facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Mjønes småbruk og fritid

Mjønes småbruk og fritid

Info

I spesielt naturskjøne omgivingar i Sunnhordland ligger småbruket Limbuvik som er et familie vennlig samlingsstad idyllisk plassert i strandkanten.

Historie

Inn på Tunet i Limbuvik / Dyvik gir individuelt tilpassa tilbod til menneskjer med ulike behov. Vi gir et trygt og tilrettelagt tilbod til enkelt personar eller små grupper på dagtid, ettermiddagstid og i helger.

Barn, ungdom og vaksne får gode opplevingar og utviklar seg gjennom en variert og lærerik kvardag.

Garden og naturen er arena for omsorg, læring og meistring.

Den enkelte blir sett, respektert og får omsorg.

Det skaper tryggleik og muligheiter for å lære.

Tilpassete oppgåver og aktivitetar gir meistring og fører til nye utfordringar og mål.


Målgrupper

Avlastnings-, helge– og ferietilbod: Barn / Ungdom som har behov for ferie eller avlastning tilknytte eit gardsbruk.

Alternativt opplæringstilbod: Elevar som trenger et supplement til skolen som læringsarena. Evt. større grupper med elever.

Arbeid/attføring, helse – og rehabilitering: På garden er det mulig å gi ungdom og vaksne arbeidstrening med varierte oppgåver relatert til gardsdrifta. Både ungdom og vaksne med behov for omsorg, aktivisering og oppfølging kan få ein positiv arena med varierande oppgåver tilpassa kvar enkelt. Det er viktig at arbeidsoppgåvene er tilpassa på ein slik måte at ein kan arbeide seg oppover ut i frå sitt ståstad, sine ferdigheiter og sine prestasjonar.


Ønskjer du / dykk eit tilbod på garden:

Tilbodet skal konkretiserast i ein eigen avtale. Denne skal utformas i samarbeid med deg / dykk evt andre nødvendige samarbeidspartnarar.

Det må til utprøving og evaluering for å finne ut kva som blir det beste for den enkelte.

Klare målsetjingar er viktige for å kunna gi det retta tilbodet.

På dagsplan / vekesplan kan me planlegge konkrete aktivitetar / arbeidsoppgåver. Dette blir forutsigbart for deg / dykk og oss og letter vårt samarbeid inkludert evalueringar.


Hva er ”Inn på tunet”:

"Inn på tunet er tilrettelagte og kvalitetssikrede tjenestetilbud på gårdsbruk. Tilbudet skal gi mestring, utvikling og trivsel for deltakerne."

"Gårdsbruk er en eiendom som benyttes til jord-, skog- eller hagebruk. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der."

Gårdsmiljøet åpner for mange muligheter ved utforming og tilrettelegging av det enkelte tilbud. Stell av dyr og planter, drift av skogen og pleie av kulturlandskapet og vedlikehold av maskiner og bygningsmasse utgjør aktivitetsgrunnlaget. Men det er også en rekke muligheter som ikke nødvendigvis har noe direkte med gårdsdriften å gjøre. Det kan være aktiviteter som snekring, husflid, baking og produksjon av ulike produkter for eksempel tørkede urter.

Tilbudene kan være enkeltstående besøk, men oftest er det timebaserte dagtilbud som går gjennom hele året. Ved avlastnings-, helge- og ferietilbud er det lagt opp til overnatting på gården. Det er også gårder som har botilbud over tid.

Tilbudene baserer seg i hovedsak på et samarbeidsforhold mellom gårdbruker og kommunen/institusjoner. De fleste tilbud er knyttet til hjemkommunen, men det kan også være på tvers av kommunegrenser og tilbud som krever lengre reisevei. Det er kommunen/institusjoner som står som faglig ansvarlig, og kvalitetssikringen og øvrige rammer av tilbudet skal være regulert i en samarbeidsavtale.”


Vi er en Inn på tunet tilbyder:

Det betyr at vi tilrettelegger tilbud rettet mot enkeltmennesker eller grupper av mennesker med spesielle behov. Vi gjør bruk av gårdens resurser i tilretteleggingen, og mange er alternativene til aktiviteter og gjøremål.

- Vi er i dag to personer som samarbeider om aktiviteten. Dette hjelper oss i å sikre stabiliteten i tilbudet, og vi kan også av disse grunner ta til oss flere brukere samtidig.

- Vi setter gjerne hele dager til disposisjon, og dag- eller helgetilbud er det vi konsentrerer oss om i første omgang.

- Spesielt ønskede grupper er:


Avlastnings-, helge- og ferietilbod:

Ungdom/born som har trong for ferie eller avlastning, som er knytt til gardsbruk.


Arbeid/attføring:

Ungdom og Vaksne som har trong for arbeidstrening med varierte oppgåver relatert mot gardsdrifta, m.a. kjøttproduksjon, skogsdrift (vedhogst og pleie av kulturlandskapet), hesteoppdrett og vedlikehald av bygningsmasse.


Oppvekst:

Elevar som treng eit supplement til skulen som læringsarena.


Krav til kurs, attester og godkjenninger.

Vi har følgende:


• Godkjent vandelsattest

• Underskrevet taushetserklæring

• Gjennomført og bestått HMS kurs i "Praktisk HMS-arbeid"

• Gjennomført og bestått HMS kurs i "Kvalitet og Trygghet"

• Norsk grunnkurs i førstehjelp

• Særskilte forsikringer for Inn på tunet virksomhet (Gjensidige Forsikring)

• Godkjent som offisiell Inn på tunet tilbyder i Matmerk KSL-systemet (Kvalitetssystemet i Landbruket)

Adresse: Vikanesvegen 100, 5410 Sagvåg, Hordaland, Norway
Telefonnummer: 92813994
on.kivubmil@tsop
By: Sagvåg
Rute: Vikanesvegen 100
Postnummer: 5410


Nærliggende lignende selskaper
Sagvåg Skule Sagvåg Skule 787 meter
ERKO Settefisk As ERKO Settefisk As 1 km Produsent av Stor laksesmolt på RAS
Sagvåg Elektro Sagvåg Elektro 1 km Me er ei elektroinstallatørbedrift som vektlegger god service, sikkerhet, belysning o...
Norm's Nit's and Bit's Norm's Nit's and Bit's 2 km Kjøp og salg av ting og tang, jeg lenger ikke har bruk for
Dåfjorden Barnehage Dåfjorden Barnehage 3 km Dåfjorden barnehage er ein barnehage som har fokus på barns trivsel, varme og omsorgs...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler