facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Spondylitten

Spondylitten

Info

Informasjon fra Spafo Norge og Spondylitten. Målet er å spre informasjon og kunnskap om det å leve med spondyloartritter og lignende diagnoser.

Historie

Aksial spondyloartritt er det nye navnet på Bekhterevs sykdom. Årsaken til navneendringen er at det tar svært lang tid å få en bekhterevdiagnose og det er mange faktorer som skal være på plass før det kan stilles en diagnose. Det tar blant annet mange år før røntgenforandringer vises. Med en diagnose som innebærer en eller annen form for spondyloartritt vil man kunne gi tidligere behandling, slik at tilstivning og leddødeleggelser kan forhindres.
Siden diagnosen er i ferd med å skifte navn, endres også navnet på medlemsblad, sider og grupper i sosiale medier og egen hjemmeside.
Spondyloartritt og spondylartropati refererer til en familie av sykdommer som deler visse sykdomstrekk. Det mest fremtredende trekket er betennelse i ledd i ryggen, særlig iliosakrelleddene og asymmetrisk betennelse i ett eller noen få ledd. Andre trekk kan være utslett og betennelser i øyne, som uveitt eller iridocyklitt (regnbuehinnebetennelse). Spondyloartrittpasientene kan også ha betennelse i tarm og en sterk kobling til funn av faktoren humant leukocyttantigen (HLA-B27) i blodet.
Spondylartropati-familien består av:
• Udifferensiert spondyloartritt (f.eks uten funn på røntgen)
• Bekhterevs sykdom (aksial spondyloartritt)
• Reaktiv artritt
• Spondylartropati forbundet med psoriasis eller psoriasisartritt
• Spondylartropati forbundet med Crohns sykdom og ulcerøs kolitt
• Spondylartropatier hos barn



"En pasient organisasjon for personer med en spondyloartritt diagnose."
Adresse:
By: Oslo



relaterte søk: spondylitt symptomer, ankolyserende spondylitt, å leve med spondyloartritt, betennelse i bekkenledd, bekhterev slimhinner, spondylitter, bekhterev test, enteroartritt
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Spondylitten. Spondylitten adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Spondylitten. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Spondylitten med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler