facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Stiftelsen Fetsund Lenser Fløtnings Museum og

"Et nasjonalt kulturminne som ligger i idylliske omgivelser langs Glomma. Det eneste autentiske tømmersorteringsanlegg i verden. Her kan du "gå på vannet" på flåteganger i elva, se fløtingshistoriske utstillinger inne og ute, båter, smie og verksteder. Egen museumsbutikk og bryggekafe'. Området har flotte grøntarealer, lekepark og utegriller. Egen gang- og sykkelsti snor seg gjennom hele området med kultur- og naturstier underveis. Mueet er sesongåpent mellom mai og september.Besøkssenter våtmarke Nordre Øyeren som er et barnevennlig oppdagelsessenter med spennende utstillinger, aktiviteter og kafe' ligger også på Fetsund lenser. Åpent hver helg og skoleferier hele året."
Adresse: Lundveien 3 , Fetsund 1900, NO
Telefonnummer: 63 88 75 50
By: Fetsund
Rute: Lundveien 3
Postnummer: 1900


Anmeldelser
Fetsund Lenser er et museum for norsk tømmerfløting, og er et godt bevart kulturminne. Her kan du oppleve en viktig del av norsk industrihistorie. Det er utstillinger både ute og inne. Museet ligger også i et fredet våtmarksområde med flott natur. Det er en kafe ved museet om du ønsker en matbit. Her selges det blant annet gode vafler som kan nytes langs vannkanten. Riktig god tur! .
Fetsund lenser er området for museum av norsk tømmerdrift. Men det er også arena for andre aktiviteter gjennom året. I september hvert år gjennomføres noe som kalles flerkulturell friluftsdag her kan alle organisasjoner som driver med aktivt friluftsliv vise frem noe av det man har av aktiviteter og hva man driver med. Vi var her med stand fra Norges Jeger og Fiskerforbund. Vi viste frem noen av våre aktiviteter som fisking og matlaging på bål. Det ble en veldig hyggelig dag med mange glade besøkende innom vår stand.
Fetsund lenser er et stykke norsk industrihistorie som er godt bevart takket være ildsjeler som har kjempet mot utbyggere og byråkratiet. Lensene er fullt operative, har koselig Bryggekafeen med matretter og ikke minst hyggelig betjening! Her kan du være med hele familien, inklusive bikkja!
Flott sted å gå tur og mye god informasjon om historien langs opparbeidede stier
Veldig fint sted. Naturinfosenter med masse informasjon om naturreservatet i den ene enden, museum om fløterdrift i den andre. Åpen kafé i helgene i sommerhalvåret Veldig populært sted å ta bryllupsbilder
En vakker og spennende plass ved Glommas bredder
Et spennende møte med tømmerfløtingens historie. Dette er stedet man kan rusle rundt å se og hvordan en lense har fungert. Det er over 100 års historie som står igjen her. Det trengs mer en en dag hvis en skal få med det meste. Så når våren kommer skal jeg ta meg god tid. I tillegg er det et våtmarkssenter som var stengt på mandager. Ellers anbefalt for fugleinteresserte og historie interesserte å ta turen hit.
Utrolig fint og rolig der. Mygg er ett problem, så ta det på alvor.
Dette stedet overrasket meg skikkelig. Har kjørt over brua mange ganger og trodde det bare var noen stokker i vannet og et par gamle båter. Men her var det flotte turstier, informasjon om historie og de forskjellige arbeidsplassene langs elva og lekepark for barn. Inne i museet var det mer info om våtmarksområdene og alt livet i området. Også her tilrettelagt for barn med lesekrok og filmvisning. Ta også en tur ut på øya via plankene og se på trær som bever har felt. I strålende solskinn hadde vi en flott opplevelse og jeg anbafeler stedet for både store og små.
Et sted en bør få ned seg, minst 4 ganger, en gang hver årstid da en kan oppleve magiske øyeblikk nede på lensene! En får med seg historier om lensene , vandre ute på lensene er utrolig flott
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler