facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Rogaland Kunstsenter

Rogaland Kunstsenter

Info

ROGALAND KUNSTSENTER (RKS) er en selvstendig, kunstnerstyrt formidlings- og faginstitusjon for visuell kunst og medlem av det landsomfattende nettverket Kunstsentrene i Norge.

Historie

----------

ROGALAND CONTEMPORARY ART CENTRE (RCA) is part of a network of artist owned publicly funded art centres in Norway. RCA in Stavanger presents contemporary art exhibitions & arrangements, develops art projects & public art commissions. RCA works for artistic freedom of speech and is a center of excellence for the professional artist of the region. RCA was established in 1978 and is organized as an association with two members: BKFR and NKVN-R -the visual artist union, and, the arts and crafts union of the county of Rogaland.

----------

ROGALAND KUNSTSENTER er en selvstendig, kunstnerstyrt formidlings- og faginstitusjon for visuell kunst og medlem av det landsomfattende nettverket Kunstsentrene i Norge. RKS utvikler og gjennomfører kunstprosjekter i offentlig og private rom, driver fagutvikling, verner om den kunstneriske ytringsfriheten og er et kompetansesenter for fylkets profesjonelle kunstnere. RKS ble stiftet i 1978 og er organisert som en forening med to medlemmer: Bildende Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge, Rogaland (NKVN-R).

----------

WWW.ROGALANDKUNSTSENTER.NO

----------

KORT HISTORISK TILBAKEBLIKK 1978-2012
Rogaland Kunstsenter (RKS), den gang hetende Rogaland Kunstnersenter, ble opprettet i 1978. Som et resultat av kunstneraksjonen i 1974 ble det opprettet 5 sentre i landet, hvor de andre var: Trøndelag (Trondheim), Møre og Romsdal (Molde), Hordaland (Bergen) og Nordnorsk (Svolvær).

Opprettelsen var opprinnelig en 3-årig forsøksordning finansiert av Norsk kulturråd og et resultat av kunstnerorganisasjonenes forhandling med staten om å få sine egne, selvstyrte institusjoner. Dette som en motvekt til offentlige museer, medlemsbaserte kunstforeninger og private gallerier der kunstnerne selv hadde liten innflytelse på den kunstneriske profileringen. Etter hvert har flere kommet til, i dag er det 15 sentre som i all hovedsak er fordelt fylkesvis.

Fra 1981 har Rogaland Kunstsenter hatt virksomhet på Nytorget i en jugendbygning fra 1906 som tidligere har tjent som Stavangers første varemagasin med kolonialutsalg, stort manufakturutsalg og et da moderne bakeri. Bygningen er i dag eid av Stavanger kommune gjennom Stavanger eiendom.

Et annet resultat av kunstneraksjonen var etablering av Norske Kunsthåndverkere i 1975. Fra og med 1983 kom organisasjonen med i kunstnersentrene hvorpå RKS fikk følgende eiere: Bildende Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge, Rogaland (NKVN-R). I motsetning til fagorganisasjonene var ikke RKS åpen for medlemskap fra enkeltpersoner. I dag er BKFR og NKVN-R ikke lengre eiere, men foreningen RKS sine to eneste medlemmer.

I 1995 fikk kunstnersentrene status som regionale formidlingsinstitusjoner med fylkeskommunen som hovedsamarbeidspartner. Samme år gjorde RKS større vedtektsendringer og det ble blant annet etablert et representantskap som øverste kontrollorgan og gjort endring av navn til dagens Rogaland Kunstsenter.

Aktiviteten til RKS har over flere år involvert sterke kunstprosjekter som sammen har formet og styrket senterets faglige og institusjonelle status. Programmet har vært et samspill med overvekt av utstillinger i eget galleri, uteromsaktiviteter og eksterne samarbeidsprosjekter, i tillegg til rollen som rådgiver for kunst i offentlig rom og en arena for seminarer og debatter.

RKS deltok med fem prosjekter som del av Europeisk kulturhovedstad i 2008.

I perioden 2009-2011 gjennomførte styret en opprydding og klargjøring av organisasjon og drift. Som del i dette var en bevisstgjøring av økonomiske rammer og en oppdatering av styringsverktøy. Arbeidet har tydeliggjort RKS ovenfor både brukere og bevilgende myndigheter, og resulterte i en tilråding om aktivitet og styringsform som ble enstemmig vedtatt av representantskapet 13. april 2011 med virkning fra 1.2.2012.

RKS er medlem av landsforeningen Kunstsentrene i Norge, etablert i 2010. RKS har over flere år vært en av pådriverne for å etablere et landsomfattende nettverk bestående av alle dagens 15 kunstsentre med mål å samle, heve og utvikle kunstsentrene.

http://www.kunstsentrene.no/



"FORRIGERogaland Kunstsenter er en selvstendig, kunstnerstyrt formidlings- og faginstitusjon for visuell kunst, og medlem av det landsomfattende nettverket Kunstsentrene i Norge KiN. RKS utvikler og gjennomfører kunstprosjekter i offentlig og private rom, driver fagutvikling, verner om den kunstneriske ytringsfriheten, og er et kompetansesenter for fylkets profesjonelle kunstnere."
Adresse: Nytorget 17, 4013 Stavanger, Norway
Telefonnummer: 51599760
By: Stavanger
Rute: Nytorget 17
Postnummer: 4013


Anmeldelser
STUDIO 17, visning av kunst i 2. etasje og bibliotek
greit nok det
Flinke kunstnere
Oversatt av Google Alternativt senter for unge og ambisiøse mennesker Original Alternative center for young and ambitious people
Oversatt av Google mye deling av farge. Original veling deiling farge.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler