Redningsselskapets frivillige Sjøredningskorps utgjør i dag en viktig del av sikkerhet og beredskapstjenesten langs norskekysten.
Sjøsikkerheten her i landet er helt avhengig av ressursene i Redningsselskapet. Vi har 50 operative redningsskøyter i beredskap langs hele kysten og på Mjøsa og Femunden. Der forholdene og virksomheten på sjøen gjør det særlig påkrevet, er 25 kraftige, hurtiggående redningsskøyter med fast ansatt besetning i døgnkontinuerlig beredskap hele året. De øvrige redningsskøytene er mindre, hurtiggående fartøyer i kystnære farvann, fjorder og på innsjøene – noen i helårs og noen i sesongbetont innsats. Disse drives av frivillige i Sjøredningskorps
Redningsselskapet Sjøredningskorps er en betydelig beredskapsressurs langs kysten. I alt 17 Sjøredningskorps bemanner til sammen 20 Redningsskøyter. Redningsselskapets frivillige Sjøredningskorps utgjør i dag en viktig del av sikkerhet og beredskapstjenesten langs norskekysten. Vi utfører oppdrag på forespørsel fra Hovedredningssentralene, Kystradiostasjonene, Politi og havarist direkte. Vi er i dag ca 900 frivillige medlemmer som bemanner og utfører tjeneste for å redde liv, berge verdier samt drive forebyggende virksomhet langs norskekysten
RSRK Trondheimsfjorden
Ressurser i redningstjenesten
24/7/365 Søk og redningsinnsats på sjø/vann. Rask respons med svært egnet materiell og trente mannskaper. Redningsskøyta er et moderne og hurtiggående fartøy som er utstyrt med moderne navigasjon og kommunikasjonsutstyr, varmesøkende kamera, førstehjelpsutstyr, hjertestarter, faste brannpumper, transportable brann/lensepumper m.m.
Utdanning:
Redningsselskapet prioriterer og gir frivillige mannskaper den nødvendige opplæringen som er nødvendig for å møte en krevende tjeneste. Opplæringen arrangeres lokalt, i tillegg til at noe av kursvirksomheten vil foregå på Sjøredningsskolen ved Justissektorens kurs- og øvingssenter i Stavern og på sikkerhetsenteret i Falck Nutec i Trondheim.
Det er tre nivåer for utdanning og funksjon ombord - Båtfører, Bestmann og Matros. For alle er det definerte krav, etter STCW - SAR internasjonale standarder.
Båtfører har minimumskrav på D5L sertifikat i tillegg til opplæring og godkjenning innen for sikkerhet, hurtigbåtnavigering, førstehjelp, sjømannskap, motorlære, VHF, SAR m.m. og ikke minst personlig egnethet.
Den enkelte må også ha gyldig helseattest. For de øvrige mannskaper er det et internt kontinuerlig utdanningsløp som kommer i tillegg til at man må ha båtførersertifikat eller høyere nautisk utdanning.
Stasjonering:
I Trondheim har vi base på Skansen. Det finnes også sjøredningskorps i Alta, Bergen, Brønnøysund, Femunden, Gulen og Solund, Kristiansund, Mandal, Mjøsa, Måløy, Oslo, Romsdal, Stavanger, Telemark, Tromsø, Vestfold og Østfold.
Bli med du også!
Lyst til å gjøre noe artig og meningsfylt i fritiden? Kom ned på Basen på mandager. Vi møtes her hver mandag klokken 18.00. Her vil du treffe mange som er genuint interessert i sjøen og sjøredning. Kom og gjør noe artig og meningsfylt i fritiden. Ønskes mer informasjon, ta kontakt med rekrutteringsansvarlig
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler