facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Trolltun Borettslag

Historie

Trolltun borettslag, i dagligtalen omtalt som «kunstnerboligene», er et borettslag på Bøler i Oslo. Borettslaget består av 32 atelierleiligheter bygget i 1959 med støtte fra Oslo kommune og Husbanken. Borettslaget er tegnet av arkitekt Helge Thams, og bygget av OBOS. Borettslaget ble påtenkt allerede under krigen før det endelig ble bygget og erklært åpnet i 1959. Det var da forbeholdt norske billedkunstnere.Kunstnerkolonien på Bøler, med Trolltun som offisielt navn, er et lite, usedvanlig borettslag. Det ligger fredelig og idyllisk til i randsonen til Østmarka, mellom Bølerlia og Nøklesvingen. Boligene er per i dag forbeholdt medlemmer i Norske Billedkunstnere, Norske Kunsthåndverkere og Forbundet Frie Fotografer, men tidligere har det også vært åpent for arkitekter og scenografer. Boligene kan i prinsippet ikke arves, men det har likevel forekommet et par arveskifter. Ved andelseiers død arver ektefelle og/eller andre livsarvinger andelen, men bare gjenlevende ektefelle eller samboer, som har bodd sammen med avdøde i de to siste år, kan bli boende uten å oppfylle kriteriene for å bo her. Den som ønsker å kjøpe bolig på Trolltun, må, i form av CV, dokumentere betydelig aktivitet innen sitt fagfelt over flere av de siste ti år. Styret tar stilling til om interessenter fyller kravene til å bli andelseier, og skal godkjenne interessenter før en kan være med i endelige budrunder.

Adresse: Oslo, Norway
By: Oslo



relaterte søk: Kunstnerbolig Oslo, Nøklesvingen
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Trolltun Borettslag.

Oslo frivillig organisasjon

åpningstider, plassering. Trolltun Borettslag adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Trolltun Borettslag. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Trolltun Borettslag med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler