter langt tilbake i Lillesands historie. Hovedhuset er i dag fredet. Kongsgården og leilendingsgården, som av en Møglestu-bonde ble frikjøpt fra den danske Kronen i 1662 og ble storgården Møglestu. Gården har opp gjennom tidene vært tingsted, skysstasjon, herberge, gjestgivergård og postgård, fattiggård, tilhold for kommunestyre i Vestre Moland og husmorskole.
Det fredete hovedbygget på Møglestu framtrer majestetisk og monumentalt i sine omgivelser og danner sammen med Vestre Moland kirke og driftsbygningen et unikt og suverent kulturhistorisk tyngdepunkt.
En rekke ildjeler med Else Sprossa Rønnevig i spissen jobber for å bidra til å utvikle Møglestu Hovedgård til et kulturelt ressurssenter for Lillesand og turister. Lillesand kommune har kjøpt gården og jobber nå med å utvikle planene fremover for Møglestu Hovedgård og området rundt.
En stiftelse for Møglestu Hovedgård er under utarbeidelse, for å bidra i planene til å utvikle gården til glede for mange gjennom bygningsbevaring og aktiviteter.

FREDET HOVEDBYGNING
Hovedbygningen ble fredet i 1923. Det er en klassisistisk bygning i 2 ½ etasjer. Den ble oppført i 1805 av Stener Stenersen, som da rev eldre bygninger på stedet. Stenersen var en velstående skipsreder og kjøpmann.
Formålet med fredningen er å bevare hovedbygningen på Møglestu som et arkitekturhistorisk og kulturhistorisk viktig eksempel på den innflytelsen handelsforbindelsen med England fikk i Kristiansandsområdet tidlig på 1800-tallet, ved utforming av nye og store bygninger.

PARKANLEGGET
Parkanlegget ble i 1923 beskrevet som delvis ødelagt, men som ”..en park i engelsk stil med slyngende ganger, grotte, lysthus, en forsænket, av hassel overvokset plads som bruktes til spisestue, etc. og i forbindelse hermed et strengt anlæg med lysthus i fonden og mindestøtte over en eier, likesom der fandtes en karusedam og en bæk med broer over.”
Dette ønsker også venner av Møglestu Hovedgård å gjenskape.

Adresse: I krysset FV 239 og RV 402 v/ Vestre Moland Kirke, 4790 Lillesand, Norway
By: Lillesand
Rute: I krysset FV 239 og RV 402 v/ Vestre Moland Kirke
Postnummer: 4790



relaterte søk: Møglestu vgs, Møglestu Hage
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til Møglestu Hovedgård med offentlig transport


Nedre Eikeland 200 meter
133
1908
1939
Nedre Eikeland 290 meter
Nedre Eikeland 390 meter
133
1908
1910
1939
Storemyr 500 meter
133
1908
1910
1939

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Møglestu Hovedgård.

Lillesand landemerke og historisk sted

åpningstider, plassering. I krysset FV 239 og RV 402 v/ Vestre Moland Kirke lillesand hjem kart bykart, satellitt visning. Møglestu Hovedgård adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Møglestu Hovedgård. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Møglestu Hovedgård med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Sjøfartsnettverket i Aust-Agder Sjøfartsnettverket i Aust-Agder 5 km Muséet er både hyggelig og informativt, og kopler seg greit på vårt romantiske forhol...
Solgård Solgård 5 km A home...
Lillesand Frivilligsentral Lillesand Frivilligsentral 5 km På Lillesand frivilligsentral finner du Anja. Ei blid, snill og ekstremt behjelpelig ...
Justoey Justoey 9 km Nydelig, variert natur. Små bortgjemte viker og strender. Flotte turløyper. Hyggelig ...
Justoy Justoy 9 km Nydelig, variert natur. Små bortgjemte viker og strender. Flotte turløyper. Hyggelig ...
Justøya Justøya 9 km Nydelig, variert natur. Små bortgjemte viker og strender. Flotte turløyper. Hyggelig ...
Høvågs kyrka Høvågs kyrka 13 km Mye historie å lete etter her.....
Høvåg kirke Høvåg kirke 13 km En fantastisk gammel middelalder kirke. Steinkirke med utvidelse og klokketårn i tre....
Cross Skagerrak Cross Skagerrak 14 km Skagerrak is the name of a 1,700 MW high-voltage direct current (HVDC) transmission f...
Sørlandets Travpark Sørlandets Travpark 15 km Gøy å være "Starter" for Rally Sørland 2018
Ulvoysund Ulvoysund 19 km Ulvøysund is a village and an outport in the municipality of Lillesand in Aust-Agder ...
Ulvøysund Ulvøysund 19 km Ulvøysund is a village and an outport in the municipality of Lillesand in Aust-Agder ...
Ulvøysund Ulvøysund 19 km Ulvøysund er en uthavn i Høvåg helt vest i Lillesand kommune. Vest for uthavnen ligge...
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler