facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Morbuscrohn.no

Morbuscrohn.no

Info

En side med informasjon, råd og hjelp for alle/eller kjenner noen med Morbus Crohn. En samlingsplass!

Besøk vår nettside for mer informasjon.

Historie

Om Crohns sykdom

Crohns sykdom er en kronisk betennelsessykdom i fordøyelseskanalen forårsaket av at kroppens immunforsvar angriper slimhinnen. Alle deler av fordøyelseskanalen kan rammes, men oftest tarmen. De vanligste symptomene er magesmerter, diaré, anemi, feber og vekttap. Det finnes flere former for behandling som gjør at pasienter med Crohns sykdom kan leve normalt.


Inflammatorisk tarmsykdom - "inflammatory bowel disease", eller IBD på engelsk - er en samlebetegnelse på kroniske sykdommer med betennelser og tilhørende komplikasjoner i tarmen. Crohns sykdom, ulcerøs kolitt og mikroskopisk kolitt er de tre vanligste av disse sykdommene. I Norge lider mellom 0,5 og 1 prosent av en eller annen form for inflammatorisk tarmsykdom.

Utbredelsen av Crohns sykdom
Omtrent 0,2 prosent av befolkningen (tilsvarer ca. 7200 mennesker) har Crohns sykdom sykdom. De fleste som får Chrohns sykdom blir syke før de blir 35 år. Kvinner rammes noe oftere enn menn.

Hvordan oppleves sykdommen?
Pasienter som har Crohns sykdom vil ofte oppleve at sykdomsaktiviteten varierer sterkt. Symptomene opptrer i perioder som best kan beskrives som anfall. Det er vanskelig å si noe generelt om hva som utløser disse anfallene.

Utover at Crohns sykdom skyldes en svikt i immunforsvaret, er det ikke funnet noen årsaker
til hvorfor dette skjer. Det er også påvist at sykdommen er arvelig.

Vår oppgave

Vårt oppdrag er å bidra til å opplyse om sykdommen Morbus Crohn.



"Vi hjelper alle som har sykdommen Morbuscrohn, eller Ulcerøs Kolitt. Alle som lurer på noe, har spørsmål, nettopp fått sykdommen kan kontakte oss så hjelper vi deg! Vi er en gruppe med over 20 års erfaring med denne sykdommen og vi har Leger og Spesialister som oppdaterer oss kontinuerlig om nye behandlings metoder og andre råd og hjelp. Du kan snakke med oss om alt!"
Adresse: Straumavegen 41, 5550 Sveio
Telefonnummer: 90048400
on.nhorcsubrom@tsop
By: Sveio
Rute: Straumavegen 41
Postnummer: 5550


Nærliggende lignende selskaper
Sveio Luftfoto Sveio Luftfoto 1 km Sveio Luftfoto leverer bilder og film ved bruk av drone/RPAS på en forsvarlig og lovl...
Sveio drill Sveio drill 7 km Sveio drill.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler