facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Nidarosdomen

Nidarosdomen
"Nidarosdomen, eller Nidaros domkirke, er Olav den helliges gravkirke, pilegrimsmål, signingskirke - og Norges nasjonalhelligdom.Katedralen er bygget over graven til Olav den hellige, vikingkongen som kristnet Norge og ble hele landets evige konge. Nidarosdomen ble påbegynt i 1070 og sto ferdig i all sin prakt rundt år 1300. I 1869 startet gjenreisingen av Nidarosdomen som nasjonalt symbol. I Grunnloven av 1814 ble Nidarosdomen utpekt som kroningskirke. Etter at Stortinget i 1908 avskaffet kroningsseremonien, har kirken vært brukt til signing av kong Olav 1958 og kong Harald og dronning Sonja 1991. De norske kronregaliene har vært oppbevart i kirken og er nå utstilt i Erkebispegården like ved."
Adresse: Kongsgårdsgata 2 , Trondheim 7013, NO
Telefonnummer: 73 80 22 80
By: Trondheim
Rute: Kongsgårdsgata 2
Postnummer: 7013



relaterte søk: nidarosdomen byggeår, nidarosdomen høyde, nidarosdomen gudstjeneste, nidarosdomen arkitektur, nidarosdomen åpningstider, nidarosdomen kommende aktiviteter, nidarosdomen wiki, nidarosdomen snl
Anmeldelser
Nidarosdomen er en katedral i gotisk stil som er et absolutt høydepunkt ved et besøk i Trondheim. Det er et historisk sus ved alle elementer ved bygningen og det er verdt å få en guidet tur for å få nye og gamle historier. Katedralen er et landemerke i byen og et blikkfang utvendig, men det er når du kommer inn at du virkelig får Nidarosdomen i all sin prakt. Orgelpipene ruver i den ene enden og bare lyden og akustikken i seg selv kan gi en utenomjordisk opplevelse. Det er mange detaljer og bygget er flott lyssatt.
Det er ingen tvil: Nidarosdomen skal du besøke når du er i Trondheim. Det er et helt fantastisk sted med nydelig arkitekter og masse historie. Det er også et veldig barnevennlig sted og de tar gjerne imot barnefamilier.
Dette er bare en opplevelse man må få med seg når man er i Trondheim. En nydelig kirke med fantastiske detaljer
En historisk kirke, mye historie i disse veggen÷, fin både utvendig og innvendig. Hadde vårt første besøk hit allerede i 2004, da var vi oppe og gikk rundt tårnet. Var utenfor kirka i september 2020 og vR tilbake nå 28/7.21 på ferie, nå hadde vi en ny tur innom. Vi var også å så på kronjuvelene, der fikk man ikke ta noen bilder noe som er helt greit sto en vakt å påså at ingen gjorde noe man ikke skulle. Var også innom forsvarsmuseumet og så på vikingeting. Absolutt verdet et besøk. Det var 14åringen i vårt følge som ville inn å se og de angret ikke.
Magisk..eller er det feil ord? Anbefaler tur i tårnet. God utsikt over byen i alle 4 retninger.
Utrolig flott. En opplevelse å gå i Domen innvendig.
Arrangementet kulturnatt var helt supert med koret som sang på 3 plasser i kirka
Er du i Trondheim, ikke glem å se Nidarosdomen.
Nidarosdomen med sin nye belysning fremstår utrolig vakker. Nå kan man se alle de detaljene som har vært gjømt i mørket oppover mot taket.
Magisk plass, særlig med den nye lyssettingen.
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til Nidarosdomen med offentlig transport


Nidarosdomen 200 meter
1
10
101
103
104
109
11
110
111
112
113
115
12
2
20
22
23
24
25
28
3
52
53
54
70
71
72
79
FB73

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Nidarosdomen.

Trondheim kirker

åpningstider, plassering. Kongsgårdsgata 2 trondheim turistattraksjoner og historiske bygninger kart bykart, satellitt visning. Nidarosdomen adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Nidarosdomen. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Nidarosdomen med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Stiftsgården Stiftsgården 516 meter Et bygg som må oppleves. Fikk en omvisning på innsiden. Dessverre er det ikke lov å t...
Gamle bybro Gamle bybro 1 km Nydeleg bru i Trondheim sentrum, Lykkens portal over Nidelven. Populært turistmål. Sy...
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler