facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Sløvåg

Historie

Sløvåg er mest kjent som et ferge- og industristed i Gulen kommune sør i Sogn og Fjordane fylke. Fergeleiet er ett av to på forbindelsen Leirvåg-Sløvåg, på fylkesvei 57. Frem til 4. november 2010 var også Skipavik et stopp på fergesambandet, men dette ble sløyfet da siste del av fastlandsforbindelsen på fylkesvei 4 åpnet.Stedet ligger på grensen til Hordaland, på motsatt side av Fensfjorden i forhold til oljeraffineriet på Mongstad.IndustriPå grunn av sin sentrale beliggenhet i forhold til Mongstad har Sløvåg fra slutten av 1980-tallet hatt kraftig industriell vekst.De første som etablerte seg i området var Wergeland-konsernet med sin sementvareproduksjon i 1987 og behandlingsanlegg for oljeholdig avfall i 1992. I 1994 startet de et av Nord-Europas største steinknuserverk på området (Halsvik Aggregates).Andre bedrifter som er etablert er bl.a. Baker Oil Tools, Johnny Birkeland Transport, Birkeland Entrepenørforretning og Vest Tank (senere Alexela).Det er også et lagringsanlegg for lavradioaktivt avfall i området. Dette anlegget har blitt kraftig kritisert av miljøvernorganisasjoner fordi det ligger under havnivå, og for tett på Alexelas tankanlegg (40-50 meter).

Adresse: Gulen
By: Gulen



relaterte søk: Leirvåg-Sløvåg, Fergeruter Leirvåg Sløvåg 2022, Ferje Sløvåg Leirvåg, Leirvåg Sløvåg pris, Sløvåg ulykke, Ulykke Gulen, Vest Tank saken, Leirvåg Sløvåg påske
Nærliggende lignende selskaper
Sløvåg Sløvåg 0 meter Fint og nytt venterom og toalett
Gulen Gulen 15 km is a municipality in the southwestern part of Sogn og Fjordane county, Norway. It is ...
Steinsdalen Steinsdalen 16 km Steinsdalen is a valley in the municipality of Osen in Sør-Trøndelag county, Norway. ...
Steinsdalen Steinsdalen 16 km Steinsdalen er administrasjonssenter i Osen kommune i Sør-Trøndelag. Gjennom dalen re...
Rutledal Rutledal 25 km Rutledal is a village in Gulen Municipality in Sogn og Fjordane county, Norway. The v...
Rutledal Rutledal 25 km Rutledal er en bygd og fergested i Gulen kommune i Sogn og Fjordane. Bygden ligger på...
Anmeldelser
Eg venta på ferga. Ferga kom, og gjekk meir eller mindre til oppsatt tid. Tipp topp tommel opp!
Enkel og grei. Fort på og fort av. Kunne være litt bedre skiltet om betaling.
Meget herlig liten båt tur.
Helt greit. Men Kunne hvert en liten kiosk.
Skal du ta ferje fra Gulen mot Bergen er dette stedet å oppsøke. Her er det åpent og fint, med stor og god plass for oppstilling av ventende biler.
Flott sted, nydelig mat og hyggelig betjening
Trist ingen mat bod der
Raskt og greit litt trangt
Sløvåg fergekai har det meste. Venterom, handikapptoalett og kolonner med utålmodige bilistar. Det beste er matrosane ombord på ferja: kjekke og smilande kvinner og menn. I all slags vær.
Er innom her nor vi reiser til campingvogn vår på Byrknesøy.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler