facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Mysen Caravan

Mysen Caravan

Info

På denne siden ønsker vi å pirre dine smaksløker litt, enten du er nåværende eller potensiell kjøper av caravan eller bobil i fremtiden. Vi er svært stolte av de merkene vi leverer, flere er ledende merker.

Historie

Mysen Caravan A/S ble stiftet i 1977.
Vi startet i en kontorbrakke på Ramstad Industriområde og den første vognen ble solgt 21. januar 1978.

I 1986 flyttet vi inn i egne lokaler og disponerer i dag 2500 kvm fordelt på utstilling, rekvisitabutikk, delelager og verksted, samt et uteareal på ca. 7000 kvm. Vi er 15 ansatte som hele tiden er opptatt av at du som kunde skal få best mulig service.

Det er vårt mål å være en mest mulig komplett butikk for deg som moderne caravan- eller bobilkunde, noe som betyr at vi prøver å ha riktige produkter i vårt utvalg. Mysen Caravan er en spesialbutikk for ferie og fritid. Produktspekteret spenner i dag fra telt og Camp-let på den ene siden, til store campingvogner og bobiler på den andre.

Når du kontakter oss, er det vårt ønske at du føler deg lyttet til og at vi kan løse de utfordringene du måtte ha, være seg reparasjoner/skader eller nye produkter som gjør ferielivet mer attraktivt.


Adresse: Ramstadveien 15, 1850 Mysen, Norway
Telefonnummer: 69892222
By: Mysen
Rute: Ramstadveien 15
Postnummer: 1850


åpningstider

Mandag: 09:00 - 16:30
Tirsdag: 09:00 - 16:30
Onsdag: 09:00 - 16:30
Torsdag: 09:00 - 19:00
Fredag: 09:00 - 16:30


relaterte søk: mysen caravan bobil, askim caravan, mysen caravan brukte vogner, perry caravan, caravan østfold, oslo caravan, råde caravan, hjulet caravan
Anmeldelser
Vi hadde vogna våres her på fukt test nå i April. Ble etter testen oppringt av en tekniker som kunne fortelle at det var funnet fukt i veggen, det var alvorlig og vi må åpne hele veggen for å tørke det og evt. bytte innmat, en 15-20timers jobb sa han. Tidligste time er i August! Vi skulle bare ha en rask fukttest før ett salg, kjøper ventet på tilbakemelding og vi måtte jo bare melde at dette kom til å bli en kjempe greie som tar lang tid. Han fant seg da så klart en annen vogn. Dagen etter reiser vi å henter vogna, får da snakke med han teknikeren som tok testen på vogna. Han kunne melde at vogna er bortsett fra ett bittelite området bak ved fanger typ 10x10cm så er vogna knusktørr, meget bra til å være en 2016modell. Ingen stor skade, enkelt å fikse selv, null problem, ingen skade i veggen som må utbedres på verksted. Tørk det og ha i tettningsmasse i skruehull sier han. Vi er så klart letta over dette, men den første teknikeren som ringte oss ødela hele salget for oss, samt at han gjorde så vi hadde to ganske kjipe dager hvor vi var sikre på at denne vogna er det bare å kondemnere. Hva er det for slags oppførsel? I tillegg får vi ingen skikkelig rapport på skaden, bare en kvittering? Prisen på fukttest og annen liten reparasjon blir 1000kr dyrere enn avtalt, ingen beklagelse. Kan trygt melde at vi kommer ikke til å bruke Ferda i Mysen igjen. Kan legge til at vi kontaktet ett annet verksted for å kartlegge skaden. Der kunne de melde at Ferda har taksert tidligere fuktskader til trippel pris av hva de har gjort. At kunder kommer til de for en second opinion og opplever at ting er overdramatisert av Ferda. Vær obs er mitt råd!
Meget hyggelig fyr som tok fukt test på vår vogn men det er andre gang jeg opplever at dem sier en pris så får jeg flere tusen kr mer på fakturaen. Jeg fikk beskjed om å ta en haste fukt test pga av salg av vogn, skulle koste 3000kr vanligvis 750. Så får jeg fakturaen og der står det 5500kr. Bente Arnesen som sitter i kundemotaket vil ikke forholde seg til hva hun sier. Hun er virkelig så vanskelig og forstår ikke at hun driver med misvisende prising. Det ble ikke gjort noe annet en gass og fukt test. Sist gang var det samme problemet når dem skulle ordne en pakning på toalettet. Men han som hadde gitt meg pris var hyggelig nok til å innrømme at dette stemte og sendte meg en ny faktura med avtalt pris. Siste gang jeg bruker dem og mtp at dem lurer unna noen tusen lapper her og der blir det uaktuelt å kjøpe ny vogn der når den vi har er levert til kunde. Vær våken når du gjør avtale med disse!
På vei til Sverige gikk bodelen i bobilen tom for strøm. Etter å ha kjørt litt kom den svakt tilbake. Vi ante at det kunne være en sikring som var i ferd med å ryke helt. Per på verkstedet sjekket dette fort, sikringen ble byttet raskt og vi kunne fortsette turen. Takk for god hjelp
Damen i kundemottaket var hjelpsomheten sjøl, verre var det med verkstedet. Kunne ikke bistå med å få opp tanklokket på vår delinntegrerte bobil. Bare om det hadde vært en bybobil eller helintegrert.
Utrolig overlegne og lite serviceminded. Jeg var der 2 ganger for å kjøpe helt ny vogn. Det var heller ingen andre kunder der. men ble totalt oversett. Selv om det var folk ute og inne. Ikke et blikk. Ikke et hei... Ringte til Autozentrum i Skien, og bestilte vogn på telefon fra dem i steden og hentet den samme uke. Makan til dårlig firma er det sjeldent man opplever. men det virker som det faktisk er en gjenganger i Østfold.... Edit.. Jeg har vært hos Ferda Mysen flere ganger i ettertid, og blir like forundret hver gang.. Man går inn og hilser, men blir totalt oversett. Så man går og forhåpentligvis finner det man skal ha, betaler og går.. Da kommer det en selger ut fra et kontor.... Når man er på vei ut, med papirposen i hånda.. Kan jeg hjelpe deg.... Nei nå har jeg jo handlet ferdig og er på vei ut liksom, du ser jeg går mot døra ?.... Hallo.. Rart opplegg.. Forrige dagen var jeg der for å bla høre på deler til et kjøleskap til bobilen.. Men uten artikkelnr var dette helt umulig, selv om den delen er lik som et annet kjøleskap de kan skaffe... Men når jeg så spør om pris på nytt kjøleskap så begynner selgeren å fable om skap til 30.000 kroner.. Uten engang å spørre om hva slags kjøleskap jeg har plass til eller trenger... Hva er det som er galt der nede?? Det er desidert den merkeligste kundebehandling jeg har opplevd til dags dato... Det hjelper jo ikke å bytte navn når det ikke er forskjell ellers, overhodet..Dere setter virkelig navnet til Ferda på spill.. Gang på gang.. Jeg har sluttet å oppsøke min lokale forhandler.. Nå 3 år etter er da akkurat samme opplegget.. Og de skal også nå "ta det til etterretning" uten at noe skjer. Jeg har gått over til nettbutikker fremfor å handle på dette stedet. Sist la jeg ifra meg varene på disken og gikk etter å ha ventet på en ekspeditør som bare satt og glante på oss lenge. Først når vi gikk gjorde han tegn til å komme til kassa. Men da var det for sent.. Ærlig talt...
De løste ett problem for oss raskere og bedre enn vi hadde fått forespeilet hos merkeverkstedet. En komplisert jobb ble gjort til en bagatell. Hyggelig og hjelpsom betjening. Anbefales!
Tragisk firma legger skylden på kunde.
Måtte ha ny vannkran inne i oppvasken til campingvognen. Mai Lis Shepherd hjalp meg med det. Fikset og ordnet en. Tusen takk . Godt vi har jenter som også er løsningsorienterte.
God service. Dyrt, fukttest koster over 1000 kr mer her enn andre steder. Betalte 2650 for en liten bil under 6m!
God service av folka som jobber på «gulvet».. At en person kan ødelegge alt, er bare trist..
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler