facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Ormsund leir

Historie

Ormsund leir er en tidligere tysk militærleir fra andre verdenskrig på Bekkelaget i Oslo. Leiren ble bygd for den tyske marinen fra høsten 1940 til våren 1942. Leiren hadde forlegningskapasitet til ca. 300 mann i 5 to-etasjes kasernebygninger. Det er også to en-etasjes bygninger bygd i vinkel, og sammenbygd med et takoverbygg som huset kantine, kontorer og kommandantbolig. I tillegg var det flere mindre bygninger, såsom vaktstue, garasjer og en bunker i leiren.Leiren var bygd med en høyere standard enn det som var vanlig, og framstod som en høystatusleir når man sammenligner med de enkle prefabrikerte brakkene som vanligvis ble bygd. Persaunet i Trondheim og deler av Lahaugmoen leir på Gjelleråsen, som begge er fredet er eksempler på andre høystatusleire i Norge som er bevart.Flere andre bygninger i nabolaget ble også rekvirert av den tyske okkupasjonsmakten.Etter krigenEtter krigen ble leiren gjort om til Skibsfartens internat, og kantine- og kontorbrakkene ble gjort om til smie og verksted for Skibsfartens Arbeidsgiverforening. I kasernene bodde først elever fra Oslos maritime skoler, senere huset de arbeidsløse sjømenn og hjemvendte krigsseilere, og senere asylsøkere. Oslo Havn eier leiren i 2013.FredningsforlslagByantikvaren i Oslo foreslo i 2013 å frede anlegget, som det eneste gjenværende komplette anlegg som viser den tyske byggeaktiviteten i Oslo under den andre verdenskrig. Ormsund leir er en av to kjente marineleire, den andre lå på Hovedøya, men der er bare messebygget bevart. Ellers i byen er det bare enkeltbrakker som er bevart av de mange leirene som ble bygd under krigen.

Adresse: Oslo, Norway
By: Oslo


Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Ormsund leir.

Oslo militærbase

åpningstider, plassering. Ormsund leir adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Ormsund leir. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Ormsund leir med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Hans Majestet Kongens Garde Hans Majestet Kongens Garde 9 km Solderit tjenester
Hans Majestet Kongens Garde Hans Majestet Kongens Garde 9 km Solderit tjenester
Hans Majestet Kongens Garde Hans Majestet Kongens Garde 9 km Solderit tjenester
Hans Majestet Kongens Garde Hans Majestet Kongens Garde 9 km ganske snodige folk som går her, men tja
Королевская гвардия Норвегии Королевская гвардия Норвегии... 9 km Flott drill oppvisning på 17. Mai.
Hans Majestet Kongens Garde Hans Majestet Kongens Garde 9 km ganske snodige folk som går her, men tja
Huseby Leir Huseby Leir 9 km Utrolig flotte og flinke gutter/jenter. Som beskytter vårt fedreland så fint. Turen v...
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler