facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Romsåsen gruveopplevelser

Romsåsen gruveopplevelser

Info

Spennende opplevelser i historiske omgivelser, klatring, rappell,zip-line,treklatring,overnatting, leirplass,flaggermus og gruvevandring.

Historie

Romsåsen gruver
Romsåsen gruver er den største av i 30 nikkelgruver i Norge, og den eneste åpne nikkelgruven i Norge. Rom nikkelverk startet i 1866 og gruvene ble drevet frem til 1876. På det meste arbeidet til sammen 100 mann i gruvene og det ble dannet et lite samfunn rundt gruvedriften. Her var det boliger, bakeri, kontorer, brakker, smie og smelteverk. Men gruvedriften fikk relativt kort levetid på grunn av det lave nikkelinnholdet i malmen.

Gruven er åpen for publikum om sommeren Det er guiding i gruvene kl.12:00 hver søndag i sesongen, med oppmøte ved gruveinngangen. Forespørsler om sesongstart etc. og avtale om guiding av grupper rettes til sevicetorget; Askim kommune, tlf.: 69 81 91 00 .

Romsåsen gruver ligger ved E18, mellom Askim og Spydeberg. Ta av mot Kykkelsrud og følg veien ca. 500 meter til skiltet til Romsåsen og parkeringsplasser. Turveien er fremkommelig for funksjonshemmede.

Produkter

Klatring, Rappellering, zipline, treklatring, opplevelser

Adresse: Kykkelsrudveien, 1815 Askim, Norway
Telefonnummer: + 47 91 74 19 63
moc.liamg@nesasmor
By: Askim
Rute: Kykkelsrudveien
Postnummer: 1815


Anmeldelser
En artig måte å bruke,eller gjenbruke et gruveområde. Jeg var bare en tur innom for å se om det sto igjen noen gamle bygninger. Ut i fra det jeg så så må dette være et eldorado for folk som vil oppleve noe. Jeg skal få med meg en gruvevandring.
Hadde vært hyggelig om noen hadde informert at det er stengt. Vi vær ikke de eneste som hadde tatt turen dit i dag, tre andre familier manglet også informasjonen om at gruvene ikke skulle åpnes.
Vi hadde en lærerik omvisning i gruvene. Utenfor gruvene er det lekeområde for barn og grillplass tilgjengelig. Det er zipline, rappellering og klatremuligheter her. Stedet har også kiosk samt toalettfasiliteter tilgjengelig. Anbefales absolutt.
Spennende vandring inni gruvene med engasjert guide. Det er også flere aktiviteter her som klatring, zip line, rappellering. Fint område med grill og barnevennlig
Fint turområde og hyggelig service. Mye på finne på for barna.
Hadde firmafest her for en stund tilbake siden! Fantastisk opplevelse, morsomme teambuildning aktiviteter, omvisning med flinke folk og kjempe god mat!!
Kjempefin guiding av Unni. Mye lokalhistorie fra gruva og området rundt. Samt om forskjellige stein og mineraler fra gruva og om flaggermusene som overvintrer. Åpent fra første søndag etter 17. mai og hver søndag fram til høsten. Det er en ca 2 timers tur. Det er kun en liten del av gruva som er åpen
Fantastisk sted som må oppleves
Kjempeflott guidet tur for hele familien!
Det mystiske naturen i Østfold!
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Romsåsen gruveopplevelser.

Askim landemerke og historisk sted

åpningstider, plassering. Kykkelsrudveien askim reiseselskap kart bykart, satellitt visning. Romsåsen gruveopplevelser adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Romsåsen gruveopplevelser. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Romsåsen gruveopplevelser med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Grythe Bua Grythe Bua 3 km Stekt Winerpølse i varmdampede pølsebrød.
Gare d'Askim Gare d'Askim 3 km Oversatt av Google Hyggelig Original Nice
Galeria Guisseppe Galeria Guisseppe 4 km These are my paintings/ drawings, have a look and tell me if you want them hanging on...
Shelter Sæterbø Shelter Sæterbø 5 km Rekrasjon og glede
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler