facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Nesjarspelet

Info

Nesjar Teaterforening gjentar suksessen fra 2016, og setter opp nye forestillinger av Nesjarspelet på Langholtstranda i Helgeroa.

Forestillinger 28 juni-1 juli 2018

Historie

Nesjarspelet var et av flere arrangementer i en storslagen feiring av 1000-års jubileet for slaget ved Nesjar i 2016. Slaget ved Nesjar er norgeshistoriens største sjøslag, med flere tusen krigere og 40 skip. Striden stod mellom kong Olav Haraldsson på den ene siden, og Svein Jarl, Einar Tambarskjelve og Erling Skjalgsson på den andre. Kampen stod om hvem som skulle få herske over Norge, og det var kong Olav, seinere Olav den Hellige, som vant. Veien lå dermed klar for at han kunne bli Norges konge og stadfeste kristendommens posisjon i landet.

Nesjarspelet tar utgangspunkt i sagalitteraturen, men er samtidig også et tidskoloritt som vil vise hvordan livet kan ha vært i Brunlanes for 1000 år siden. Storbønder, treller og frender lever dagliglivet og opplever kjærlighet og svik. Gydjene ofrer til de gamle gudene og bonden feirer god avling. Midt i dette kommer kongen på besøk med sitt store følge, og det brygger opp til slag...

Nesjar Teaterforening som har ansvaret for å sette opp spelet, og jobber for en ny oppsetning i 2018, i samarbeid med den lokale solistgruppa Havfruene. Vi er 50 skuespillere mellom 8 og 75 år. Vi har en kreativ og dyktig kostymegruppe, snekkergruppe og markedsføringsgruppe.

Alle aktørene er amatører; noen med lang og bred scene-erfaring, andre er ferske. Målet er å skape noe spennende i Brunlanes, for alle. Vi ønsker å levendegjøre historien.

For å sikre god kunstnerisk kvalitet på oppsetningen, har vi med oss instruktør Tom Berge Hansen og musikalsk leder Guttorm Guttormsen.

Nesjar Teaterforening er utrolig glade for godt samarbeid med Berg skole, Helgeroa Velforening, Helgeroadagen, Helgeroa Båtforening og ikke minst det lokale næringslivet med Meny Søndersrød i spissen.

Vi ønsker å skape et evnetyr i Brunlanes!

Adresse: Helgeroa, Helgeroa
Telefonnummer: 994 53 611
By: Helgeroa
Rute: Helgeroa



relaterte søk: nesjarspelet billetter, nesjarspelet helgeroa
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler