facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Sola Drageklubb - Kitefestival in Norway

Sola Drageklubb - Kitefestival in Norway

Info

Sola Drageklubb - Sola Kite Festival

Historie

Sola Drageklubb arrangerer Norges største og eldste dragefestival hvert år på Hellestø strand i Sola kommune.

Sola Kite Club arranges Norway's biggest and oldest annual Kite Festival at Hellestø Beach in Sola, Norway


DRAGEFESTEN I SOLA
1989 – 2013
Historie

I år arrangeres Dragefesten i Sola for 24. gang og er Norges største og eldste årlige dragefestival.

Ideen til Dragefesten i Sola ble unnfanget i 1989 under en idédugnad blant foreldrerepresentanter fra skoler og barnehager i Sola. Sola var den gang i stor vekst, med mange innflyttere fra inn- og utland. Målet var å finne aktiviteter som barn og voksne kunne glede seg over sammen, og på den måten styrke nærmiljøene. Ideen om å bygge drager ble lansert av Jens Petter Ianke som fortsatt er med å arrangere festivalen. Dragebygging er morsomt for både store og små, drageverksteder gir ”liv mellom husene” og vi kunne utnytte de lokale, naturgitte forutsetningene: vinden og strendene.

Bak dette initiativet stod Sola kulturkontor, og for å sikre stor deltagelse ble det utarbeidet en modell i tre trinn:

1. Foreldre/barnehage- og skoleansatte lærer å bygge drager og arrangerer verksted av erfarne instruktører.
2. Kursdeltakerne arrangerer drageverksteder i skoler, barnehager og nærmiljø.
3. Dragefest avslutter aktivitetene en helg i månedsskiftet mai/juni. Lørdag er det åpent drageverksted i Sola Kulturhus og søndag er det dragefestival på Hellestø.

I motsetning til dragene, som har god plass på himmelen, fikk bilene et problem med å gjøre av seg. Det ble parkeringskaos på Ølberg, og det ble bestemt å flytte til Hellestø. Dermed kom Havdur IL inn i bildet. De nitten siste årene har de organiser parkering og salg på stranden. Bedre dugnadsgjeng finnes ikke!

Dragefesten sin sjel er menneskenes lek med naturkreftene. Barn og voksne koser seg på stranden og flyr sine egenproduserte drager. Arrangementet er støyfritt i den forstand at en har ikke har sponsorer som krever profilering på stranden.
Arrangørene har ønsket at Dragefesten skal være en motkraft til den kommersialiserte fritiden og opplever at dette er blitt tatt vel i mot. Med opptil ca 5000 deltagere og tilskuere, er Dragefesten i Sola nå det største familiearrangementet i regionen som er basert på egenaktivitet.

I 1992 ble Drageprosjektet i Sola tildelt diplom og hederlig omtale under Norsk Kulturråd sin messe Barndom i Norge. Sola Drageklubb fikk Sola kommune sin kulturpris i 2002.

I årene 2007 og 2008 hadde Dragefesten på Hellestø status som et Stavanger2008-prosjekt. Dette gav oss romsligere økonomiske rammer og vi kunne hente inn internasjonalt anerkjente dragekunstnere, både som foredragsholdere på seminar, men ikke minst som bidragsytere i skoler og barnehager, på drageverkstedet og på Hellestøstranden.

For mer informasjon:
Sola Drageklubb
v/Sveinung Dybvig
[email protected]
Mob:93 63 81 89

Adresse: Hellestøstranden, 4050 Sola, Rogaland, Norway
By: Sola
Rute: Hellestøstranden
Postnummer: 4050


Nærliggende lignende selskaper
Sola ruinkirke Sola ruinkirke 2 km Veldig fin kirke,den var ikke åpen da jeg var der,men det var et telefonnummer en kun...
Sola ruinkirke Sola ruinkirke 2 km Wonderfully repurposed historic building. Well maintained. Used for services etc. Has...
Solastranden Solastranden 3 km Flott strand til å være i Norge. Men, her blåser det bra, i kjent Rogaland-stil :
Ræge Ræge 4 km
Stornes Stornes 5 km
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler