facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Stall Potato Tomato

Info

Vi er eiere av den aldrende travhesten Eisi Diezel.
http://www.travsport.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?modus=0&search=eisi+diez

Historie

Hei! Denne siden handler i all hovedsak om tre individer. To mennesker og en hest som nesten er menneskelig.
Vi på to bein er far og datter. Eirik på 47 og Julie på 19. Hesten er Eisi Diezel, en 12 år gammel valakk av rasen Varmblods traver.
Eisi Diezel, eller Gut'n som han kalles, ble født hos oss for 12 år siden. Han var eid av andelslaget Stall Kaillkarsk de første årene. Der hadde vi fra 1 til 2 andeler av 5 mens han gikk løp i regi Stall Sjoner. Han startet ikke karrieren før han var 5 år. Han gikk da tilsammen 42 løp. I hele 23 av disse løpene var han på trippelen, det blir en imponerende trippelprosent på nesten 55! Han rundet såvidt 200.000 kr innkjørt. Som fortest har han gått 14,7.
På våren i 2010 valgte vi å avslutte karrieren. I de siste løpene ble vi oppmerksomme på at han blødde fra luftveiene. Han ga også tydelige signaler på at dette ikke var moro lengre, gnisten var borte.
Andelslaget ble oppløst, Gut'n ble pensjonist i Klæbu. For oss var det aldri noe alternativ å sende Eisi Diezel til slakt, personligheten var alt for stor og god til det. Han har gått på beite hver sommer siden og har blitt holdt i fin mosjon ellers på året.
Tidlig i høst flyttet vi på oss, vi flyttet til Tømmesdalen. Ikke sikkert at alle av dere vet hvor det er, men vi har ca 5 mil til Leangen. Vi har vel hele tiden hatt i bakhodet å prøve å sette Diezel opp for løp igjen, men det har liksom ikke blitt noe system på det. Når vi flyttet hit fikk vi samtidig leid oss stallplass vegg i vegg med der vi bor, hos Tore og Berit Skjørtvedt. Dette gjorde det mye enklere å få system på treninga sånn tidsmessig.
15. september kjørte vi den første treningsturen, med start i 2014 som mål. Jeg må nevne en ting til som satte dette i system. Jeg har en ekstrajobb som dopingassistent på Leangen. Den 22. juli i 2013 vant Herwig overraskende et løp på Leangen. Herwig havna da i dopingboksen. Eieren, Monica Olsson, ba meg da om å sette opp Gut'n for løp igjen. Kan Herwig, så kan Diezel... Jeg tok henne i hånda på det.
Nå har vi vært heldige med treningsforholdene, vi ligger ca 350 mog og har hatt snø/isføre i hele vinter. Det er det ikke alle som har hatt. Vi har trent godt og planmessig nesten uten opphold. Vi fikk noen uker rolig rundt juletider da et sår ble betent, ellers har vi ikke juksa unna en eneste dag.
Vi har nå slakka av på tungtreninga, han er mer enn sterk nok. Vi har vært på tre hurtigarbeider på Melhus, og kjører i tillegg bakkeintervaller 2 dager i uken. Sist uke var Ragnhild Bjørnbeth såpass fornøyd at vi satte datoen 24. februar som dagen da prøveløp skal kjøres.
Vi er spente på hvordan dette skal gå.
Jeg og Julie har laget oss et nytt stallnavn. Stall Potato Tomato ble valgt. Bakgrunnen for dette er en tekstlinje i en av våre favorittfilmer, Inglourios Basterds av Quentin Tarantino.

Adresse: Tømmesdalen, 7236 Hovin, Sor-Trondelag
Telefonnummer: 40482008
By: Hovin
Rute: Tømmesdalen
Postnummer: 7236


Nærliggende lignende selskaper
Støren dupp- og slukeri Støren dupp- og slukeri 10 meter Hei! vi i Støren dupp- og slukeri er en elevbedrift ved støren ungdomsskole. vi arbei...
Hovin Samfunnshus Hovin Samfunnshus 183 meter Her komme aktuelle saker for Hovin Samfunnshus - kjør debatt!
Stall Carpe Diem Stall Carpe Diem 3 km Stallen for alle
Støren dupp- og slukkeri Støren dupp- og slukkeri 8 km vi er ei valgfag gruppe som lager fiskeutstyr som f.eks.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler