facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for naturvern.com

naturvern.com

Info

Naturvern.com produserer og selger produkter som fuglekasser, ugle kasser, flaggermus kasser osv. Bli en aktiv naturverner og sett opp slike produkter.

Historie

Info om fuglekasser

Hvorfor er fuglekasser naturvern?

Når mennesker forvalter naturen, slik som store deler av Norges landskap, så forandrer den økologiske balansen seg. Det vil si at eksempelvis landbruk sørger for at naturlig vegetasjon forsvinner slik at visse dyrearter også forsvinner eller må finne andre områder. Moderne skogdrift sørger også ofte for at eldre trær blir hugget, slik at fugler som lever i huler i døde eller råtne trær får det vanskeligere med å finne steder der de kan legge egg og føde opp unger. Ved å sette opp fuglekasser så vil en del fuglearter kunne finne steder for å fostre opp avkom. På denne måten bidrar man til naturvern.

Ofte er det slik at visse fuglearter spesialiserer seg på visse insekter. Når fuglearter blir sjeldnere eller dør ut kan populasjonen til visse skadedyr blomstre opp, noe som fører til at det økologiske systemet kommer ut av balansen. Et eksempel kan være et meisepar som med sitt årlige kull spiser 70.000 larver og 20 millioner insekter i året, hvor store deler av disse gjelder som skadedyr. Visse fuglearter er usedvanlig viktig for å holde skadedyr som for eks. barskognonne, Grønn Eikevikler eller Eplevikler i sjakk.


Når det i visse områder er mye mygg eller skadelige insekter, så er den vanlige grunnen til dette at disse har for få fiender i området. Når et område hjemsøkes av en årlig myggplage bør det legges til rette for dyr som effektiv jager mygg. En av de mest effektive myggjegerne er fugler av fluesnapper-familien og flaggermus. Når det settes opp vanlige fuglekasser vil større fugler ofte jage bort den langt mindre fluesnapperen, slik at den må lete etter andre steder. Av den grunn finnes det spesielle fuglekasser som er tiltenkt nettopp små fuglearter som fluesnapperen der inngangshullet er så liten at større fugler ikke kommer inn. I tillegg må fuglekassens størrelse og form tilpasses hver enkel fugleart som ønskes til området.

Innen fluesnapper-familien er det også forskjell på hva de enkelte arter foretrekker. Grå-fluesnapper bruker ikke noen fuglekasser med små innganger, men tar i bruk halvåpne og små fuglekasser, mens blåstrupe bygger redet sitt på bakken eller rett i nærheten av bakken.

I noen områder tar rovdyr mange egg og fugleunger slik at det ofte er fordelaktig å bruke spesielle fuglekasser som er bygd slik at rovdyr ikke kommer inn i fuglekassen og heller ikke får eventuelle poter inn der fugleunger holder til. Det er derfor en fordel å sette opp fuglekasser på husveggen eller andre glatte flater der rovdyr ikke kommer til. Rovdyr som tar fugleegg og fugleunger er for eks. katter, mår og snømus. Men også større fuglearter kan fly til halvåpne fuglekasser og spise andre fuglers egg eller fugleunger. Av den grunn har våre halvåpne fuglekasse et beskyttelsesgitter slik at større fugl ikke kommer til eggene eller fugleungene.


Adresse: 3482 Tofte I Hurum, Buskerud, Norway
Telefonnummer: 45002498
By: Tofte i Hurum
Postnummer: 3482


Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon naturvern.com.

Tofte i hurum organisasjon

åpningstider, plassering. naturvern.com adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på naturvern.com. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om naturvern.com med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler