facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Sangnæspølsa

Sangnæspølsa

Info

Vi er er en liten spekepølse produsent fra Røykenvik på Hadeland som lager den tradisjonsrike Sangnæspølsa som har vært laget på samme måte i mer enn 75 år

Historie

I ca. 1935 begynte Gunnar Sangnæs med kjøtthakking. Han kjøpte ei lita kjøtthakke og installerte den hjemme på gården Sangnæs på Einastranda. Mange i bygda kom til Gunnar med forskjellig kjøtt og spekk for å få laget farse i større kvanta enn de selv klarte på eget kjøkken (leiehakking). I denne perioden begynte han også å lage spekepølse til familie og venner. Det var starten på Sangnæspølsa.

I 1939 flyttet familien til Røykenvik på Hadeland, på Røken gård, der de startet opp med jordbruk gjennom forpaktning. Der fortsatte han også med leiehakking og lagde spekepølse for salg. Der foregikk produksjonen frem til datteren Oddbjørg og ektemannen Kjell Arild overtok i 1980. Produksjonen ble da flyttet til deres småbruk, Heimli, i Røykenvik, hvor vi fortsatt holder til. Pølsemakeri i kjellerlokaler mens spekingen foregår i låven på eiendommen.
I 2010 tok Morten Røsaasen (barnebarn av Gunnar Sangnæs) over driften som tredje generasjon driver. Selskapsformen ble endret til AS.
Sangnæspølsa blir laget med den gamle oppskrifta som på -30 tallet. Gode råvarer, uten kunstige tilsetningsstoffer men selvfølgelig med moderne kvalitetskrav som grunnlag. Den har blitt en fast følgesvenn på festbord så vel som matpakke her på bygda, men også etter hvert utenfor Hadelands grenser.

Produkter

Sangnæspølsa selges i utvalgte delikatesse og dagligvareforretninger på Østlandet. Den leveres i tre forpakninger:
Hel - ca 820g
Snabb - ca 400g
Skivet 150g

Har du spørsmål, så kontakt oss gjerne.

Adresse: Røykenviklinna 395, 2760 Brandbu
Telefonnummer: 928 60 886
on.aslopsengnas@tsop
By: Brandbu
Rute: Røykenviklinna 395
Postnummer: 2760



relaterte søk: Spekepølse Rema 1000
Nærliggende lignende selskaper
Bergslia Gjestestuer Brandbu Bergslia Gjestestuer Brandbu 2 km Et fantastisk,dansegulv og med god musikk,gode dansepartneren, en etterlengtet kveld,...
Anmeldelser
Helt utrolig at en liten bedrift lager så god pølse. Spiser Sangnæspølse hver gang jeg har anledning. Burde vaert tilgjengelig utenfor Norge.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler