facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Stiftinga De Heibergske Samlinger-Sogn Folkemuseum

"Velkomne til eit av Noregs største og eldste folkemuseum!De Heibergske Samlinger – Sogn Folkemuseum er eit friluftsmuseum med bortimot 40 historiske bygg frå mellomalderen fram til vår eiga tid. Friluftsmuseet ligg i eit flott natur- og kulturlandskap, med slåttemarker, åkrar og beiteområde. Her er gangevegar og stiar, leikeplassar og naturløyper, som gjer det til eit attraktivt turområde både for store og små.Museumsgarden skaper liv i museet, og ikkje minst for borna gir husdyra museumsbesøket ein ekstra dimensjon.I museet sin store hovudbygning finn ein utstillingar knytt til jordbruk, handverk, tekstilar og klede, mat og drikke, og ei utstilling knytt til høgtidsdagane våre."
Adresse: Vestrheim , Kaupanger 6854, NO
Telefonnummer: 57 67 82 06
By: Kaupanger
Rute: Vestrheim
Postnummer: 6854


Nærliggende lignende selskaper
Anmeldelser
Førsteinntrykket her var ikke av det beste når vi ankom, men etter få skritt inn i selve museumet snudde følelsen til det positive. Veldig fin utstilling med masse god informasjon. Absolutt noe å få med seg om man er i området og synes lokal historie er interessant. Ikke det største utvalget i kafeen, men det de hadde smakte meget godt! Var ikke med på noe guidet tur, så kan ikke si noe annet om personalet enn at damen som solgte billetter og mat var hyggelig og flink. Rimelige priser. Ute er det fine områder som man kan gå og se på bygninger fra forskjellige tidsepoker. Noen dyr var også å finne rundt om på området, samt en liten eventyrskog. Et lite savn når man gikk rundt ute var et sted innimellom som man kunne kastet eventuell søppel.
Fint museum med utstillinger inne og fine hus i tun ute. En skjult perle som for få vet om! Nokså informativt til utstillingene og husene ute. Koselig runde ute i solskinn. Lett og grei mat tilbudt i disse koronatider. Bra info til smittevern og nok håndsprit satt ut.
Fint lite "folkemuseum". Artig å kunne få et tett-på innblikk i utviklingen av bosteder opp gjennom tidene. Hyggelige medarbeidere og historikere som mer enn gjerne ville dele sin kunnskap. Alt i alt en fin opplevelse. Litt mangelfullt utvalg av lunsj-mat i kafe'en - burde tatt med oss matpakke ;
Er på Norges ferie, har blant annet vært i Gudvangen og Flåm med mye viking tema som er konstruert. Dette museumet viser mye god Norsk historie, vakkert og bra uteområde. Var her på en onsdag, da har de og statister som viser gamle teknikker. Norske folk jobber her, god service, gode kaker og kaffe.
Dette er Norgeshistorie i rolige og koselige omgivelser. Her kan man gå i sitt eget tempo og se, kjenne, føle historien.
Absolutt verdt et besøk. Her blir du med på en reise tilbake til 1500-tallet og frem til 1980 tallet. Ingen guidet tur da vi var der, litt kjipt. Ellers mye interessant å se på. Mest for voksne, men være barn på 9 og 14 synes også det var gøy.
Kjempekoselig museum med flinke ansatte og spennende arrangement!Besøkte stedetPå en helgedagVentetidIngen ventetidForhåndsbestilling anbefalesNei
Her er det mye historie både inne og ute som er verd et besøk.
Fint område og mykje å sjå.
Eit særs spennande museum med mykje historie. Anbefalar spesielt å reise innom utanom vinteren, sidan det ofte skjer meir då, men som eg har forstått er majoriteten av utstilling tilgjengeleg heile året. Staden gjer eit godt innsyn i tradisjonell norsk kultur og levesett. Eg likte spesielt godt bygningane som var innreia, noko som gav eit levande bilete av fortida. Museet i seg sjølv har og ei spannande historie, samt ei omfattande utstilling av gjenstandar, med konkret funksjon, frå ulike epokar i historia.
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler