facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Rondabu

Rondabu

Info

Fritidshytte reist av Edvard K. Barth til sin kone Sonja Barth og seg selv i 1945. Brukes nå av barn, barnebarn og oldebarn av Edvard og Sonja.

Historie

"Langt inne på fjellet, under Neskampen, like i skoggrensen, ligger en gammel seterplass. Seteren er nedlagt for lenge siden. Det gamle fjøset er sunket sammen, og på en av de gamle stokkene sitter en mann og stirrer inn i Rondane. Det er hvile og sitte slik, langt fra mennesker er jeg. Det er stort å kunne være seg selv og samtidig så liten. Det er stedet. Her er det vidt mellom veggene, og høyt under taket. Her gis tid til ufødte tanker. Her er hjemmet.

En kveld satt det to menn på stokken. De hadde samme kjensler, deres hjerte slår i takt. Tomta ble stukket, og huset ble reist. Men det var først da kvinnen kom at alt fikk den fulle skjønnhet og harmoni. Sjelden har et hjem blitt bygget med slik iver og glede. Sjelsomt, kommer et hjem til å huse så samstemte sjeler.

Kjære Rondabu, det er meget som er lagt på dine skuldre, men ingen vet bedre enn jeg at du kan bære det frem. Du skal verne sammen om to menneskers liv. Du skal være en som åpner sin store favn, når det kommer to slitne og trette, og gi dem hvile og fred.
For meg vil du alltid stå som et frihetens tempel - alltid like høyreist og skjønn"

- Høsten 1945, Edvard K. Barth

Adresse: Atneosen, 2476 Sollia
By: Sollia
Rute: Atneosen
Postnummer: 2476



relaterte søk: sukkertoppen hytte, tine tunet, låvåsen rondablikk, storhytte rondane, storronden hytte, hytteutleie mysuseter, rondablikk panorama, rondvassbu
Nærliggende lignende selskaper
Blåfjellia hyttegrend Blåfjellia hyttegrend 939 meter Oversatt av Google Flott sted! Original Butiful place!
Nordre Moen Nordre Moen 9 km Nordre Moen er en gård som ligger på Atnbrua, vi driver med utleie av hytter, setrer,...
Hytta i SOLlia Hytta i SOLlia 15 km Privat hytte
Anmeldelser
Flott sted med sjel, engasjerte og hyggelige drivere som står på for sine gjester. Rent og fint, nyoppussede rom med god standard. Oppdatering, 13.01.22: Spiste lunsj, en deilig misosuppe med surdeigsbrød. Veldig godt brød, bakt selv. Verdt en omvei bare for å spise lunsj på dette stedet! Og som alltid serviceinnstilte drivere på stedet.
Anbefaler Rondane River Lodge på det varmeste , med veldig hyggelig personale, fantastisk mat til alle måltider og fine romslige hytter. Flott beliggenhet med nærhet til masser av naturopplevelser.
Rondane gjestegård viser virkelig gjestfrihet. Det belgiske vertskapet er overalt og byr virkelig på seg selv. Og er i høyeste grad opptatt av at du som gjest skal ha det bra. Flott beliggenhet med muligheter for mange aktiviteter som fotturer, sightseeing, fiske, bading og kanopadling. Herlig 3-retters middager som er en blanding av lokale råvarer med touch av kontinental tilbereding. Til lunsj fristet belgiske vafler i utallige varianter. Herlig brødbakst tilgjengelig om morgenen og ellers greie hytter med god plass - bra renhold og covid-tiltak. Opptatt av miljøvern - flott kildesortering. Egner seg både til et kort overnattingsstopp og til opphold over flere dager. Svært barnevennlig.
Bodde 1 natt på hotellet. Upåklagelig service og flotte nyoppussede rom i fine omgivelser. Veldig god mat, både vaflene, 3-retters middag og frokosten. Pluss i boka for bra veggis-alternativ!Rom: 5/5
Fantastisk beliggenhet. Turmulighetene i området er utallige. Vertskapet er lokalkjent og hjelper gjerne med turtips. Rommene er behagelige og rene. Maten er god, og råvarene av høy kvalitet. Anbefales på det sterkeste. Vi kommer tilbake neste sesong.
Ett sted som er tilstede for deg som gjest. Koselig enkel spisesal, med nydelig mat. Anbefaler for deg som vil nyte naturen og alle turmuligheter, eller du bare vil ha en rolig helg med god mat. Fine gamle hytter, veldig reint.Service: 5/5
Vi er veldig fornøyde med oppholdet på dette stedet der vi bodde to netter i midten av juli 2020. Vi var en storfamilie der to bodde på hvert sitt enkeltrom i hovedbygningen, 2 stk i en tomannshytte og 4 stk. i hytte nummer to som hadde sengeplass til 5. Min gruppe bodde i hytta med 5 sengeplasser. Alt var rent og pent, sengene var oppredd. Hytta hadde god plass med hjørnesofa, kjøkkenkrok med kjøleskap, 2 stekeplater og var ellers velutstyrt med glass, servise osv. Vi var til sammen 8 stk i vår hytte en av kveldene. Spillm quizbok osv kunne vi låne i hovedhuset. Vi spise frokost begge dager, og selv om det var koronatiltak og dermed økt smittevern fikk langbordet med alle oss 8 buffé til bordet med kokt egg, spekeskinke, syltetøy, juice, smoothieshots, fersk bakst, og selvfølgelig kaffe og te. Vertskapet Benjamin & Karin snakket godt norsk, og var svært i møtekommende og serviceinnstilte. Kjempefin plass som er et godt utgangspunkt for ulike utlukter i Rondane-området. Nærbutikk Joker på Atna på Atnabru ligger ca 8 min kjøretur unna med godt utvalg. Vil gjerne anbefale stedet på det varmeste.
Etter to netter i flott, ren og pen hytte, med utsøkt mat og utrolig hyggelige drivere og medhjelpere, er vi ikke i tvil om at dette er et sted vi kan anbefale på det aller varmeste! Drar gjerne hit igjen:
Fine hytter, god plassering med nydelige omgivelser, god mat og bedre betjening enn mange restauranter. Kan absolutt anbefale for familier eller arrangementer som vil ut på fjelltur.Rom: 5/5
Rågod middag, og vakkert sted. Nyoppussa fine rom, og hyggelig vertskap.Rom: 5/5
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler