facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Ås Aikido Ryu, Norway

Info

Ås Aikido Ryu er en klubb hvor det trenes aikido, en japansk kampkunst. "Ryu" betyr skole, eller drage, på japansk.

Historie

Klubben:
• Stiftet 1.1.2011 av R. Holmen og S. Rage

• Medlem av, og følger graderingsystemet til, Aikikan Norge
• Tilknyttet Aikido Kobayashi Dojo, Japan
• Tilknyttet NIF og NKF
• Tilknyttet Ås Idrettsråd
• Klubben er registrert i Enhetsregisteret
• Organisasjonsnummer: 917 086 737

Klubbnavnet:
Ryu betyr skole på japansk, men kan også bety drage.

I japansk mytologi er Ryo-o, dragekongen, tilbedt som guden som hersker over vann og hav samt kontrollerer regn og skyer. Ueshiba Morihei, O´sensei og grunnlegger av aikido, utnevnte Ryu-o til beskytteren av aikido.

Aikido:
Ett av målene med aikido er å fremme en følelse av ro og balanse i kropp og sinn gjennom mental og fysisk trening. Og ett av hovedkonseptene er å forene din egen kraft med kraften til partneren din. Fordi det å forene krefter ikke innebærer konflikt, konkurranse, eller bruk av fysisk styrke er aikido en japansk kampkunst som passer like godt for kvinner som for menn, for barn som for godt voksne. Fordi kvinner ofte ikke kan basere seg på fysisk styrke i møte med menn så har de faktisk en fordel i aikido da de raskere klarer å finne frem til noe av essensen i denne kampkunsten – nemlig å være avslappet, bli ett med kraften i angrepet og samtidig ta kontroll på balansen til angriper.

Ueshiba Morihei, grunnlegger av aikido:
Ueshiba Morihei ble født 14. desember, 1883, i nåværende Tanabe i Wakayama, Japan.
I 1915 møtte han for første gang Takeda Sokaku fra Daito-ryu. Takeda Sokaku var den første som lærte bort Daito-ryu teknikker til offentligheten etter at disse teknikkene hadde gått i arv i den berømte Takeda slekten i mange generasjoner uten å bli vist til omverden.
I 1919-20 åpnet Ueshiba Morihei sin første dojo, Ueshiba-juku, ved foten av Hongu i Ayabe.
I september,1922, mottok han sin sertifisering som godkjent instruktør i Daito-ryu av Takeda Sokaku.
Etter mye om og men flyttet Ueshiba Morihei til Tokyo i 1927 hvor han på nytt etablerte en dojo. Denne gangen en midlertidig dojo i et biljard lokale.
Deretter flyttet han gjentatte ganger over en periode på 4 år før han i 1931 etablerte det som skulle bli til Kobukan Dojo i dagens Wakamatsu-cho, Shinjuku. Nå kjent som Hombu Dojo for dagens Aikikai Foundation.
I 1942 ble navnet ”Aikido” offisielt registrert i det japanske utdanningsdepartementet. Samme året flyttet Ueshiba Morihei til Iwama i Ibaragi, og overlot ansvaret for Kobukan Dojo til sin sønn Ueshiba Kisshomaru.
I 1943 ble ”Aiki Shrine” bygd ferdig i Iwama, og 2 år senere, i 1945, stod dojo´en i Iwama ferdig bygd. Dette skulle i etterkrigstiden, 1945-1949, bli hovedkvarteret til aikido da det ble nedlagt et midlertidig forbud mot kampkunster i Japan etter krigen.
I 1949 startet de opp med vanlig trening i Kobukan Dojo i Tokyo. I mellomtiden ble sønnen, Ueshiba Kisshomaru, utnevnt til direktør i organisasjonen.
I 1955 begynte Ueshiba Morihei for alvor å promotere aikido både i Japan og internasjonalt.

Så fulgte en årrekke med trening, promotering, demonstrasjoner og en rekke med utmerkelser.

5. januar, 1969, utførte han sin siste oppvisning på det årlige nyttårsarrangementet, Kagamibiraki, og 26. april gikk Ueshiba Morihei bort i en alder av 86 år. Han var aktiv til det siste.


Ønsker du å begynne med aikido:
Klubben tar opp nye medlemmer fortløpende. Legg gjerne en tur innom og ta en titt i forbindelse med en vanlig treningskveld. Etter å ha sett på en treningskveld har du også bedre forutsetninger for å vurdere om du ønsker å ta en prøvetime.

Du kan stille i det treningstøyet du har fra før, men vi anbefaler at du bruker lange bukser og en genser med lange ermer. Dersom du allerede har en drakt relatert til en annen stilart kan du benytte denne inntil videre.
For å utøve aikido bør du være i normalt god fysisk form. Under trening utfører vi jevnlig fallteknikker, ukemi, og har du problemer med rygg eller knær kan aikido by på ekstra utfordringer!

Klubben har en aldergrense på 13 år.

Gradering
Koert, 3. dan Aikikai og teknisk ansvarlig i klubben, har graderingsrett tildelt av Aikikan Norge. Alle graderinger opp til sort belte, det vil si kyu-gradene, kan utføres i vår klubb.
Dan-grader, sort belte, blir utført på treningsleir med japansk instruktør tilknyttet Aikikan Norge.

Trenere:
Teknisk- og graderingsansvarlig: Koert Struijk, 3. dan Aikikai
Hovedinstruktør: Bjørn R. Bjerke, 1. kyu

Styret:
Styreleder: Ronja H.H. Orre
Nestleder: Arne Moi
Styremedlem: Frode Aamodt

Adresse: Gamle Hogstvetvei 9, 1435 Ås, Akershus
Telefonnummer: +4791391198
By: Ås
Rute: Gamle Hogstvetvei 9
Postnummer: 1435


åpningstider

Mandag: 19:00 - 21:00

Nærliggende lignende selskaper
Ås Kampsport Ås Kampsport 920 meter Dette er en svært hyggelig og ordentlig kamsport klubb. De vektlegger miljø og vennli...
Ås Karateklubb Ås Karateklubb 955 meter Ås Karateklubb tilbyr et aktivt og levende miljø for de som ønsker å trene Shotokan k...
Ås Karateklubb Ås Karateklubb 958 meter "Ås karateklubb tilbyr et aktivt og levende miljø for alle som vil trene Shotoka...
Anmeldelser
Dette er en svært hyggelig og ordentlig kamsport klubb. De vektlegger miljø og vennlighet. Og selvfølgelig smitt vern under denne Covid-19 Pandemien. Gode trenere som man lærer massevis av.
Beste Treningsmiljø!
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler