facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Sørumgården

Sørumgården

Info

Vi dyrker blåbær, jordbær, epler og snart pærer. Alt etter økologiske prinsipper. Øvrige vekster beites av hester, sauer, griser, kaniner og høner.

Historie

Sørumgården er en familiebedrift, drevet av familien Bryn-Elvik. Gårdsfrua, Frøydis, har ansvar for planter og dyr, mens husbonden, Christen, tar seg av maskiner og bygninger. To barn, født i 2012 og 2014, er med på moroa. 40 dekar dyrket mark, og 27 dekar skog og annet er det vi har til rådighet. Pr 2016 har vi 6 mål/dekar/daa (1dekar=1000kvm) hageblåbær, 2 daa jordbær og seks store, gamle epletrær. Tre bikuber hjelper til med bestøvningen. I 2017 planter vi 540 pæretrær. Resten av arealet bruker vi til å fø opp fire-seks vinterfora gammalnorske spælsau, 2 islandshester og en shetlandsponni, fire store kjøttkaniner og et dusin høner. Sommeren 2016 forer vi også opp ti griser av rasen Norhybrid. Disse skal klargjøre pærefeltet for planting neste år, ved å rote opp den gamle enga og forhåpentligvis redusere ugressproblemet betraktelig. Dyrene er delvis til nytte og delvis til kos, i tillegg til at alle produserer verdifull gjødsel til plantene våre.
Vi driver gården hovedsaklig etter økologiske prinsipper, med innslag av permakultur.
I 2016 setter vi også opp et bryggerhus i massivtre, slik at vi skal kunne foredle alle de gode tingene planter, busker og trær produserer for oss. Der kan vi behandle honningen, sette cideren, lage saft og sylte.

Adresse: Grosvoldveien 525, 3619 Fiskum, Buskerud, Norway
Telefonnummer: 46472880
moc.liamg@kivlesidyorf
By: Fiskum
Rute: Grosvoldveien 525
Postnummer: 3619


Nærliggende lignende selskaper
Stall Fiskum Stall Fiskum 2 km Stall med utleie av stallplass og trening sentralt på Krekling. Salg av kraftfor og h...
Fiskum gårdsbutikk Fiskum gårdsbutikk 15 km SESOONG ÅPENT FRA SEPTEMER TIL JANUAR!
Anmeldelser
Strålende service og produkter av ypperste kvalitet.
Bra produkter
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler