facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Sunnfjord Museum

Historie

Sunnfjord Museum er distriktsmuseum for de indre kommunene i Sunnfjord: Jølster, Førde, Gaular, Fjaler og Naustdal. Vertskommune er Førde. Museet ligger i Movika, 9 km øst for sentrum.Sunnfjord Museum har siden 2009 vært en avdeling under det konsoliderte museet Musea i Sogn og Fjordane.HistorikkSunnfjord Museum ble som så mange andre av de norske folkemuseene grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet. Nasjonsbyggingen etter unionstiden var nok en viktig drivkraft i dette arbeidet. Sunnfjord Sogelag som eier museet, ble opprettet i 1910, med det som målsetting å opprette et museum for sunnfjordbygdene, men museet ble ikke åpnet før i 1926. Første lokalisering for museet var i Førde sentrum. Museet ble flyttet til Movika i 1950, der det siden har ligget. Daverande formann i Museumsforbundet, Robert Kloster, som holdt tale ved nyåpningen, sa: «…jeg har sett mange museumsområder gjennom årene, men sjelden har jeg sett noe så vakkert og selvfølgelig som Movika».De kommende årene ble en evig kamp om penger for å sikre seg hus som enten stod i fare for å bli fjernet eller som andre museum var ute etter. Ideen bak oppbyggingen av friluftsmuseet var å få et mer eller mindre komplett gårdstun (klyngetun) for to brukere slik det kunne se ut midt på 1800-tallet. I 1975 ble det innført en statleg tilskuddsordning for museum av en viss størrelse, og Sunnfjord Museum var et av disse. Det var ikke så mye penger i begynnelsen, men nok til at det begynte å skje noe. Under ledelse av styreformann Leiv Erdal fra Naustdal ble det fart i arbeidet med et nytt administrasjons- og utstillingsbygg, og i 1977 fikk museet sin første faste ansatte, Ludvig Søgnen fra Sande.

Adresse: Førde
By: Fords


Anmeldelser
Alle husene var låst og kunne bare sees med guide, men guidet tur var altfor sjeldent
Flotte bygg, men ikke greit at alt er stengt, og at bare en håndfull mennesker fikk guide med to timers ventetid til neste omvisning!
Nydelig plassering v Movatnet. Lett tilgjengelig frå vegen. Godt vedlikeholde hus og anlegg mm.
Hadde eit godt måltid i regi av Vg2 kokk/servitør i Førde
Veldig koselig museum, med en kjempe hyggelig guide som tok seg tid til å vise oss rundt og fortelle.
Fin plass å besøke. Mange gamle bygninger på området; ta turen innom.
Trivelig hyggelig vertskap
Fantastisk vertinne i butikken
Dyktige guider! Ekte saker, detta!
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Sunnfjord Museum.

Fords landemerke og historisk sted

åpningstider, plassering. Sunnfjord Museum adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Sunnfjord Museum. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Sunnfjord Museum med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Sunnfjord Museum Sunnfjord Museum 0 meter Fine gamle hus, og et flott oppusset museumsbygg.
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler