facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Rombaksbotn

Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Rombaksbotn

Historie

Svarta Bjørn-marsjen går på rallarens gamle anleggsveier fra den gang Ofotbanen ble bygd. I spektakulære omgivelser finner du historiske minner samtidig som verdens mest moderne tog ruller på jernbanen. Målområdet er i Rombaksbotn, og her arrangeres en folkefest med grilling, musikk, leker for barn, verdensmesterskap i malmklumpstøting og andre aktiviteter. Ta med hele familien og alle dine venner til en fantastisk dag!

Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Rombaksbotn forgår i det storslåtte landskapet langs Rallarveien ved Ofotbanen i Narvik!
Friluftsfolk og turentusiaster i alle aldre opplever turmarsjen på anleggsveien som slynger seg under bratte fjell og i vakre skoger før de kommer til Folkefest i Rombaksbotn. Herfra er det en koselig båttur på Rombaksfjorden til Sildvik og påfølgende busstransport tilbake til Narvik. Alt dette i løpet av én dag - lørdag 25.juni!
Svarta Bjørn-marsjen går på rallarens gamle anleggsveier, og er en hyllest til en ung kvinne som jobbet som kokke for rallarene under byggingen av Ofotbanen, verdens første arktiske jernbaneanlegg. Mytene rundt henne er mange, og i dag er "Svarta Bjørn" et kjent symbol for det fantastiske området rundt Ofotbanen.
I Norddalen (ved Vokterboligen) har Jernbanens Musikkorps en egen kafe med musikk, aktiviteter, og salg av mat og drikke. Det er toalett like ved.

SVARTA BJØRN-MARSJEN:
Som deltaker på Svarta Bjørn-marsjen kan du velge mellom to ulike løyper:
-Katteratpakken: 6 km fra Katterat til Rombaksbotn
-Bjørnfjellpakken: 14 km fra Tollstasjon v/Riksgrensen til Rombaksbotn. Denne ruten er «Norge på tvers»

Avreise fra Narvik jernbanestasjon i tidrsommet 08.00 til 11.00 avhenig av valgt løype/pakke. Transport med buss eller tog fra Narvik jernbanestasjon til startpunktene. Billett bør kjøpes på forhånd, men kan også kjøpes på jernbanestasjonen.

FOLKEFEST I ROMBAKSBOTN:
Svarta Bjørn-marsjen ender opp i et trivelig kulturarrangement, Folkefest i Rombaksbotn. Her bys på konserter, kulturinnslag, leker og aktiviteter samt servering for store og små. Utdrag fra det preliminære programmet kommer etter hvert.
kl. 14.00 -18.00: PROGRAM OG AKTIVITETER
Det blir musikk og aktiviteter for både store og små. Den stolte og ærverdige Rallarklubben av malmbyen Narvik avholder bl.a. Verdensmesterskap i malmklumpstøting, tautrekking, konkurranser og mer. Verdens eneste Rombaksmusikk vil som alltid spre glade toner. Røde kors vil ha salg av mat og drikke og i det vil være boder med salg av andre produkter.

TRANSPORT:
FRA NARVIK TIL STARTSTED
Det vil være mulig å parkere biler på skoleplassen til parken Ungdomsskole, like ved innkjøring til sentrum nordfra. Derfra er det ca 5 min å gå til Narvik jernbanestasjon. Busser og tog går herfra. Alle vil transportert tilbake til Narvik jernbanestasjon etter arrangmentet.
Barneseter i buss: Hver buss har 2 barneseter og vi vil kunne flytte seter mellom bussene dersom det er behov.
Hund i tog/buss: Det vil være mulig å ha med hund på toget i merket kupe. Det er også greit å ha med hund i bussene så lenge det ikke er allergikere som har innsigelser. Ettersom det går flere busser kan hundeeiere bytte buss dersom det skjer.

FRA ROMBAKSBOTN TIL NARVIK:
Transport med båter fra Rombaksbotn til Sildvik går i skytteltrafikk fra kl 14.00. Transport med busser fra Sildvik til Narvik Jernbanestasjon går i skytteltrafikk kl 14.30 og til alle er kommet ut.

Plassbillett for uttransport med båt/buss hentes på festivalområdet.
Vær oppmerksom på at veien fra E6 til Sildvik har svært begrenset framkommelighet denne dagen. Trafikkvakter vil sørge for at busstrafikken går som den skal, og det er ikke anledning til å bruke privatbiler for å hente folk i Sildvik.

BILLETTPAKKER:

«Katteratpakken» med tog, marsj, båt og buss.
Tog fra Narvik Jernbanestasjon til Katterat.
Inkluderer: Togbillett, marsjavgift, vandring ned til Rombaksbotn, Folkefest i Rombaksbotn, båt til flytebrygga i Sildvik og buss tilbake til Narvik stasjon. Svarta Bjørn-marsjmedalje deles ut i Rombaksbotn til de som har registret seg. Det er begrenset antall billetter i denne pakken pga. tog kapasitet, så først til mølla…

«Bjørnfjellpakken» med buss, marsj, båt og buss. Norge på tvers!
Buss fra togstasjonen til Tollstasjon v/Riksgrensen.
Inkluderer: Bussbillett, marsjavgift, vandring ned til Rombaksbotn, Folkefest i Rombaksbotn, båt til flytebrygga i Sildvik og buss tilbake til Narvik stasjon. Svarta Bjørn Marsj-medalje deles ut i Rombaksbotn til de som har registrert seg.

«Rombakspakken» med marsj, båt og buss
Du tar deg selv til startsted.
Inkluderer: Marsjavgift, vandring ned til Rombaksbotn fra valgfritt startsted ved Rallarveien, Folkefest i Rombaksbotn, båt til flytebrygga i Sildvik og buss tilbake til Narvik. Svarta Bjørn-marsjmedalje deles ut i Rombaksbotn til de som har registrert seg.

INFORMASJON:
For videre informasjon, Stiftelsen Vinterfestuka:
telefon 76 95 03 50, www.vinterfestuka.no, [email protected]

Arrangør: Stiftelsen Vinterfestuka og Jernbanens Musikkorps Narvik.
Den stolte og Ærverdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik og Røde Kors er med på gjennomføringen av arrangementet.


"Svarta Bjørn" er et registrert varemerke som tilhører Stiftelsen Vinterfestuka.

Adresse: Kongens gt. 44, 8514 Narvik
Telefonnummer: 76950350
on.akutsefretniv@tsop
By: Narvik
Rute: Kongens gt. 44
Postnummer: 8514



relaterte søk: svarta bjørn marsjen 2018, hvem har vært svarta bjørn, svarta bjørn 2018, vinterfestuka 2019, rallarmarsjen narvik 2018, vinterfestuka narvik 2019, rombaksmarsjen 2018, svarta bjørn album
Nærliggende lignende selskaper
VU på VT VU på VT 133 meter Ungdommens scene, Verdensteateret byr på mange konserter og aktiviteter i årets Vinte...
Haikjeften Haikjeften 297 meter Haikjeften er navnet på festivalen som går av stabelen for første gang i Bromsgårdpar...
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til Svarta Bjørn-marsjen og Folkefest i Rombaksbotn med offentlig transport


Rådhuset 30 meter
1
100
2
200
300
400
632
642
Rådhuset 30 meter
Rådhuset 40 meter
1
2
200
300
632
642
Breidablikk Gjestehus 220 meter
Scandic Narvik 260 meter

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler