facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for New Orleans HotSpot - Molde, et norsk New Orleans

New Orleans HotSpot - Molde, et norsk New Orleans

Historie

En jazzens varmestue på SyD en tirsdag i måneden Kl. 19.00 – 21.00

Kjell Nyland - trompet
Ketil Venås - clarinett, saxer
Bjørn Frantzen - trombone
Gunnar Bech - trombone
Finn Johansen - banjo, git -
Trond Aunan - piano
Bjørn Frisvold - trommer
Torbjørn Drejer Farstad / Sindre Klykken - kontrabass

New Orleans tradisjonen i Molde
7 musikere i Molde, med til sammen opp i mot 300 års musikalsk erfaring, møtes én gang i måneden for å spille musikken som oppsto i New Orleans rundt århundre-skiftet, og som fremdeles er levende i den hardt prøvede byen i Louisianna.

New Orleans-jazzen har siden fødselen gått gjennom flere "revivals" og bærer i dag generelt navnet Traditional Jazz - tradjazz. I Norge har den også fått merkelappen "gla´jazz". Noe misvisende, kanskje, for en musikkstil som speiler de svartes undertrykkelse og fortvilelse, menneskelig ensomhet – men også ren livsglede og og saftig humor.

Men kjært barn har som kjent mange navn. Andre mer internasjonale merkelapper er Dixieland Jazz og New Orleans Revival. På SyD blir denne musikken spilt av noen av de som har drevet lengst med dette i Norge. Enkelte av musikerne var med da Storyville Jazz Club åpnet sine dører i 1953, og har siden fulgt med gjennom klubbens 58-årige, og MoldeJazz´ 50-årige historie - både som musikere, styremedlemmer og frivillige jazz - medarbeidere.

Dette er Jazzmusikere med utrolig lang fartstid i Molde. Fra midten av 50 – tallet og frem til i dag har de alle vært aktiv i og rundt MoldeJazz og har spilt i ulike band - sammensetninger i byen.

Dette er Jazzmusikere så gamle, at folk, hvis de ikke liker å høre musikken, kan man komme bare for å se – musikkhistorie som koser seg med grunnlaget for det som nå har blitt MoldeInt. Jazz festival.
- Med etter hvert kan det bli flere og flere og mere og mere - fordi dette er en åpen scene hvor det kan forventes at flere gjestemusikere stikker innom...

Konsertene blir gjennomført med flere sett av 20 min. spilletid og så pauser.


Adresse: Syd Vin- og Matbar, 6413 Molde, Norway
Telefonnummer: 41566028
By: Molde
Rute: Syd Vin- og Matbar
Postnummer: 6413


Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler