facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Stabburet Gårdsbutikk

Stabburet Gårdsbutikk

Info

Stabburet Gårdsbutikk på Moen Gård i Klæbu.

Historie

Moen Gård ligger ved Vassfjellet i Klæbu.

Gården har vært i familien Huitfeldts eie siden 1875.

I dag er Tønne og Anne Huitfeldt drivere av gården. Tønne er født og oppvokst på gården og giftet seg med Anne fra Hammerfest i 1985. Moen Gård drives som et allsidig og moderne bruk.

Tradisjonelt jord bruk med kornproduksjon, bygg og havre. Skogbruk med egne maskiner. Utmarksnæring, utleie av jakt og fiske, hytter for langtidsutleie. Elgbua, videreforedlingsanlegg for viltkjøtt og tilbehør. Vaaganhuset kulinariske kafe, kurs, kunst og kuriositeter. Åpent i sesongen september til jul, og ellers utvalgte søndager.

Vi er på Bondens Marked, lørdager på utvalgte datoer, se bondensmarked.no for salgsdatoer.

Fiskekort fåes kjøpt på utvalgte sportsbutikker i Trondheim, Bunnpris Klæbu (Åpent alle dager) og Hydro Texaco (åpent alle dager)Vi leier også ut ekslusiv rype og storfugljakt, med mulighet for hytteleie Ta kontakt!
Høster av naturens mangfold.

Gårdsproduktene på Moen gård har delikat og særegen smak, og navn som trekker på smilebåndet. Hønsehaukhyl, elgenkas trøst og elgenkas lokkepølse, er eksempler på det. Gårdsbutikken er kombinert med både kafé og selskapslokale, og et steinkast unna har man innredet moderne produksjonskjøkken som fremstiller ”helt vilt”, elg og andre naturprodukter i stor stil.

Moen Gård er Sør-Trøndelags største i areal, og ligger ved Vassfjellet i Klæbu. Den har vært i familien Huitfeldts eie siden 1875, og i dag er det Tønne og Anne Huitfeldt som driver gården. Tønne har trådt sine barnesko her, og i 1985 hentet han hjem sin vakre og driftige brud, sykepleierstudenten Anne fra Hammerfest. Tre sønner senere, drives bruket fortsatt med entusiasme, og Anne bobler over av gode idéer for å skape ny næring på gården og i bygda.

– Det startet med at jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å være med på et bygdeutviklingskurs for kvinner i 1998. Jeg hadde vært hjemme noen år, og her traff jeg mange driftige damer, forteller Anne.

Hun fant fort ut at det ville være dumt å ta seg arbeid utenfor gården, når det fantes så mange muligheter i nærmiljøet. Gården driver stort med elgjakt, derfor var det naturlig å tenke i de baner, og snart var Anne i gang med skjærekniver og oppskrifter på elgkjøtt.

- De første årene leide vi lokaler, men i 2005 sto Elgbua ferdig. Her lager vi ferdige produkter som selges i gårdsbutikken. Entrecôte, indrefilet, ytrefilet, karbonader, kjøttdeig og hjortekjøtt når det er tilgjengelig. Elgpølser, samt syltetøy av multer, tyttebær, blåbær, rips, bringebær, solbær og stikkelsbær, produserer vi også, forteller Anne.

Kafédrift var skrittet videre for å hente ut enda mer av verdien ved gårdsbutikkdriften. Annes elggryte har blitt en spesialitet.

– Det er morsomt å servere folk. Vi er blitt en søndagsturkafé og har åpent fra oktober til jul samt enkelte vårhelger, sier hun.

Selskapslokalet i 2.etasje sto ferdig i 2008. Her arrangeres alt fra små middagsselskaper og firmasamlinger, til julebord, konfirmasjoner, barnedåp og bryllup. Og Anne er stadig på jakt etter nye forretningsområder.

– I sommerhalvåret er det rolig, så da kan vi leie ut Vaaganhuset til selvhushold, det er 11 sengeplasser her. Jeg har også tenkt på å profilere oss ut mot ornitologer. Vi har masse hønsehauk på eiendommen vår. Den er fredet og det kreves et område på 50 meter i radius uten hogst rundt redene. Et paradis for fugletittere, sier Anne.

Adresse: Moen Gård, 7540 Klæbu
Telefonnummer: 90045921
By: Klæbu
Rute: Moen Gård
Postnummer: 7540


Nærliggende lignende selskaper
Haugum Gård Haugum Gård 2 km Flotte selskapslokaler
Klæbu inneklima as Klæbu inneklima as 2 km Salg, service og installasjon av varmepumper
HR forvaltning HR forvaltning 2 km HR forvaltning, et rådgivningsfirma som stimulerer bedrifter til økt verdiskapning. V...
Grendstad Grendstad 3 km Gårdsbruk
GK Flora GK Flora 3 km Suveren service og trivelig snsatte
TegneTeknikk Lorents Ness enk TegneTeknikk Lorents Ness enk 3 km Seriøst, rimelig og vennlig
B.Hansen Murservice B.Hansen Murservice 3 km Jobber med alt innen: Mur Puss Flis Betong Naturstein Håndtverkstjenester
Selbu spinneri Selbu spinneri 3 km Perfekt sted for folk med interesse for ull!
Rørleggermester Tom Arne Tranvik Rørleggermester Tom Arne Tranvik 3 km Din lokale rørleggermester med over 20 års erfaring. Medlem av rørleggerkjeden VVS E...
Klæbu HandBrygg Klæbu HandBrygg 109 km Lokal og hjemme produsert øl, pølser og ost
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler