http://www.trondheim.kommune.no/sjetne-skole/
Elevene i Sjetnemarka gikk tidligere på Breidablikk skole. Sjetne skole har vært i drift siden skoleåret 1970/71. Elevtallet økte slik at det i løpet av 70-tallet ble satt opp et bygg til, det som senere er kalt ”Ungdomsskolepaviljongen”. Barna gikk 6 år på Sjetne skole fram til 1979, da ble det opprettet 7.trinn ved skolen. Fra og med skoleåret 1984/85 gikk elevene hele ungdomsskoletiden ved Sjetne. Fra 1997, da 6-åringene kom inn i skolen som den nye førsteklassen, har skolen hatt 10-årig løp.
En ”Åpen skole” – på mange vis
De første årene, under ledelse av rektor Viggo Haukland, var sterkt preget av nyskapende pedagogikk. ”Åpen skole” og ”teamarbeid” var sentrale begrep. Skolen var et kraftsenter i bygda, med mye aktivitet og tett samarbeid med de lag og organisasjoner som vokste fram. Skolebygget var bygdas storstue fram til grendehuset ble bygget. Da ble kulturaktivitetene på kveldstid og i helgene flyttet over til det nye flotte huset.
Siden har grendehuset hatt leieinntekter fra kommunen for utleie på dagtid. Skolen har brukt huset som avlastning for kroppsøving og til større samlinger for elevene. Mange flotte arrangement som Lucia, konserter, teaterforestillinger har gitt elevene minneverdige opplevelser. Uten grendehuset som avlastning for en trangbodd skole, hadde kommunen vært nødt til å sette opp nytt bygg med kroppsøvingssal.
Sjetne skole har i dag nær 570 elever fordelt på 1. til 10.trinn. Det pedagogiske personalet utgjør 50 personer. Skolen har 147 barn på Skolefritidsordninga. Personalet i SFO består av 1 daglig leder og 8 assistenter med ulik erfaringsbakgrunn. Elevene på 1.- 4.trinn kommer fra Sjetnemarka. Fra og med 5. trinn kommer også elevene fra Kroppanmarka. De går på Okstad skole de fire første årene.
Sjetne skole er fortsatt en åpen skole. Skolen legger vekt på åpenhet i pedagogikken, med tett samarbeid på hvert trinn. Alle elevene er knyttet til sin kontaktlærer og sin gruppe, samtidig som de skal ha opplevelsen av felleskap på trinnet.
De fleste trinn har et felles åpent areal for læringsarbeidet. I tillegg har trinnene rom til formidling og til arbeid i små grupper. Storparten av skolen har gode undervisningsareal. Også de midlertidige brakkene er godt egnet til undervisning.
Sjetne skolefritidsordning – SFO
SFO er et tilbud til skolens 1.- 4. trinnselever før og etter skoletid. SFO har åpningstid fra 07.15-16.30 og holder åpent hver ukedag, også på skolens fridager. SFO har nært samarbeid med skolen. SFO samarbeider også med Sjetne barnehage, skolekorpset, Tiller videregående og andre SFO’er i distriktet. Leksehjelp ved Sjetne skole er organisert ved SFO.
En skole i utvikling
Skolen er inne i sitt andre år i prosjektet
Skolen deltar også i et ”Trivselsprogram”. Dette går ut på at elever skoleres til å være trivselsledere i skolegården. De skal holde orden på lekeutstyr og bidra til å sette inn gang leker og aktiviteter. Det kjøpes inn lekeutstyr for over 20000 kroner. Friminuttene er slik blitt mye bedre for elevene.
Sjetne skole – en ”brakkeby” i dag
I dag foregår det undervisning i sju ulike bygg. Som kuriositet kan nevnes at vi har 27 utgangsdører å forholde oss til. Skolen har behov for permanente bygninger til erstatning for brakkene. Ungdomsskolebygget er preget av slitasje og alle bygningskyndige mener at det må totalrenoveres. Kroppsøvingsseksjonen har dårligst vilkår. Salen i hovedbygget er liten, og skolen må leie rom i Grendehuset i tillegg. Denne salen er ikke spesielt godt egnet for kroppsøving. Skolen og brukerne av Grendehuset har sammen foreslått ovenfor kommunen at det søkes å finne løsninger som gir skolen nybygg, samtidig som det tas vare på behovene til idrett og andre kulturaktiviteter.
[Okt. 2010 Knut Dagfinn Nilsen]
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler