facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Mestergaarden - Chr. Christensen Eftf.

Info

Spesialverksted for reparasjoner og restaurering av møbler og antikviteter. Snekkermester Terje Todnem, møbeltapetserer Jorge Mora og John S. Bjerga.

Historie

ERFARING GJENNOM GENERASJONER
Snekkermester Chr. Christensen (1889-1963) var fra Aalborg i Danmark og gikk i møbelsnekkerlære hos det velrennomerte møbelforetaket Brødrene Nielsen i Algade i hjembyen. Ferdig utlært la han ut som vandrende svenn nedover i Europa, som den tids utenlandsstudent. Her fikk han ytterligere skolering og impulser hos anerkjente mestre, verksteder og institutt. Etter noen års studier i Tyskland, Sveits, Frankrike og Italia, ankom han Stavanger i 1912.

Der begynte han i et verkstedfelleskap sammen med snekkermester Karl Martin Johnsen. Sistnevnte hadde verksted i Hospitalgate i Stavanger, i sin tid grunnlagt av faren; snekkermester Cornelius Johnsen i 1850. Chr. fikk raskt oppnavnet "Mahogni Christensen" i byen her, pga. sine utsøkte kvalitetsarbeider i beste mahogni; det forble alltid et spesialverksted for finere mahognimøbler.

Verkstedet leverte møbler og interiører til byens borgerskap, men også til offentlige bygg og båter tegnet av datidens kjente arkitekter; som f.eks. Arnstein Arneberg.

Snekkermester John Bjerga (1926-2009) begynte i lære hos Chr. i 1946, på 1950 tallet ble han mestersvenn og overtok foretaket når Chr. døde i 1963. Han drev det videre i samme ånd og spesialiserte seg etter hvert på reparasjoner, restaurering og konservering av antikke bymøbler. Han virket på dette verkstedet i hele 63 år, inntil 2009, da dagens innehavere overtok.

Verkstedet er nå et verkstedfelleskap for reparasjoner, restaurering, omtrekking og konservering av antikke møbler og designobjekter.



"Spesialverksted for reparasjoner, restaurering og omtrekking av møbler og antikviteter.Erfaring gjennom generasjoner. Verkstedet har nemlig lange tradisjoner i Stavanger, tilbake til 1850.Fortsatt basert på visjonene til snekkermestrene Chr ‘Mahogni’ Christensen 1889-1963 og John Bjerga 1926-2009."
Adresse: Peder Claussønsgate 19A, 4008 Stavanger, Norway
Telefonnummer: +4791673314
By: Stavanger
Rute: Peder Claussønsgate 19A
Postnummer: 4008


Nærliggende lignende selskaper
Møbelgalleriet Stavanger Møbelgalleriet Stavanger 323 meter Byens beste møbelbutikk samt masse bra design og lamper. Og ikke minst god service.
Solbergs Handelskompagni Solbergs Handelskompagni 911 meter Vi er en bruktbutikk på nett som tilbyr vintage, antikviteter og design. Vi satser på...
Moderne Vintage Moderne Vintage 1 km Utrolig masse fint Finner alltid noe å kjøpe
Åses Bruktinnbo Åses Bruktinnbo 1 km Veldig fin koselig butikk med mye utvalg :-
Ope Home Ope Home 2 km Ope Home is Ope’s furniture solutions for the private home. Ope is modular furniture ...
Møbelringen Studio Stavanger Møbelringen Studio Stavanger 2 km Hyggelig og grei betjening, og mange finne møbler
Kompaniet As Kompaniet As 3 km Kompaniet AS er en totalleverandør av møbler, belysning og interiør. Vi leverer både ...
Sofacompany NO Sofacompany NO 3 km Fine designsofaer til en relativt billig penge. God service. Usikker på faktisk slite...
Slettvoll Slettvoll 4 km Ryddig og grei butikk, hyggelig betjening
Inventum Rogaland Tre og Stål as Inventum Rogaland Tre og Stål as 4 km Leverandør av kontormøbler og utstyr til næringslivet og det offentlige.
Helgø Møbler og Interiør Helgø Møbler og Interiør 4 km Kjekke ansatte. Bra utvalg, men veldig rar måte og vise fram produkter på.
Fredtun Antikk-Brukt Tordis Solvik Fredtun Antikk-Brukt Tordis Solvik 5 km Stor opplevelse, et stort utvalg av antikviteter og vennlig service, færre og færre ...
Home&Cottage Home&Cottage 8 km Verste kundeservice. Null stjerner: Julegavene har 1 uke på byttelappen 31.12minus 3 ...
Skeidar Skeidar 8 km Kjøpte send med gavl. Fikk feil seng og gavl. Feil fasthet på madrass. Sendte inn kla...
JYSK Norge JYSK Norge 8 km Forus, Stavanger
NYE ROM NYE ROM 8 km Den moderne arbeidsplassen handler om langt mer enn hvordan ting ser ut. Det handler ...
Anmeldelser
Kjempe service, svarer kjapt på melding og gode svar.
Et vakkert sted med fine mennesker!
Oversatt av Google Rått Original geweldig
Oversatt av Google Gjestfrihet Original Hospitality
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til Mestergaarden - Chr. Christensen Eftf. med offentlig transport


Henrik Steffens gate 80 meter
10
12
15
8
N89
Ledaalsgata 130 meter
12
15
8
N89
Johan Gjøsteins plass 200 meter
10
5
Møllegata 200 meter
10
14
5
SK2701
Solvang omsorgsboliger 230 meter
5
SK2701

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler