facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Stavern kirke

Info

Norges første marinekirke, bygget som en korskirke av murstein. Innviet i 1756.

Adresse: Kommandør Herbstgate 1, 3290 Stavern
By: Stavern
Rute: Kommandør Herbstgate 1
Postnummer: 3290



relaterte søk: stavern kirke adresse, hedrum kirke, stavern kirke program, nanset kirke, larvik kirke, tanum kirke larvik, fredriksvern, larvik kirke julekonsert
Anmeldelser
Fredriksvern kirke Stavern kirke fra 1756 er den første garnisonskirken i Norge, og er med sine gule og røde vegger i rokokkostil en verdig representant for landets kirkebygg fra denne perioden. Fredriksvern Verft ble anlagt i 1750, og kirken ble så oppført som garnisonskirke og innviet seks år senere. Kirken er bygget i rokokkostil av hollandsk tegl, og har utvendig mørkeblå, glasert taksten. På grunn av at salt fra teglen forårsaket skader på veggene, ble veggene kalket hvite ute og inne. Dagens utseende er en rehabilitering av kirken fra 1880-tallet, da man gjennomførte de originale fargene på ny. Gulvet er formet som et kors, og Fredriksvern kirke har den to-etasjer store altertavlen som den fikk til innvielsen i 1756. Det er valmtak i kirken. Over inngangsdøra er Fredrik V. sitt speilmonogram i typisk rokokkostil, og utvendig er fortsatt det mekaniske urverket fra 1756 som trekkes opp to ganger i uken. Skulle gjerne sett inne men var lukket da jeg var der.
Fredriksvern kirke er Norges føste garnisonkirke som sto ferdig i 1756. En helt spesiell kirke med en velholdt kirkegård. Fredrik 5 sitt våpenskjold er plassert over inngangen. Konserter blir holdt her jevnlig.
Flott kirke som heter Frederiksvern kirke det navnet har den hatt i minst 263 år. Og det ble stemt over i menigheten av 92 oppmøtte så stemt 91 for at kirken fortsatt skal hete Frederiksvern kirke. Håper dere kan endre navnet til det som er riktig. Blir litt som og kalle Nidarosdomen for Trondheim Domen.
Flott ,gammel sjømannskirke.mye historie..
Vakker kirke med en veldig god prest.
Mitt andre hjem med mye god forkynnelse..
Flott kirke. Var i begravelse og det var trist.
Flott gammel kirke sentralt i Sandefjord.
et "must" å besøke hvis du er i stavern
Flott kirke med mye historie
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Stavern kirke.

Stavern kirke

åpningstider, plassering. Kommandør Herbstgate 1 stavern religiøs organisasjon kart bykart, satellitt visning. Stavern kirke adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Stavern kirke. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Stavern kirke med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Metodistkirkens Sommerfest Metodistkirkens Sommerfest 630 meter Her finner du nyheter og andre oppdateringer om årets Sommerfest :-)
Stavern Frikirke Stavern Frikirke 819 meter Dette er kirken jeg tilhører. Ole. Her kan de fleste komme å være til stede.
Visjon Visjon 820 meter Visjon er Frikirkens populære sommerfestival for alle generasjoner!
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler