facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Odals Værk

Odals Værk

Info

Landbrukseiendom med industrihistorie tilbake til 1600-tallet. I dag omfatter virksomheten skogbruk, utleie av jaktterreng og boliger og kulturminnevern.

Historie

Odals Værk er i dag en ren landbrukseiendom med 850 mål jord og 35 000 mål skog. Værket begynte som en industribedrift på slutten av 1600-tallet da det ble funnet jernmalm på gården Valdstads grunn, der Odals Værk ligger i dag. Et jernverk ble anlagt for å utnytte vannkraften på stedet, og jernverket ble drevet frem til 1835. Ved siden av jernverk har det gjennom tidene vært sagbruk, teglverk, bryggeri, mølle og frørenseri på Værket. Sagbruket ble lagt ned i 1984, og etter det har det ikke vært industrivirksomhet på stedet. I 1868 ble Odals Værk kjøpt av en gruppe forretningsmenn fra Elverum, blant dem Helge Berger og Henrik Opsahl. Deres etterkommere eier i dag Odals Værk som et aksjeselskap.

Dagens virksomhet består av skogbruk, utleie av jaktterreng og utleie av boliger m.m. Bevaring av fredede hus og andre kulturminner samt formidlingsarbeid knyttet til dette er en naturlig del av virksomheten. Det arrangeres omvisninger for grupper etter avtale fra mai til september.

Adresse: Odals verk-vegen 342, 2116 Sander, Norway
Telefonnummer: +47 62 96 56 84
By: Sander
Rute: Odals verk-vegen 342
Postnummer: 2116



relaterte søk: odals verk kart, omvisning odals verk, odals verk bryggeri
Anmeldelser
Et flott sted som leier ut hytter samt leiligheter/hus. Den selger og høykvalitets ved og har flotte turstier i skogen. Er og en del innsjøer man kan fiske i da man kjøper fiskekort.
Veldig vakker omgivelse, veldig hyggelig lokale. Dessverre var det svinkaldt, noe som ble litt negativt for opplevelsen. Likeså var det veldig langt til toalettene.
Spennende sted, ihvertfall når man har funnet ut at oldemor flyttet herifra til Oslo /Kristiania.
Flott sted med historie og godt bevarte bygninger, en av de fagraste garden i Norge skrev Aasmund Olavsson Vinje i Ferdaminne fra 1863
Veldig pent sted!
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Odals Værk.

Sander lokalitet

åpningstider, plassering. Odals verk-vegen 342 kart bykart, satellitt visning. Odals Værk adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Odals Værk. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Odals Værk med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler