facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Spornes Gårdsbarnehage As

Spornes Gårdsbarnehage As

Info

Spornes Gårdsbarnehage skal gi barna kunnskap om mat og bærekraftig utvikling

Fra jord til bord - vårt største satsningsområde.

Historie

En barnehage med grønne verdier
Spornes gårdsbarnehage AS er en privat barnehage som ligger på Spornesveien like ved Tromøy kirke. Barnehagen drives som tilleggsnæring til Flademoen gård der gårdseiere Brit og Inge Fredriksen driver planteskole.
Barnehagen har plass til 54 barn i alderen 0 -6 år.
Barna er fordelt på tre avdelinger i hovedhuset: Småspurvene, Spirene og Blomsterbarna. Vi har i tillegg snekkerbod, drivhus, lavvo og et grindbygg som vi benytter oss av daglig.
Å være miljøbevisste er viktig for oss, derfor har vi blant annet en fyrkjele for å kunne forsyne bygningen med vannbåren varme. Brensel til fyrkjelen hentes fra gårdseiers skog.



Barnehagens verdigrunnlag:
Hos oss skal barna være med voksne som har tid, bryr seg om og som kan gi barn trygghet, anerkjennelse og respekt.
• Barna skal oppleve mestring
Barna skal få delta i daglige gjøremål sammen med oss voksne, og vi skal arbeide i drivhuset med grønnsaker og blomster. Følelsen av å mestre er en sentral utvikling av selvfølelsen og identitet.
• Barna skal samarbeide
Vi skal jobbe sammen i grupper hvor barna lærer å samarbeide med hverandre. Ved å samarbeide vil de lære å respektere, inkludere og bli rause med hverandre.
Barna skal få leke i rolige omgivelser med vakker natur på alle kanter.
Vi skal gi barna forståelse for bærekraftig utvikling. I bærekraftig utvikling inngår kjærlighet til naturen, forståelse for samspill i naturen og samspillet mellom mennesker og natur.



Barnehagens satsningsområder:
Fra jord til bord: Er vårt største satsningsområde. Det går hovedsaklig på at barn deltar aktivt i alle ledd i prosessen fra vi sår et frø til vi høster og spiser det vi har sådd.
Vi følger prosessen fra det er et lite frø til det blir en flott blomst vi kan pynte hagen vår med eller frukt eller grønnsak vi kan spise. Alt vi dyrker av grønnsaker skal benyttes i maten vi lager sammen med barna.
Gjennom det vi i barnehagen kaller for "det grønne" benytter vi oss av mange av fagområdene. Vi bruker kroppen i arbeidet med gårdsarbeid, vi lærer om helse ved å bruke egenproduserte matvarer og være med på matlaging i det daglige. Vi lærer å ta vare på naturen rundt oss, og vi bruker det som finnes i nærmiljøet for å lære mer om "det grønne" og arbeidet omkring dette. Ikke minst lærer vi om antall, rom og form når vi fyller potter med jord og når vi måler forskjellige matvarer blant annet.
Vi arbeider i mindre grupper hvor barna lettere lærer å samarbeide og hjelpe hverandre.
Friluftsliv og miljø: Det å være i nær kontakt med naturen er viktig for oss. Behovet for kroppslig aktivitet, funksjonstrening, grov og finmotorisk trening er et viktig utgangspunkt. Barn trenger plass og mulighet til å klatre, balansere og løpe. Det legges grunnlag for aktiv læring, og våre sanser; syn, hørsel, lukt, smak og følesans kommer aktivt i bruk. Ved å være ute bidrar vi til å gi barna en følelse av nærhet til naturen. Dette skaper eierforhold og kjærlighet til vår natur og nærmiljø.
Lek: Å støtte opp om barns lekemuligheter er en av barnehagens viktigste oppgaver. Barna må ha tilstrekkelig plass og uforstyrret tid slik at den gode leken kan få utvikle seg. Leken gir glede og venner og den kan være en problemløser. Gjennom lek fremmes barnets utvikling på alle områder: Intellektuelle, sosiale, språklige, fysiske og emosjonelle.
Kommunikasjon, språk og tekst: Det er viktig å satse tidlig for å legge et solid grunnlag for videre utvikling. I barnehagen ønsker vi å skape et språkstimulerende miljø. Vi ønsker å gi barna gode arenaer for å bruke språket aktivt i hverdagen. Vi bruker også daglig "snakkepakken" som er et pedagogisk språkverktøy som skaper motivasjon og lystbetont bruk av språket. Snakkepakken består av fortellinger m/gjenstander, rim, spill, puslespill og bøker.
Vi bruker også tegn til tale i arbeidet med satsningsområdet kommunikasjon, språk og tekst. Tegn kan brukes som et praktisk hjelpemiddel i arbeidet med språkinnlæring.
Sosial kompetanse: Det å være en del av et større fellesskap stiller store krav til barnet som enkeltindivid, og de trenger derfor kunnskap og erfaringer om hvordan deres væremåte påvirker andre. Barna må lære å utrykke sine egne behov og ønsker, men også tilpasse seg i det demokratiske fellesskapet vi har i barnehagen.
Hensynet til hverandre og gjensidige samhandlingsprosesser i lek og læring er forutsetning for barns danning.
Barns medvirkning:
Barn har rett til å uttrykke seg og få innflytelse på alle sider ved livet i barnehagen gjennom aktiv deltakelse i planlegging og vurdering av virksomheten.
Gjennom året har vi barnesamtaler.
Vi voksne i barnehagen skal sikre at alle stemmer blir hørt og at alle opplever at de har betydning for det som foregår.
Selvstendige initiativer og evne til å forme sitt eget liv er en kvalitet!!







De fire elementer:
Vi startet dette prosjektet våren 2013, og prosjektet vil være et tema gjennom hele barnehageåret fra september til juni. Gjennom eksperimenter, bilder, musikk og dans blir vi kjent med de fire elementene ild, jord, luft og vann. Noe av det vi jobber med er å se hva som skjer med vann når det blir til is og når isen igjen smelter, vi ser på hva som kan brenne og hva som ikke brenner, vi studerer luft som viser at luft faktisk er noe og tar plass og er kjempeviktig for oss mennesker og ikke minst jobber vi med jorden og følger planter fra de er små frø til de blir store planter.
I år som i fjor ønsker vi å fokusere på miljøet – vi blir miljødetektiver! Når vi går på tur plukker vi søppel vi finner langs veien. Vi oppbevarer det i barnehagen og resirkulerer det til flotte kunstverk. Flasker vi finner, samles og vi drar på butikken og panter.

Dette prosjektet samsvarer også godt med barnehagens satsningsområde "det grønne". Vi er avhengig av de fire elementene for at liv skal spire og gro.



Gjennom arbeidet med dette prosjektet dekker vi også de syv fagområdene i rammeplanen:
* Kommunikasjon, språk og tekst dekkes ved bruk av tekst og bilder, vi lytter og forteller sammen med barna og gir dem respons på det de lurer på.
* Kropp, bevegelse og helse dekkes blant annet gjennom turene vi går på og utforsking av naturen i de ulike eksperimentene.
*Kunst, kultur og kreativitet gjennom bruk av fantasi og kreativitet til å male bilder av elementene og resirkulere søppel om til kunstverk.
*Natur, miljø og teknikk gjennom søppelpatruljen og de ulike naturfaglige eksperimentene vi jobber med.
*Etikk, religion og filosofi gjennom og lære om liv og det som spirer og gror. Respekt for menneskeverdet og naturen.
*Nærmiljø og samfunn gjennom at vi bruker områdene rundt oss til å eksperimentere og utforske de fire elementene, og vi jobber med å ha det ryddig og fint i nærmiljøet når vi plukker søppel.
*Antall, rom og form dekkes også gjennom de ulike eksperimentene våre: For eksempel å se vann ta en annen form når det fryser til is, eller se hvor mye jord man må ha i pottene når man sår planter osv.


Overgangen fra barnehage til skole:
Siste året før skolestart har barna egen førskoletrening. Her blir det arbeidet bevisst på å forberede barna på skolestart. Her øver barna på riktig blyantgrep, begynnende skriveinteresse, mønster, former og tall. Tørre å ta ordet, hjelpe hverandre og samarbeide er viktige ting å øve på for førskolebarna.

Vi bruker også denne tiden på å gjøre barna mer selvstendige. Før skolen begynner er det viktig at barna kan klare å kle seg selv, gå på do selv, sitte stille, smøre maten selv, rydde opp etter seg osv

Vi har barn som skal både til Roligheden og Sandnes skole. Vi har gjennom hele året et nært og godt samarbeid med skolene. I løpet av året er førskolebarna våre på tur med førskolebarn i andre barnehager, vi besøker første klasse og sfo. Barna får møte fadderne sine og vi har overgangsmøter.



"Spornes Gårdsbarnehage ligger på Spornes, rett ved Raet Nasjonalpark på Tromøy.Spornes Gårdsbarnehage er en barnehage med grønne verdier, og drives som tilleggsnæring til Tromøy Planteskole på Flademoen Gård.Barnehagen har 65 plasser i alderen 0-6 år, delt opp i tre avdelinger."
Adresse: Spornesveien 16, 4818 Færvik, Aust-Agder, Norway
Telefonnummer: 37011710
By: Færvik
Rute: Spornesveien 16
Postnummer: 4818


åpningstider

Mandag: 07:00 - 16:30
Tirsdag: 07:00 - 16:30
Onsdag: 07:00 - 16:30
Torsdag: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:30

Nærliggende lignende selskaper
Tybakken barnehage Tybakken barnehage 2 km Tybakken barnehage ligger midt på vakre Trømøya. Vi er ca. 50 barn og 17 voksne som h...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler