Hold deg oppdatert - lik oss her på Facebook, følg oss på Instagram og besøk vår nettside på: http://www.bygdekvinnelaget.no
Bygdekvinnelaget - en møteplass for aktive kvinner.
Bygdekvinnelaget er blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede. Er en pådriver for sosiale tiltak i bygdene og kjemper for kvinners økonomiske og sosiale rettigheter.
Hovedarbeidsområder
Matkultur
Lokal mat og mattradisjoner har vært en del av kjernekompetansen i Norges Bygdekvinnelag i over 60 år. Organisasjonens engasjement for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er Bygdekvinnelagene rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede
Miljø
Alle har et ansvar for å sikre natur og livsgrunnlag for fremtidige generasjoner. For Bygdekvinnelaget er det spesielt viktig å ta vare på matjorda og artsmangfoldet, og at maten vår produseres på bærekraftig vis. I tillegg arbeider Bygdekvinnelaget for et bærekraftig forbruk gjennom årlige miljøkampanjer.
Kvinneliv
Bygdekvinnelaget fokuserer på kvinners rettigheter i samfunnsutviklingen nasjonalt og internasjonalt. Bygdekvinnelaget skal være en åpen, inkluderende og moderne møteplass for kvinner i nærmiljøet.
Nærings- arbeids- og samfunnsliv
Beredskap, gründervirsksomhet, bygdeutvikling og kvinners rettigheter er er viktige for Bygdekvinnelaget, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Bygdekvinnelaget arbeider for aktive, levende og inkluderende bygder som tar vare på kulturarven vår.
Bygdekvinnelaget har 14 000 medlemmer i over 500 lokallag og i 17 fylkeslag.
Historie
Norges Bygdekvinnelag ble opprettet som selvstendig kvinneorganisasjon 15. november 1946 under navnet Norges Bondekvinnelag. Organisasjonen ble skilt ut fra Norges Bondelag med formål å få kvinnene mer med i arbeidet for bygdefolket. Norges Bondekvinnelag overtok som sentral overbygging over de 450 lokale bondekvinnelagene som da var stiftet - det første allerede i 1917 - og over fylkeslagene som var i gang i de fleste fylkene. Organisasjonen endret navn til Norges Bygdekvinnelag etter et årsmøtevedtak i 2002. Siden 2004 har det vært avholdt årsmøte annethvert år.
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler