facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Ommang Søndre

Ommang Søndre

Info

Gården Ommang Søndre i Løten har en allsidig biodynamisk andelslandbruk, og produserer melk og oster, korn og mel, kjøtt, honning, grønnsaker og urter.

Historie

Ommang Søndre er en biologisk-dynamisk gård som ligger i Løten på Hedmarken. Gården har eng- og kornproduksjon, noe grønnsaker, potet. Husdyrholdet er kuer, geiter, høner og noen ender. Drevet gårdsareal er i alt ca. 420 da. Dyra beiter på eng, i hamning og på setervoller 700 m.o.h. oppe i Løten allmenning.



Dyra håndmelkes, og fôres for det meste med korn, grøntfôr og gress som produseres på gården. Kyrne er av rasene Nordlandsfe, Sidet Trønderfe og Jarlsbergfe. De er bedre til å gresse ute og i fjellet Alle geitemelk og en del av kumelken foredles til kvit og brun ost. Ostene ystes tidlig om morgenen i det gamle bryggerhuset på tunet tre dager i uken. Melken pasteuriseres ikke før ysting. Koking av brunost skjer med vedfyring. Dette gir ost med mye smak.



En del av korndyrkingen er korn til matmel. Slakt og foredling av kjøtt foregår ved Brovoll i Stange. Vi selger kjekjøtt, kalvekjøtt og spekemat av geit. I tillegg selges kje- og geitskinn.


Vi har startet andelslandbruk ved gården i 2008. Vi ønsker nye andelshavere velkommen. Andelslandbruk (CSA – Community Supported Agriculture) er en form for direkte omsetning og dialog mellom gårder og forbrukere hvorved forbrukere kjøper andeler av gårdens produksjon.
Disse pengene er en investering i gården som gir økonomisk sikkerhet for det kommende året. Som andelshavere i årsproduksjonen kan forbrukerne delta i planlegging av gårdsdriften. Fordelen for forbrukerne er mulighet til å få produkter fra landbruket – inklusive skogen – som ellers kan være vanskelig å få fatt på. I tillegg blir man kjent med gården/gårdene som produserer maten, og man vet hva man får.

Du kan kjøpe en andel på 1500, 2500 eller 4000 kroner per år. En andel kan brukes gjennom året på produktene du ønsker. Som medlem får du beskjed når nye produkter er tilgjengelige, og du prioriteres som kunde. Du kan besøke Ommang for å hente det du kjøper, eller hente det på bondens marked i Hamar eller Oslo.

I tillegg til at vi selger til andelshaverne, selger vi produktene våre

i butikk på gården
til Oslo Kooperativ
på bondens marked i Hamar og Oslo
til Ylajali, restaurant i Oslo
til Kolonihagen, restaurant i Oslo
til slakteriet Brovold i Stange
til Løten nærstasjon og landhandleri
til Bua - Bærekraft i Butikk i Ås.


Hvis du vil vite mer om Ommang, kan du delta på felles arbeidsdager. På disse dagene og disse ukene kan du være aktivt med på arbeidslaget til Ommang gård! Du vil lære om opprinnelig gårsdarbeid og bli bedre kjent med planter og dyr. Alle er velkomne, både barn, unge og voksne. Det er mulig å komme til gården utenom de foreslåtte arbeidsdagene etter avtale.Det er fint å vite om når dere kommer.


Adresse: Løkjavegen 71, 2345 Løten
Telefonnummer: 62 59 27 94
By: Løten
Rute: Løkjavegen 71
Postnummer: 2345


Nærliggende lignende selskaper
Lillehov Lillehov 3 km Lillehov har vært en Inn på tunet-gård for mennesker med demens siden 2004. Gården t...
Flagstad AS Flagstad AS 4 km Raskt og god kontakt
Imset Gård Imset Gård 5 km Flott stabbur med nydelige produkter og vakker kunst. Koste oss i hagen med kaffe og ...
Mattisrud Mattisrud 11 km Koselige plass
Gårdsbutikken på Mattisrud Gårdsbutikken på Mattisrud 11 km Fra egen sauebesetning selges håndsydde skinnprodukter. skinn, ull, garn, ullprodukte...
Høisveen småbruk Høisveen småbruk 16 km Et fattigbrev for 200 år siden ga Oleana et hjem. Nå gjenreises bruket med ny produks...
Anmeldelser
Hyggelige folk, kvalitetsmat og fantastisk atmosfære
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler