facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for proLAR - nasjonalt forbund for folk i LAR

proLAR - nasjonalt forbund for folk i LAR

Info

proLAR Nett er en medlemsbasert pasientorganisasjon hvor hovedformål er å bedre og ivareta rettighetene til pasienter i LAR (Legemiddelassistert rehabilitering)

Historie

Organisasjonen er av og for pasienter i Legemiddelassistert rehablilitering (LAR)

proLAR Nett jobber rusfaglig - og politisk, og er en naturlig høringsinstans når avgjørelser rundt LAR skal fattes.

proLAR Nett vil styrke brukerkompetansen og tror på større medvirkning i egen rehabilitering for de snart 7000 pasientene som idag er i LAR.
proLAR Nett arbeider for en mer optimalisert behandling, og en mer individuell tilrettelagt rehabilitering i LAR.

Som konsekvens av rusreformen som trådde i kraft 1.januar 2004, har rusavhengige fått status som pasienter, og gis dermed de samme rettighetene som andre pasientgrupper.
Ivaretakelse av pasientgruppen sine rettigheter, og ikke minst større fokus på de mulighetene som ligger i rehabilitering med LAR er en av proLAR sine fanesaker.

Brukerkompetanse er ett viktig supplement på fagfeltet, slik at brukernes stemme også taes i betrakning.
proLAR Nett jobber med brukermedvirkning på system/individ nivå.

Råd og veiledning til brukergruppen samt støtte i individsaker gjøres også i stor grad. Oppfølging av brukere ved ansvarsgrupper,møter, likemannstjenester gis der organisasjonen har kapasitet til å følge opp.

proLAR Nett skal fungere som en samarbeidspartner og høringsinstans for Helsedirektoratet, departementene og andre rusfaglige instanser, når brukerkompetansen ønskes.

proLAR Nett vil delta i flere viktige fora som omhandler LAR og bistå med brukererfaring i retningslinjearbeid, brukerråd og andre arbeidsgrupper det er naturlig å delta i.

proLAR Nett finansieres gjennom tilskudd fra Helsedirektoratet, Stiftelsen Scheibler og andre aktører.

proLAR Nett er en partipolitisk uavhengig organisasjon.



"Brukerorganisasjon på rusfeltet i Norge"
Adresse: Rådhusveien 26, 4640 Søgne
By: Søgne
Rute: Rådhusveien 26
Postnummer: 4640



relaterte søk: prolar nett, lar kontakt, prolar bergen, lar norge, prolar stavanger, klage lar, brukerorganisasjon lar, lar pasientrettigheter
Nærliggende lignende selskaper
Søgne Frivilligsentral Søgne Frivilligsentral 49 meter Har du en time til overs?Vi har alltid behov for flere frivillige!En time i måneden, ...
Åpent Hus Åpent Hus 1 km Åpent hus er et prosjekt basert på frivillig innsats for å bidra til god integrering ...
Foreningen for Kroniske Smertepasienter FKS avd. Kristiansand og Omegn Foreningen for Kroniske Smertepasienter FKS ... 1 km Din smerte - vi er til for deg.
Søgne Jeger Og Fiskeforening Søgne Jeger Og Fiskeforening 1 km Jakt, fiske og friluftsliv. Aktiviteter for foreningens medlemmer.
The Favor Organization The Favor Organization 2 km Our vision is to provide opportunities for people to move from poverty, to being able...
Søgne Røde Kors lokalforening Søgne Røde Kors lokalforening 2 km Hindrer og lindrer nød
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler